Turecké médiá oznámili, že šéf IS sa nachádza na jednej z vojenských základní USA v Sýrii

❚❚

Ankara 17. decembra 2017 (HSP/Sputnik/Foto:Sputnik/AP Photo/Militant video)

 

Turecké noviny Yeni Safak s odvolaním sa na svoj zdroj napísal, že sa predák teroristickej organizácie Islamský štát Abú Bakr al-Bagdádí v súčasnosti nachádza na americkej vojenskej základni v Sýrii

Ilustračné foto

Podľa zdroja bol al-Bagdádí chytený v Iraku, odkiaľ bol prevezený na americkú základňu v Ras al-Aynu. Odtiaľ bol dopravený na ďalšiu americkú základňu v Hasace-Rumeilan.

.

Uvádza sa, že počas akcie bol líder IS postrelený do nohy.

Podľa zdroja bolo spolu s al-Bagdádím zajatých sedem veliteľov teroristov.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:24

Bielorusko vo štvrtok oznámilo, že podpíše s Čínou dohodu o voľnom obchode v oblasti služieb a investícií.

14:24

Zmeny v mýtnych poplatkoch vychádzajú z celoeurópskej smernice, ktorej zavedenie je povinné. Sadzby mýta Ministerstvo dopravy (MD) SR prispôsobilo výške poplatkov v okolitých krajinách, aby sa zo Slovenska nestala tranzitná krajina pre zahraničných kamionistov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva dopravy SR Petra Poláčiková. Rezort dopravy tak reagoval na koaličnú SNS, ktorá uplynulú stredu vyhlásila, že zvýšenie ceny mýta v parlamente nepodporí.

14:23

Rusko s veľkou pravdepodobnosťou zvýši v septembri export ropy zo svojich západných prístavov. Uviedli to dva zdroje z ropného trhu s tým, že na budúci mesiac by sa mala začať pravidelná odstávka rafinérií v dôsledku údržby. To znamená, že Rusko bude mať viac ropy na export.

14:22

Maďarská vláda požiadala ministra spravodlivosti Benceho Tuzsona, aby preskúmal, ako by mohla Budapešť súdne vymáhať od Európskej komisie časť nákladov súvisiacich s migráciou. Podľa servera hirado.hu to vo štvrtok vyhlásil šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

14:21

Thajsko vo štvrtok potvrdilo prvý známy prípad nového a smrteľnejšieho kmeňa opičích kiahní (mpox) v Ázii. Zistili ho u Európana, ktorý do krajiny pricestoval z Afriky.

14:21

Na medzinárodnú konferenciu Globsec, ktorá sa budúci týždeň po 18 rokoch uskutoční prvýkrát v Prahe, príde podľa riaditeľa organizácie Róberta Vassa okolo 2000 hostí z viac než 70 krajín sveta. Medzi nimi budú premiéri, prezidenti a desiatky ministrov. V Bratislave sa konferencia podľa jeho slov už nemohla ďalej rozvíjať. Povedal to vo štvrtok vo vysielaní stanice ČT24.

14:20

Jeden z najväčších diamantov na svete, aké boli kedy objavené – surový 2492-karátový drahokam – sa našiel v Botswane, oznámila vo štvrtok kanadská ťažobná spoločnosť Lucara Diamond, ktorá ho objavila.

13:45

Tretí blok jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach opäť naplno funguje. V elektrárni vykonali počas plánovanej odstávky potrebnú údržbu, vymenili jadrové palivo, uskutočnili 27 investičných projektov a ďalšie zvýšenie bezpečnosti, informovali Slovenské elektrárne (SE).

13:35

Traja Palestínčania zahynuli vo štvrtok pri zásahu dronom počas izraelskej vojenskej operácie v meste Túlkarm na Západnom brehu Jordánu, uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia v nafukovacích kolesách sa plavia po chladnej rieke Comal, keď teploty v južnom Texase extrémne hodnoty

Autor: TASR/AP-Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Milan Šupa

René Pavlík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali