UEFA udelila DFB pokutu pre nedostatočnú bezpečnosť na šampionáte

UEFA udelila DFB pokutu pre nedostatočnú bezpečnosť na šampionáte

Frankfurt 1. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michael Probst)

 

Európska futbalová únia (UEFA) udelila pokutu Nemeckému futbalovému zväzu (DFB), pretože ako spoluorganizátor prebiehajúcich ME nezabránil priaznivcom, aby vnikli na ihrisko počas zápasu Portugalska s Tureckom (3:0) v F-skupine. UEFA zverejnila viacero disciplinárnych rozhodnutí, podľa ktorých musí DFB zaplatiť dve pokuty vo výške 20.000 eur pre nedodržanie pravidiel o bezpečnosti a poriadku

futbal euro
Ilustračné foto

K incidentu prišlo v 69. minúte, keď mladý fanúšik vybehol z tribúny do stredového kruhu, kde stál Cristiano Ronaldo. Hviezdny útočník sa ku chlapcovi naklonil a bez okolkov si s ním spravil “selfie”. Stevardi chlapca chvíľu naháňali a napokon ho z trávnika odviedli preč. Okrem tohto mladíka to v stretnutí vyskúšali ďalší traja priaznivci, no ani jeden z nich neuspel.

Reklama

UEFA bezprostredne po incidente informovala, že prípad preskúma a urobí potrebné kroky, ktoré majú zabezpečiť zvýšenie bezpečnosti na štadiónoch. Správu priniesla agentúra AP.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:19

Generálporučíčka Jennie Carignanová od 18. júla ako prvá žena prevezme funkciu náčelníčky generálneho štábu kanadských ozbrojených síl (CAF). Kanadský premiér Justin Trudeau ju do funkcie vymenoval v stredu.

17:18

Na Pražskom hrade nebude počas leta slávnostné striedanie stráží, na ktoré sa pravidelne chodia pozerať stovky turistov. Dôvodom je rekonštrukcia Brány gigantov, ktorá bude niekoľko týždňov uzavretá. Slávnostné striedanie nahradí vystúpenie Hudby Hradnej stráže. V stredu to oznámila česká Kancelária prezidenta republiky (KPR), informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

17:17

Slovinská stredopravicová opozícia požiadala ústavný súd, aby preskúmal slovinské uznanie Palestíny. Tamojší parlament ho schválil jednomyseľným hlasovaním začiatkom júna, opozícia hlasovanie bojkotovala, informuje TASR podľa tlačovej agentúry STA.

17:15

Ruský prezident Vladimir Putin rokoval v stredu popri summite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) v Kazachstane so svojím tureckým náprotivkom Recepom Tayyipom Erdoganom. Lídri hovorili okrem iného o Ukrajine.

Erdogan Putin
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan (vľavo) si podáva ruku s ruským prezidentom Vladimirom Putinom počas ich stretnutia v Astane 3. júla 2024
17:07

Juhoafrický atlét a majster sveta v skoku do výšky z roku 2003 Jacques Freitag zomrel vo veku 42 rokov. Jeho telo objavila polícia na poli neďaleko cintorína v Pretorii, keď bol nezvestný dva týždne. Príčinou úmrtia bola strelná rana.

Jacques Freitag
Na archívnej snímke z 25. augusta 2003 juhoafrický atlét Jacques Freitag sa teší po zisku zlatej medaily v skoku do výšky na svetovom šampionáte v atletike v Paríži
16:39

Obyvatelia Jamajky sa v stredu pripravovali na príchod hurikánu Beryl. V juhovýchodnej časti Karibiku so vyžiadal najmenej šesť obetí a spôsobil značné škody, TASR o tom informuje podľa agentúry AP a stanice CNN.

hurikán Beryl
Na snímke poškodené strechy domov hurikánom Beryl vo farnosti Saint Patrick na karibskom ostrove Grenada v utorok 2. júla 2024
16:38

Letisko Václava Havla v Prahe pre problémy s odbavovaním batožiny a nedostatok zamestnancov povolalo krízového manažéra. V stredu to oznámil predseda predstavenstva letiska Jiří Pos. Úlohou manažéra bude podľa Posa posilniť vedenie spoločnosti a eliminovať akýkoľvek podobný exces v priebehu letnej sezóny, informuje spravodajkyňa TASR.

16:38

Kanada sa v stredu pripojila k rastúcej skupine krajín mimo EÚ, ktoré sa pripojili k programu EÚ pre výskum a inováciu Horizont Európa. Informuje o tom spravodajca TASR.

16:37

V minulom roku podali finanční spotrebitelia 1720 podaní, čo predstavovalo medziročný nárast o 8 %. Najviac, 770 podaní alebo 45 % z celkového počtu sa týkalo sektora bankovníctva. Opodstatnená bola necelá štvrtina, konštatovala vo svojej Výročnej správe za rok 2023 Národná banka Slovenska (NBS), ktorá má okrem iného na starosti ochranu spotrebiteľov na finančnom trhu.

16:36

Ukrajina rokuje o dodávkach zemného plynu z Azerbajdžanu do Európskej únie (EÚ). TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Kyjev si chce totiž zachovať úlohu tranzitnej krajiny a pomôcť západným susedom zaistiť ich energetickú bezpečnosť, uviedol v stredu v rozhovore pre Bloomberg ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

16:35

Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA minulý týždeň vzrástol výraznejšie, než sa očakávalo. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na v stredu zverejnené údaje amerického ministerstva práce.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Muž fotí ženu pred rozkvitnutými divokými kvetmi a slnečnicami v Olympijskom lesoparku v Pekingu v Číne

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali