Uhríka zarazil nákup ministra Eštoka: V čom sa tento nákup odlišuje od toho svetoznámeho Matovičovho

❚❚

Bratislava 27. septembra 2024 (HSP/Facebook/ Foto: Screenshot Facebook video)

 

Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík (Republika, ESN) si všimol podozrivý nákup hasičskej techniky, ktorú si objednalo ministerstvo vnútra od firmy LRK Trading s.r.o. a upozornil na to, že pravdepodobne ide o kšeft 

Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík(Republika, ESN)
Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík(Republika, ESN)

„Poďte sa pozrieť, ako vyzerá firma, od ktorej chce minister vnútra Matúš Šutaj Eštok nakúpiť hasičské autá za 46 miliónov eur….,“ prihovoril sa z videa europoslanec Milan Uhrík pred budovou, v ktorej má sídliť firma LRK Trading s.r.o. – teda aspoň jej poštová schránka, ktorá je umiestnená na budove.

.

Uhrík pokračoval tým, že do internetového prehliadača zadal webovú stránku firmy. Internetová stránka sa však nedá zobraziť a prehľadávač poskytol len klasické oznámenie : „“Stránku sa nepodarilo zobraziť“. Uhrík teda skúsil zatelefonovať na firemné číslo : “Voláte na neexistujúce telefónne číslo“, ozvalo sa z mobilu. Ďalej zverejnil údaje zo stránky finstat.sk, ktorá poskytuje ekonomické ukazovatele firiem. Firma LK Trade s.r.o. za rok 2023 nevykázala žiaden zisk, práve naopak, je – 4100 €, a tak isto má nulové tržby.

„Napriek tomu chce vláda nakúpiť kritickú hasičskú techniku práve od takejto schránkovej firmy,“ uviedol.

.

„Vyzerá to ako kšeft,“ podotkol Uhrík. „Samozrejme, že vyzerá…To rozozná už aj malé decko!,“ dodal.

 

Tentokrát nie Matovič…

„Ďalší Matovičov kšeft so schránkovou firmou. Akurát tentokrát “len” za 46 miliónov eur. A nie od Matoviča, ale od ministra Eštoka….,“ poznamenal Uhrík v príspevku.

Opýtal sa: „V čom sa tento nákup odlišuje od toho svetoznámeho Matovičovho nákupu za 50 miliónov eur, ktorým nakúpil COVID- testy od neznámej schránkovej firmičky z Trnavy ?!“

Uhrík poznamenal, že sme dúfali, že s novou vládou bude takýmto “matovičovským praktikám“ koniec, namiesto toho však od vlády počúvame, že treba konsolidovať verejné financie… Alebo že ľuďom treba zvýšiť poplatky a dane, lebo štát potrebuje viac peňazí….

.

„Ja sa pýtam: Načo ?! Na takéto schránkové nákupy?!,“ pokračuje Uhrík.

„Prepáčte, ale tento schránkový nákup hasičskej techniky už bije do očí a pri jeho komentovaní kokcú aj samotní poslanci z vlády. Takéto nákupy sa jednoducho obhájiť nedajú. Obzvlášť nie v čase, keď vláda oznamuje masívne zvýšenie poplatkov a daní pre ľudí..,“ uviedol.

V závere videa europoslanec vyzval vládu : „Milí páni ministri, poprosím Vás, začnite šetriť od seba, od svojich kšeftov, od svojich nákupov a od svojich rezortov… ! Peniaze, ktoré platia ľudia formou daní do štátu, používajte skutočne na chod štátu a na veci, čo sú pre ľudí naozaj potrebné!“

„Poprosím pána ministra Eštoka, aby z úcty k občanom tento schránkový nákup zrušil a hasičskú techniku nakúpil normálne transparentne,“ uviedol na záver.

Krátke video europoslanca Milana Uhríka si môžete pozrieť tu

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:40

Spoluzakladateľ investičnej skupiny Penta, Jaroslav Haščák, sa po necelých štyroch rokoch vracia do vrcholového vedenia spoločnosti. S účinnosťou od 1. októbra tohto roka sa opäť plnohodnotne zapojí do práce v Investičnej komisii, Executive Boarde, ako aj do riadenia firemného portfólia skupiny Penta, informovala v piatok spoločnosť.

14:39

Rast slovenskej ekonomiky by mal v tomto roku zrýchliť na 2,2 % z minuloročných 1,6 %. Vyplýva to z aktuálnych predikcií analytikov vybraných bánk, ktoré každý mesiac zverejňuje Národná banka Slovenska (NBS). Mierne tak zhoršili svoj predchádzajúci odhad, v auguste očakávali hospodársky rast na úrovni 2,3 %.

14:39

Slovensko patrí medzi štáty s nízkou mierou voľných pracovných miest, a to na úrovni 1,2 % v druhom kvartáli tohto roka. Taktiež má nízku nezamestnanosť, na úrovni 5,4 % v rovnakom období. Informoval o tom v piatok Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

14:35

Rusko bude presadzovať vlastné ciele v oblasti ochrany klímy a predstaví svoje návrhy na zvládnutie globálneho otepľovania ako alternatívu k plánom podporovaným Západom. V piatok to podľa agentúry Reuters povedal námestník ruského ministra energetiky Pavel Sorokin.

14:08

Viac ako 30.000 ľudí, najmä Sýrčanov, prekročilo za uplynulých 72 hodín hranice smerom z Libanonu do Sýrie. Oznámil to v piatok Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v čase eskalácie bojov medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh.

14:08

Litva plánuje nakúpiť tanky Leopard 2 nemeckej výroby pre novú divíziu svojich ozbrojených síl. V piatok to vo vysielaní litovskej televízie oznámil minister obrany Laruynas Kasčiunas.

14:07

Srbský prezident Aleksandar Vučič vyznamenal maďarskú veľvyslankyňu pri Organizácii Spojených národov (OSN) Zsuzsannu Horváthovú za hlasovanie proti rezolúcii, ktorou si OSN pripomína obete genocídy v Srebrenici z roku 1995.

14:00

Belgický premiér Alexander de Croo v piatok vyzval rímskokatolícku cirkev, aby podnikla konkrétne kroky, ktorými bude riešiť otázku sexuálneho zneužívania maloletých páchaného katolíckymi duchovnými. Belgický líder svoje slová adresoval pápežovi Františkovi, ktorý do krajiny pricestoval vo štvrtok večer po krátkej návšteve Luxemburska. Belgicko je druhou zastávkou v rámci 46. apoštolskej cesty 87-ročného pontifika.

13:40

Príspevky ekonomicky aktívnych ľudí do verejného rozpočtu vlani nepokryli výdavky na deti a seniorov. Vznikol tak deficit 1,7 miliardy eur, ktorý sa bude časom zvyšovať, vyčíslil v aktuálnom prehľade ekonomického diania Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

13:17

Colníci zaistili na hraničnom priechode s Českou republikou v obci Brodské (okres Skalica) falzifikáty pracích gélov. Nachádzali sa v nákladnom vozidle s českým evidenčným číslom. Podľa dodacieho listu tovar smeroval z Čiech do predajne na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali