USA: Herca Paula Walkera zabil pri havárii náraz a požiar

❚❚

Los Angeles 4. decembra (TASR) – Amerického herca Paula Walkera, známeho najmä z akčných filmov Rýchlo a zbesilo, usmrtil pri havárii náraz a požiar. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov pitvy, o ktorých informovala tlačová agentúra AP.

Herec bol v osudnú sobotu 30. novembra spolujazdcom v červenom Porsche Carrera GT z roku 2005, ktoré riadil jeho priateľ Roger Rodas. Vozidlo narazilo do stĺpu pouličného osvetlenia a do stromu, potom explodovalo a pohltili ho plamene.

Rodasa zabil už samotný náraz, ako sa uvádza v správe z pitvy, zverejnenej úradom koronera v okrese Los Angeles.

Výsledky toxikologických testov budú známe o ďalších šesť až osem týždňov.

.

Walker bol hviezdou piatich zo šiestich filmových dielov Rýchlo a zbesilo (Fast & Furious), ktoré sa stali kasovými trhákmi a glorifikovali rýchle autá aj nebezpečné jazdenie.

Vyšetrovatelia šerifovho úradu sa stále snažia určiť, čo spôsobilo, že Rodasovi sa auto vymklo spod kontroly. Kriminalisti tiež uviedli, že pri nehode zohrala úlohu rýchlosť. Havária sa stala približne 48 kilometrov severozápadne od centra kalifornského Los Angeles.

.

Medzičasom filmové štúdiá Universal Pictures oznámili, že na bližšie neurčený čas zastavili výrobu siedmej filmovej časti Rýchlo a zbesilo.

Siedmy diel série o pouličných pretekoch sa začal nakrúcať v septembri a počas sviatku Dňa vďakyvzdania bola vo filmovačke prestávka.

Walkerovi fanúšikovia sa však podľa informácií, ktoré prinieslo dnešné vydanie denníka The New York Times, môžu tešiť na dve jeho doteraz neznáme filmové produkcie.

Už v polovici decembra by mal byť na internete dostupný nízkorozpočtový film Hours a začiatkom budúceho roka sa v americkej distribučnej sieti objaví dráma Brick Mansions.

Podľa slov producenta Petera Safrana bol práve snímok Hours Walkerovou "srdcovou záležitosťou". Paul bol hrdý na svoj výkon, vnímal ho ako novú kapitolu vo svojej hereckej kariére, v ktorej sa bude hľadieť na neho skutočne ako na herca, a nie iba akčnú hviezdu, vyplynulo z jeho slov. Film je príbehom otca, ktorý po ničivom tornáde bojuje o život svojej dcérky.

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:28

17:22

Francúzsko uvažuje o zvýšení daní pre veľké spoločnosti. Nový francúzsky premiér Michel Barnier údajne uvažuje o tom, že by dočasne zvýšil dane z príjmu právnických osôb pre najväčšie spoločnosti v krajine, ako aj daň z nákupu vlastných akcií. Tieto opatrenia majú byť súčasťou konsolidácie verejných financií, informoval v nedeľu denník Le Monde.

17:21

Šesť ľudí zomrelo na otravu nelegálnym alkoholom na severe Iránu a ďalších 23 osôb hospitalizovali, uviedli v nedeľu štátne médiá.

17:18

Nedeľňajšie parlamentné voľby v Rakúsku prvýkrát od svojho vzniku vyhrala v súčasnosti opozičná Slobodná strana Rakúska (FPÖ) pred Rakúskou ľudovou stranou (ÖVP) kancelára Karla Nehammera a sociálnymi demokratmi (SPÖ). Do parlamentu sa dostali aj Zelení, ktorí sú súčasťou vládnucej koalície, ako aj liberálna strana NEOS.

Herbert Kickl
Na snímke líder Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Herbert Kickl prichádza do volebnej miestnosti počas parlamentných volieb v Rakúsku v nedeľu 29. septembra 2024 v Purkersdorfe1
17:17

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si v nedeľu pripomenul 83. výročie masakru viac ako 30.000 židov nacistami a ich ukrajinskými kolaborantmi v rokline Babyn Jar neďaleko Kyjeva v roku 1941.

17:17

Americká armáda tvrdí, že pri dvoch septembrových útokoch zabila v Sýrii 37 militantov napojených na teroristickú organizáciu Islamský štát (IS) či odnož al-Káidy. Medzi usmrtenými majú byť aj dvaja vyššie postavení velitelia, uviedlo v nedeľu Centrálne velenie americkej armády (CENTCOM).

17:15

Libanonské ministerstvo zdravotníctva zverejnilo počet obetí: 1640 mŕtvych, 8408 zranených a 116100 registrovaných vysídlených osôb.

17:12

Futbalisti FC Turín zaznamenali v novom ročníku talianskej Serie A prvú prehru. V nedeľňajšom stretnutí 6. kola podľahli na domácej pôde Laziu Rím 2:3.

FC Turín - Lazio Rím
Na snímke futbalista Lazia Rím Tijjani Noslin (vľavo) strieľa gól počas zápasu 6. kola talianskej Serie A FC Turín – Lazio Rím
17:03

Izraelu sa nepodarí bezpečne prinavrátiť obyvateľov do ich domovov na severe krajiny, ak bude viesť úplnú vojnu s Hizballáhom alebo Iránom, vyhlásil v nedeľu hovorca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby. V tom istom čase americký minister obrany Lloyd Austin poveril armádu, aby posilnila svoju prítomnosť na Blízkom východe a uviedla zložky do zvýšeného stavu pohotovosti, informoval Pentagón.

17:01

Izrael podnikol útoky v Jemene. Na videu je zobrazený prístav Hodeidah kontrolovaný Húsíami. Uvádza sa, že tam horia nádrže s ropou. Izrael dnes zasiahol aj Libanon.

16:40

Apple sa nakoniec nezúčastní na aktuálnom kole financovania spoločnosti OpenAI, ktoré by jej malo priniesť približne 6,5 miliardy USD (5,83 miliardy eur).

16:38

Marburská hemoragická horúčka si v Rwande doposiaľ vyžiadala životy šiestich ľudí, informovalo ministerstvo zdravotníctva.

16:37

V dôsledku monzúnových dažďov v Nepále zahynulo už najmenej 148 osôb a ďalších viac ako 55 ľudí je nezvestných, uviedli tamojší predstavitelia.

16:35

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že jeho sily odvrátili šesť nových pokusov Ukrajiny o vstup do Kurskej oblasti na západe krajiny. Taktiež uviedlo, že získalo kontrolu nad obcou Makijivka v Luhanskej oblasti.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke perníkové srdcia počas podujatia Michalský jarmok v Myjave

Autor: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali