U Šimečku doma bola nahlásená bomba

❚❚

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:51

V dôsledku izraelského útoku v blízkosti hraničného priechodu Masná medzi Libanonom a Sýriou bola prerušená cesta, po ktorej v posledných dňoch státisíce ľudí odchádzali z krajiny.

08:42

Členské štáty Európskej únie pravdepodobne potvrdia uvalenie vysokých ciel na elektromobily vyrobené v Číne. Niektoré krajiny vrátane Nemecka a Slovenska sú však proti, pretože sa obávajú vyvolania obchodnej vojny s Pekingom.

08:41

Ukrajina vyzvala Stály arbitrážny dvor, aby nariadil Rusku zbúrať most, ktorý spája okupovaný Krym s ruskou pevninou. 

Ukrajina pred PCA: Rusku treba nariadiť, aby zbúralo Krymský most
Na snímke ukrajinská delegácia stojí pred tribunálom Stályeho arbitrážneho dvora (PCA) v Haagu
08:39

Bielorusko označilo účet bývalého poľského veľvyslanca v Minsku na platforme X za “extrémistický”. 

08:32

V 19. ročníku súťaže “Maľba – Cena Nadácie VÚB za maliarske dielo pre mladých umelcov” zvíťazil Miroslav Sandanus. Ocenenie získal za dielo Safe. Víťazná práca zaujala medzinárodnú porotu “svojou silnou atmosférou, ale aj rovnováhou medzi kvalitou maľby a naznačenými obsahmi a témami”.

Súťaž Maľba 2024
Na snímke víťaz súťaže Maľba 2024 Miroslav Sandanus (uprostred) za obraz s názvom Safe, vľavo Nikola Šušovicová (2. miesto) za obraz s názvom Odborník a vpravo Šimon Tóth (3. miesto) za obraz Úsečka pózujú počas vernisáže výstavy finalistov súťaže Maľba 2024 v Bratislave
07:56

Litovský parlament ratifikoval dohodu s Nemeckom o umiestnení bojaschopnej brigády na svojom území. Za ratifikáciu hlasovalo všetkých 88 prítomných poslancov.

07:18

Nemecký futbalista Karim Adeyemi si natrhol stehenný sval a Borussii Dortmund bude chýbať minimálne tri týždne.

Borussia Dortmund - Celtic Glasgow
Na snímke hráč Dortmundu Karim Adeyemi tlieska fanúšikom po odchode z ihriska po zranení počas zápasu 2. kola ligovej fázy Ligy majstrov Borussia Dortmund – Celtic Glasgow v Dortmunde
06:52

V sklade pohonných hmôt v Permskom kraji na východe európskej časti Ruskej federácie vypukol rozsiahly požiar. Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie sa nikto nezranil, príčiny vzniku požiaru sú však nateraz neznáme.

06:50

Belgický premiér Alexander De Croo si predvolal veľvyslanca Vatikánu, aby mu tlmočil nespokojnosť belgickej vlády s výrokmi pápeža Františka počas jeho minulotýždňovej návštevy v Belgicku, keď tamojšie interrupčné zákony označil za “zločinné”.

06:49

Akreditačné oddelenie OSN obmedzilo prístupové oprávnenia pre spravodajcu Prvého kanálu ruskej štátnej televízie. Dôvodom je minulotýždňový incident s nemeckou ministerkou zahraničných vecí Annalenou Baerbockovou na pôde Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

06:48

Americký prezident Joe Biden si myslí, že totálnej vojne na Blízkom východe sa dá stále zabrániť, avšak bude na to potrebné vyvinúť ešte veľa úsilia. Povedal to novinárom v Bielom dome.

Vplyvný republikán vyzval Bidena, aby urýchlil dodávky zbraní do Izraela
Na snímke predseda výboru americkej Snemovne reprezentantov pre zahraničné veci Michael McCaul
06:46

Spojené štáty mexické sa pred 200 rokmi stali republikou s ústavou federatívneho štátu podľa vzoru Spojených štátov amerických. Federácia bola formálne a právne založená 4. októbra 1824, keď vstúpila do platnosti Federálna ústava Spojených štátov mexických. Nemala však dlhé trvanie. Federácia sa skončila v roku 1835, keď ju konzervatívci pod vedením Antonia Lópeza de Santa Annu premenili na unitárny štát, Mexickú centralistickú republiku.

06:45

Tisíce ľudí v Berlíne protestovali proti poskytovaniu nemeckej vojenskej pomoci Ukrajine, brániacej sa invázii ruských síl. Protest v deň 34. výročia zjednotenia Nemecka podľa agentúry zvolali skupiny.

Tisíce ľudí v Berlíne vyzývali vládu na zastavenie vojenskej pomoci Ukrajine
Na snímke populistická politička Sahra Wagenknechtová reční počas protestu proti poskytovaniu nemeckej vojenskej pomoci Ukrajine, brániacej sa invázii ruských síl v Berlíne
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Zádielska tiesňava v okrese Košice okolie

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

René Pavlík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali