UEFA potrestala Chorvátsko pokutou za viaceré incidenty fanúšikov

UEFA potrestala Chorvátsko pokutou za viaceré incidenty fanúšikov

Lipsko 29. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)

 

Európska futbalová únia (UEFA) udelila Chorvátsku pokutu vo výške 105.000 eur. Dôvodom boli incidenty jeho priaznivcov počas pondelkového zápasu B-skupiny na ME proti Taliansku (1:1). Podľa agentúry Reuters zadržali po zápase viacero chorvátskych fanúšikov

Chorvátsko - Taliansko
Na snímke talianski hráči

Počas zápasu v Lipsku zapálili Chorváti niekoľko svetlíc a na ihrisko hádzali plastové poháre.

Reklama

“Chorvátska futbalová federácia dostala pokutu vo výške 105.000 eur za nevhodné správanie sa jej priaznivcov počas zápasu s Talianskom,” uviedla vo vyhlásení UEFA.

Nemecká polícia zadržala po dueli niekoľko výtržníkov z radov chorvátskych fanúšikov.

Reklama

“Policajným zložkám sa podarilo okamžite zadržať päť osôb. V priebehu dňa sme päticu predviedli pred sudcu, ktorý im potvrdil preventívnu väzbu do utorka,” vyhlásil hovorca miestnej polície.

Orgány činné v trestnom konaní vzali do väzby aj ďalších troch ľudí. Všetky osoby v utorok ráno prepustili s nariadením, že musia opustiť krajinu.

Na štadióne musela polícia zasahovať proti viacnásobnému použitiu pyrotechnických výrobkov. Po zápase približne 20 Chorvátov fyzicky napadlo talianskych priaznivcov, pričom dvoch museli hospitalizovať. Chorvátsko nepostúpilo na ME zo základnej skupiny do osemfinále.

 

Prečítajte si tiež:

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:42

Lesné požiare, ktoré počas uplynulého víkendu sužovali predmestie Atén, sú už podľa pondelkového vyhlásenia miestnych hasičov pod kontrolou.

14:40

Bidenov štáb uviedol, že jeho výmena vo voľbách povedie k “chaosu” a víťazstvu Trumpa.

Napísal to časopis Rolling Stone s odvolaním sa na list, ktorý štáb poslal novinárom a priaznivcom Demokratickej strany.

V ňom tvrdia, že ostatní potenciálni kandidáti vrátane Kamaly Harrisovej majú menšie šance na víťazstvo ako Biden.

Prieskumy v Bielom dome pritom ukazujú, že väčšina voličov nechce Bidena na druhé funkčné obdobie kvôli jeho veku a domnieva sa, že je potrebná jeho výmena.

14:24

Hlavným mestom juhoamerického štátu Ekvádor v pondelok otriaslo zemetrasenie s magnitúdou 4,2, ktoré v niektorých štvrtiach prerušilo dodávku elektriny, ale nespôsobilo žiadne bezprostredné obete ani výrazné škody. Oznámil to ekvádorský geofyzikálny inštitút.

14:24

Klimatickí aktivisti z hnutia Letzte Generation (Posledná generácia) zablokovali v pondelok jednu z hlavných dopravných tepien neďaleko Kráľovského zámku vo Varšave.

14:23

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu júna deficit vo výške 4,012 miliardy eur. Hospodárenie štátu sa tak medziročne zhoršilo o 1,216 miliardy eur alebo 43,5 %. V pondelok o tom informovalo Ministerstvo financií (MF) SR.

14:23

Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka sa na Slovensko doviezlo 31.409 automobilov, väčšina z nich bola ojazdených. V júni bolo dovezených 5052 vozidiel, čo je medzimesačne pokles o takmer 500 áut. Vyplýva to z údajov spoločnosti Aures Holdings, pod ktorú patrí sieť predajní AAA Auto a Mototechna.

14:23

Kremeľ sleduje výsledky predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku veľmi pozorne, uviedol v pondelok jeho hovorca Dmitrij Peskov na margo výsledku ich prvého kola, v ktorom krajne pravicová strana Národné združenie (RN) jednoznačne zvíťazila.

14:22

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) víta schválenie novely zákona o pozemkoch. Bezodplatný prevod pozemkov Slovenského pozemkového fondu (SPF) na obce je kľúčový. Uviedol to v pondelok predseda ZMOS Jozef Božik.

14:18

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) pokračuje vo výstavbe nabíjacích staníc pre elektromobily. Najnovšie pribudli dve nové nabíjacie stanice v jeho areáli v Bratislave na Mlynských nivách 44/a. Majú výkon 22 kilowattov (kW) a postupne budú slúžiť nielen zamestnancom a zákazníkom SPP, ale aj širokej verejnosti. Nové nabíjacie stanice vznikli vďaka spolupráci najväčšieho dodávateľa energií SPP a spoločnosti ABB. Informoval o tom Ondrej Šebesta, hovorca SPP.

14:07

Kremeľ v pondelok uviedol, že tvrdenie bieloruského ministerstva obrany, že Ukrajina presúva viac vojakov, zbraní a vojenského vybavenia do Žytomyrskej oblasti, ktorá hraničí s Bieloruskom, je dôvodom na znepokojenie.

14:07

Európska únia v pondelok obvinila americkú technologickú spoločnosť Meta z porušovania svojho zákona o digitálnych trhoch. Dôvodom je nový model reklám, ktorým Meta núti používateľov vybrať si medzi zobrazovaním cielených reklám a platením, aby sa im vyhli.

14:06

Európska komisia (EK) v pondelok privítala, že členské krajiny (Rada EÚ) prijali nový súbor sankcií proti Bielorusku.

14:06

Prívalové povodne zasiahli v nedeľu Zlínsky kraj na východe Českej republiky. Rozsiahle škody spôsobila voda v meste Fryšták a v neďaleko ležiacej obci Racková. Poškodila tam desiatky rodinných domov a cestné komunikácie. Škody sa predbežne odhadujú na viac ako desať miliónov českých korún.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Veľký Kolpašský tajch, ktorý návštevníci využívajú na kúpanie, opaľovanie a trávenie voľného času v obci Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica

Autor: TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali