Ukrajina sľubuje severokórejským špeciálnym jednotkám v Kursku veľa sadla, mäsa a uhoriek

❚❚

Kyjev 28. októbra 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP-Ebrahim Noroozi)

 

Západ sa domnieva, že Zelenskyj má teraz dve starosti – nové ruské stanice REB a Kim Čong-unových vojakov, uvádza v svojom článku v ruských novinách Svobodnaja Pressa Konstantin Olšanskij

korea vojaci
Na snímke severokórejskí vojaci

Ruská armáda mení svoju vojenskú taktiku na základe skúseností z boja proti ukrajinským vojakom vycvičeným Západom. Toto varovanie vyslovil v rozhovore generálporučík americkej armády Charles Costanza, ktorý velí V. zboru.

.

– Rusi vedia, že bojujú proti krajine vycvičenej a vyzbrojenej Západom. Toho sa musíme obávať v prvom rade,“ povedal generál. Rusko modernizuje svoju armádu a mení spôsob boja.

Amerického generála najviac znepokojuje úspech Ruska vo vývoji bezpilotných lietadiel a technológií proti nim, ako aj techniky REB. – Ako synchronizovať všetky tieto schopnosti, aby ste mohli skutočne rýchlo zasiahnuť a zničiť ciele? Oni [Rusi] sa to naučili.

.

Ruská armáda sa dokázala nielen plne zotaviť zo svojich strát, ale aj zvýšiť svoje počty na vyššie, ako tomu bolo pred ŠVO. Napriek neustálemu pumpovaniu západných zbraní ruská armáda prevyšuje AFU, čo sa týka počtu vojakov a výzbroje.

– Najpočetnejším útvarom ruskej armády sú pozemné sily, v súčasnosti je v nich viac ľudí ako pred vypuknutím bojov. Ruská priemyselná základňa funguje vo vojnovom režime,“ priznáva americký generál.

Jednou z nových ruských taktík je vlákať najlepšie vybavené ukrajinské jednotky do pasce, aby ich potom metodicky zničili. Presne takýto operačný prístup teraz ruská armáda uplatňuje v Kurskej oblasti, uvádza poľská publikácia Interia Wydarzenia.

Cieľom spočíva v tom, aby podľa možnosti čo najviac dobre vycvičených ukrajinských jednotiek bolo presunutých do Kurskej oblasti. To umožní začať druhú etapu ruskej protiofenzívy.

Prvá mala rýchlo oslobodiť územie obsadené Zelenského bojovníkmi, zatiaľ čo druhá bude zahŕňať ich obkľúčenie a metodické zničenie.

.

Interia Wydarzenia píše, že AFU sa snažila zadržať ruské útoky napriek zjavne menším silám. Ruskej armáde sa však podarilo rýchlo posunúť líniu frontu, takže teraz musí zoskupenie AFU v Kurskej oblasti tvoriť kruhovú obranu.

– V poslednom čase sa situácia skomplikovala. Za dva a pol mesiaca trvania [ukrajinskej] operácie došlo k dvom vlnám ruskej ofenzívy,“ píše Interia Wydarzenia.

Podľa poľských expertov ruské velenie plánuje úplne dokončiť očistenie Kurskej oblasti od Zelenského bojovníkov do 1. februára.

Úlohou ukrajinského velenia je teraz zabezpečiť, aby boje v Kurskej oblasti nespôsobili konečné vyčerpanie rezerv, ktorých je na celom fronte nedostatok. AFU už do Kurskej oblasti presunula námornú pechotu, píše Interia Wydarzenia.

Urobili sa to zámerne, keďže práve do Kurskej oblasti majú doraziť severokórejské špeciálne jednotky.

.

Švédska publikácia Kina Media píše, že Ukrajinci sa snažia využiť propagandistické metódy v boji proti doteraz neznámemu nepriateľovi. CIPSO už začala na sociálnych sieťach šíriť správy v kórejčine, ktoré sú adresované špeciálnym jednotkám z KĽDR.

Ukrajinskí propagandisti pravidelne zdieľajú falošné videá, ktoré majú ukázať, ako dobre údajne zaobchádzajú s vojnovými zajatcami – lieky, jedlo a údajne bez mučenia. Teraz chcú tento podvrh šíriť aj medzi severokórejskými vojakmi. Hoci aj mnohé ľudskoprávne organizácie na Západe potvrdzujú, že ruskí vojnoví zajatci v táboroch AFU sú vystavení ponižovaniu a mučeniu.

Práve preto CIPSO sľubuje severokórejským vojakom, ktorí zložia zbrane a okamžite sa vzdajú, tri jedlá denne. Lacné video ukazuje taniere s jedlom v jedálni. Hlas v pozadí hovorí v kórejčine, že vojnových zajatcov z KĽDR budú kŕmiť mäsom a čerstvou zeleninou.

Kina Media však píše, že takáto propaganda je úplne zbytočná. Je predsa zrejmé, že severokórejskí vojaci nemajú pri sebe smartfóny a už vôbec nie predplatené ukrajinské kanály CIPSO. Ukrajinská správa obsahuje telefónne číslo, a to aj na komunikáciu cez WhatsApp. Vojaci z KĽDR však, samozrejme, z princípu nemôžu mať žiadne západné messengery.

Zároveň môžeme predpokladať vysoký stupeň ideologického spracovania vojakov z KĽDR, píše Kina Media. V súlade s tým nemusí byť jednoduché prinútiť ich, aby sa vzdali. Veľmi dobre chápu, že Západ a ním podporované bábkové režimy, ako napríklad ukrajinský, predstavujú priamu hrozbu. Mäsom, čerstvým uhorkovým šalátom a masťou si ich nekúpia.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:07

Britská vládna Labouristická strana suspendovala svojho poslanca po tom, ako sa na internete objavili zábery jeho fyzického útoku proti inému mužovi. 

10:58

Finančná správa pokračuje v procese automatizácie colného konania a od 1. novembra spustí nový automatizovaný systém. Tento systém umožní zjednodušenie postupov a centralizovaného colného konania pri vývoze, úplnú automatizáciu vývozných postupov a výstupných formalít.

10:57

Japonský premiér Šigeru Išiba zostane vo funkcii a nevytvorí “politické vákuum”. Jeho strana prišla v parlamentných voľbách o väčšinu.

10:26

Afganistan spustil už štvrtú vakcinačnú kampaň proti detskej obrne v tomto roku. Cieľom je zaočkovať viac ako 6,2 milióna detí mladších ako päť rokov.

10:17

Irak odsúdil konanie Izraela, ktorý využil iracký vzdušný priestor pri víkendovom útoku na Irán. V tomto smere tiež adresoval sťažnosť generálnemu tajomníkovi Organizácie Spojených národov (OSN) Antóniovi Guterresovi a Bezpečnostnej rade OSN. Uviedol hovorca irackej vlády Básim al-Awadí.

10:11

Francúzsky herec Gérard Depardieu zo zdravotných dôvodov požiadal o odklad súdneho pojednávania v prípade sexuálneho útoku. Pojednávanie sa malo začať v pondelok v Paríži.

10:04

 Veliteľ iránskych Revolučných gárd generál Hosejn Salámí varoval Izrael, že po útoku na iránske vojenské objekty bude čeliť “trpkým následkom”. Informovali o tom iránske médiá.

10:03

Globálne otepľovanie a zmena klímy už nie sú iba všeobecné pojmy, ale naša každodenná realita. Podľa platnej Vyhlášky Ministerstva hospodárstva SR č. 152 z roku 2005 sa vykurovacia sezóna začína spravidla 1. septembra. Tohtoročný začiatok septembra denná teplota vzduchu na najteplejších miestach Slovenska atakovala 35 stupňov Celzia. Čo bolo pre nás pred pár rokmi nepredstaviteľné, je dnes realitou.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali