Uhrík o odvolávaní ministerky Šimkovičovej: Ako sa z novinárov stali politici

❚❚

Bratislava 23. januára 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)

 

Europoslanec z mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík na sociálnej sieti kritizuje snahu progresívcov odvolať prostredníctvom internetovej petície ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú

Milan Uhrík
Na snímke Milan Uhrík

Zrušme rovno voľby! Však načo nám budú? – pýta sa poslanec. Ako dodáva, 100-tisíc podpisov cez internet nájde každá opozícia, ak sa jej nebude páčiť ten-ktorý minister.

.

„Nie, vážení progresívci, takto to fungovať nemôže“ – upozorňuje poslanec. Pripomína, že o vláde rozhodujú voliči vo voľbách, nielen voliči PS. Nielen nejaká petícia na internete.

 

.

 

Ako ďalej pripomína, aj oni ako poslanci NR SR museli znášať a vydržať Matoviča a Hegera, s ktorými nesúhlasili. Aj oni chceli vtedajšiu neschopnú vládu odvolať. No nerobili to cez internet, ale poctivo a prácne zbierali petičné hárky na referendum o predčasných voľbách na uliciach. „To ľudové referendum, ktoré ste napokon sabotovali! Lebo vraj právo poslancov na štvorročný plat je nadradené právu občanov na vyslovenie nedôvery vláde.“ – vyčíta poslanec.

Uhrík na záver uznáva, že politikov je potrebné kontrolovať a keď urobia niečo zlé, aj kritizovať. Ale nie tak, ako to robí mainstream. „Z novinárov sú už otvorene politici. A z masmédií tlačové orgány dúhových strán.“ – uzatvára poslanec.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:25

Ruské systémy protivzdušnej obrany zachytili 51 dronov vypustených v noci na nedeľu z Ukrajiny.

08:09

Izrael si ciele svojich útokov v Iráne vybral na základe svojich národných záujmov, a nie podľa toho, čo mu diktovali Spojené štáty, uviedla v sobotu kancelária izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

08:07

Čína v sobotu večer ostro skritizovala najnovší predaj amerických zbraní Taiwanu. Tvrdí, že to narúša jej “suverenitu a bezpečnostné záujmy” a ohrozuje “mier a stabilitu” v Taiwanskom prielive.

08:02

V Bulharsku sa v nedeľu konajú siedme predčasné parlamentné voľby za menej než štyri roky, no podľa prieskumov verejnej mienky je nepravdepodobné, že sa podarí prelomiť politickú patovú situáciu.

07:37

Nehoda nákladného vozidla a autobusu v Mexiku si v sobotu vyžiadala 19 obetí na životoch, ďalších šesť osôb je zranených, uviedli miestne úrady.

07:35

Druhé zasadanie XVI. riadneho generálneho zhromaždenia vo Vatikáne sa v sobotu večer po takmer štyroch týždňoch debát skončilo bez vyhliadok na konkrétne reformy. Predstavitelia prijali odporúčania, ktoré vyzývajú, aby sa ženám dostalo viac vedúcich úloh v cirkvi, no nepriniesli ich očakávanú väčšiu rovnoprávnosť.

07:32

Pri nehode vrtuľníka v ruskej Kirovskej oblasti v sobotu zahynuli štyria ľudia, uviedlo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

07:31

Gruzínske prozápadné opozičné strany odmietli uznať výsledky sobotňajších parlamentných volieb, podľa ktorých zvíťazila vládnuca strana Gruzínsky sen.

07:30

Vládnuca strana Gruzínsky sen sa stala víťazom sobotňajších parlamentných volieb v Gruzínsku. Vyplýva to z údajov zakladajúcich sa na sčítaní hlasov v 72 percentách okrskov, ktoré večer zverejnila ústredná volebná komisia.

07:29

Miliardár Elon Musk, narodený v Juhoafrickej republike, počas krátkeho obdobia v 90. rokoch pracoval v Spojených štátoch nelegálne, keď budoval startup. V sobotu na to upozornil americký denník The Washington Post.

07:28

John Cleese, člen legendárnej skupiny Monty Python, má 85 rokov.

07:27

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v sobotu počas návštevy Kosova odsúdila hybridné útoky Ruska proti demokraciám západného Balkánu a uviedla, že Európska únia denne bojuje za odhalenie dezinformácií v prospech celého regiónu.

07:26

Izraelské vojenské lietadlá zaútočili v noci na sobotu na Irán z irackého vzdušného priestoru. Uviedla to na sociálnej sieti X iránska misia pri OSN, ktorá zároveň obvinila Spojené štáty, že sa na útoku tiež podieľali.

07:25

Európska únia v sobotu v reakcii na izraelské letecké útoky na ciele v Iráne vyzvala všetky strany, aby zachovali maximálnu zdržanlivosť a zabránili nekontrolovateľnej eskalácii na Blízkom východe.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke slony Kimba (v popredí) a Lucky v zoo v americkom meste Colorado Springs v štáte Colorado

Autor: TASR/AP/Cheyenne Mountain Zoo

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali