UEFA udelila Atleticu aj Laziu sankcie za rasistické správanie fanúšikov

❚❚

Nyon 11. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Európska futbalová únia (UEFA) udelila sankcie Atleticu Madrid i Laziu Rím za rasistické správanie fanúšikov počas zápasov v európskych súťažiach. Oba kluby sa nevyhnú desaťtisícovým pokutám

futbal
Ilustračné foto

Španielske Atletico musí zaplatiť 30.000 eur za “rasistické a diskriminačné” správanie priaznivcov v priebehu minulotýždňového stretnutia Ligy majstrov na pôde Benficy Lisabon (0:4). Na najbližší vonkajší zápas v najprestížnejšej klubovej súťaži tiež nebude mať k dispozícii vstupenky pre fanúšikov.

.

Priaznivci Lazia sa previnili počas domáceho duelu Európskej ligy, v ktorom taliansky klub zdolal Nice 4:1. Lazio zaplatí 45.000 eur a počas najbližšieho zápasu pod taktovkou UEFA budú uzavreté dva sektory Stadio Olimpico. Atletico aj Lazio sú zároveň v ročnej podmienke, pripomenula agentúra Reuters.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:14

Európska únia plánuje v pondelok uvaliť nové sankcie na Irán za dodávky balistických rakiet Rusku, ktoré Moskva pravdepodobne používa vo vojne na Ukrajine, uviedli v piatok diplomati EÚ.

15:57

Severokórejské ministerstvo zahraničných vecí vo svojom piatkovom vyhlásení tvrdí, že nad hlavným mestom Pchjongjang lietali juhokórejské drony. Severná Kórea to považuje za politickú a vojenskú provokáciu.

15:56

V meste Vologda na severozápade Ruska čoskoro vztýčia novú sochu sovietskeho vodcu Josifa Stalina. V piatok o tom informoval tamojší gubernátor Georgij Filimonov, ktorý vyhlásil, že sochu postavia na základe žiadosti verejnosti.

15:55

Nemecký kancelár Olaf Scholz v piatok prisľúbil vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške 600 miliónov eur. Nová pomoc bude zahŕňať systémy protivzdušnej obrany, delostrelectvo a drony.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vľavo) a nemecký kancelár Olaf Scholz
15:54

Maďarská polícia zadržala v Báčsko-malokumánskej stolici pedofila, ktorého v Nemecku stíhali v piatich prípadoch za závažné sexuálne zločiny na deťoch. Oznámila to v piatok maďarská polícia na svojej webovej stránke police.hu.

15:53

Vyše 100 Európanov, prevažne Belgičanov, Holanďanov a Francúzov, evakuovalo vo štvrtok večer z Libanonu belgické vojenské lietadlo. Oznámila to v piatok belgická vláda.

15:52

Libanonský premiér Nadžíb Míkátí vyzval v piatok Organizáciu Spojených národov, aby prijala rezolúciu požadujúcu okamžité prímerie medzi Izraelom a militantným hnutím Hizballáh.

15:51

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v piatok na summite štátov Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v Laose ostro kritizoval Čínu za jej “čoraz nebezpečnejšie a nezákonné” aktivity v spornom Juhočínskom mori.

15:50

Miera inflácie v eurozóne v septembri klesla na 1,8 %, teda pod cieľ Európskej centrálnej banky (ECB) na úrovni 2 %. Analytici preto najnovšie očakávajú, že ECB na budúci týždeň a na každom zasadnutí do marca 2025 zníži svoju úrokovú sadzbu z vkladov o štvrť percentuálneho bodu.

15:14

Ukrajinská generálna prokuratúra v piatok oznámila, že smrť ukrajinskej novinárky Viktorije Roščynovej v ruskom zajatí bude vyšetrovať ako vojnový zločin.

15:13

Na druhom bloku atómovej elektrárne v maďarskom Paksi v piatok ráno pre technickú poruchu znížili výkon o 250 megawattov. Elektráreň to oznámila na svojej stránke atomeromu.mvm.hu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dvojica jazdcov vedie pár ťažných koní, míňajúc stromy jesenných farieb, pred Billingsovou farmou vo Woodstocku

Autor: TASR/AP-Charles Krupa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali