Turistky v Nízkych Tatrách nepriamo zasiahol blesk, pomohli im horskí záchranári

❚❚

Demänovská Dolina 21. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Horskí záchranári z Oblastného strediska Nízke Tatry pomáhali v stredu popoludní dvom slovenským turistkám, ktoré na hrebeni v oblasti Chopku nepriamo zasiahol blesk. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke

blesk
Ilustračné foto

Ženy vo veku 27 a 39 rokov nedokázali po zásahu pokračovať v túre, na hrebeni boli navyše zlé poveternostné podmienky. “Horskí záchranári ženy ošetrili a v ich sprievode boli zvezené lanovkou k domu HZS na Lúčkach, odkiaľ pokračovali na vlastnú žiadosť už samostatne,” priblížila zásah HZS.

.

Horskí záchranári zároveň ďakujú prevádzkovateľovi lanovej dráhy za spustenie lanovky na vývoz záchranárov a zvoz zachraňovaných osôb, čo výrazne skrátilo ukončenie záchrannej akcie.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:29

Hlavný mufti Tadžikistanu Sajídmukarram Abdulkodirzoda bol ľahko zranený počas atentátu neďaleko centrálnej mešity v Dušanbe. Útočníka krátko na to zadržali, uviedlo v stredu vo vyhlásení tamojšie ministerstvo vnútra.

Včera 20:27

Plán, ktorý chce ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj predstaviť v priebehu septembra šéfovi Bieleho domu Joeovi Bidenovi, posilní Ukrajinu a mohol by prinútiť Rusko, aby skončilo vojnu proti Kyjevu diplomatickou cestou. Vyhlásil to v stredu samotný Zelenskyj.

Včera 20:25

Nórske ministerstvo zahraničných vecí zrušilo obmedzenia pre vývoz zbraní a vojenského materiálu do Turecka. V stredu o tom nórsky minister zahraničných vecí Espen Barth Eide informoval svojho tureckého rezortného kolegu Hakana Fidana.

Včera 20:21

Americký prezident Joe Biden si v stredu spoločne s oboma prezidentskými kandidátmi uctil pamiatku obetí teroristických útokov z 11. septembra 2001. V troskách mrakodrapov Svetového obchodného centra v New Yorku zahynulo takmer 3000 ľudí.

Včera 19:59

V dôsledku extrémnych zrážok, pred ktorými na najbližšie štyri dni v stredu varovali českí meteorológovia, môže dôjsť ku komplikáciám aj v železničnej doprave. České dráhy (ČD) v reakcii na výstrahu aktivujú pohotovostnú službu, aby zmiernili dôsledky komplikácií. Uviedol to Filip Medelský z komunikačného oddelenia ČD.

Včera 19:54

Maďarskú vládnu stranu Fidesz premiéra Viktora Orbána by podľa septembrového prieskumu inštitútu Median volilo 30 percent voličov. Mimoparlamentná strana TISZA vedená europoslancom Péterom Magyarom, najsilnejším kritikom Orbánovej vlády, by získala podporu 25 percent voličov. Výsledky prieskumu zverejnil v stredu server hvg.hu.

Včera 19:46

Podľa spresnených informácií sa Zelenskyj o dva dni s Bidenom nestretne, informuje Suspilne.

Predtým americký minister zahraničných vecí Blinken uviedol, že sa stretnú pozajtra.

Je tiež známe, že Biden bude 13. septembra rokovať s britským premiérom Starmerom a budú diskutovať o otázke povolenia Ukrajiny používať západné rakety na údery hlboko do vnútra Ruska.

Včera 17:29

Ministri zahraničných vecí USA Antony Blinken a Veľkej Británie David Lammy prisľúbili v stredu počas spoločnej návštevy Kyjeva, že ich krajiny budú Ukrajinu podporovať až do jej víťazstva nad Ruskom.

Včera 17:27

Proti vírusu detskej obrny bolo v Pásme Gazy zaočkovaných takmer 530.000 palestínskych detí, vyhlásil v stredu Úrad OSN pre pomoc palestínskym utečencom na Blízkom východe (UNRWA). Hromadné očkovanie v súčasnosti prebieha na severe tejto enklávy.

Včera 17:26

Odvolací súd v stredu zrušil rozsudok z roku 1991 pre muža, ktorý bol odsúdený na doživotie za vraždu obchodníka v Londýne. Olivera Campbella polícia podľa jeho právnika prinútila priznať sa k zločinu, ktorý nespáchal. Už ako dieťa mal mentálne postihnutie, trpel kognitívnymi poruchami a mal problémy so sústredením a pamäťou. Dostal doživotie za lúpež a vraždu Baldeva Hoondla, ktorého v júli 1990 počas lúpeže strelili do hlavy v jeho obchode v oblasti Hackney vo východnom Londýne.

Včera 17:25

Jordánska umiernená islamistická opozícia si v utorňajších parlamentných voľbách zaistila významnú pozíciu v parlamente. Vyplýva to z predbežných výsledkov, ktoré získala agentúra Reuters a potvrdili ich aj nezávislé a oficiálne zdroje. Hlasovanie ovplyvnil aj hnev časti voličov na Izrael za rozpútanie vojny v palestínskom Pásme Gazy.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke slovenský orloj v obci Stará Bystrica

Autor: TASR-Daniel Stehlík

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali