Tsitsipas postúpil bez straty setu do 2. kola dvojhry

Tsitsipas postúpil bez straty setu do 2. kola dvojhry

Londýn 3. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Kirsty Wigglesworth)

 

Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi vyšiel návrat do súťažného kolotoča po mesačnej pauze a operácii kolena. V 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone zdolal v pozícii nasadenej dvojky českého kvalifikanta Víta Kopřivu 6:1, 6:2, 6:2. Pre sedemnásobného šampióna to bol prvý duel od júnového osemfinále Roland Garros

Stefanos Tsitsipas - Taro Daniel
Na snímke grécky tenista Stefanos Tsitsipas (vľavo) a Taro Daniel z Japonska sa objímajú pri sieti po zápase 1. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone

“Veľmi ma potešilo, ako som sa dnes cítil na kurte. Ďakujem fanúšikom za podporu. Snažil som sa myslieť viac na hru a menej na koleno. Pokúsil som sa čo najlepšie pripraviť na tento prestížny turnaj. Môžem byť rád, že počas kariéry ma obchádzali zranenia. Bola to iba moja druhá operácia, v minulosti som som sa podrobil chirurgickému zákroku lakťa. Veľká vďaka patrí môjmu chirurgovi, ktorý odviedol skvelú prácu. Bez neho by som nemohol štartovať na tohtoročnom Wimbledone,” uviedol Djokovič v pozápasovom interview.

Reklama

O prekvapenie sa postaral Argentínčan Francisco Comesana, ktorý vyradil šiesteho nasadeného Rusa Andreja Rubľova 6:4, 5:7, 6:2, 7:6 (5). Nemec Alexander Zverev si ako nasadená štvorka poradil so Španielom Robertom Carballesom Baenom 6:2, 6:4, 6:2. Poliak Hubert Hurkacz, semifinalista z roku 2021, zvíťazil v úvodnom kole v pozícii nasadenej sedmičky nad Moldavcom Raduom Albotom 5:7, 6:4, 6:3, 6:4. Jedenásty nasadený Grék Stefanos Tsitsipas prešiel cez Japonca Tara Daniela po výsledku 7:6 (5), 6:4, 7:5.

 

Reklama

Muži – dvojhra – 1. kolo:

  • Stefanos Tsitsipas (Gr.-11) – Taro Daniel (Jap.) 7:6 (5), 6:4, 7:5
  • Marcos Giron (USA) – Henry Searle (V. Brit.) 3:6, 6:3, 6:4, 6:4
  • Adam Walton (Austr.) – Federico Coria (Arg.) 6:3, 6:3, 7:5
  • Jacob Fearnley (V. Brit.)- – Alejandro Moro Canas (Šp.) 7:5, 6:4, 7:6 (12)
  • Holger Rune (Dán.-15) – Kwon Soon Woo (Kór. rep.) 6:1, 6:4, 6:4
  • Arthur Fils (Fr.) – Dominic Stricker (Švajč.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:4
  • Francisco Comesana (Arg.) – Andrej Rubľov (Rus.-6) 6:4, 5:7, 6:2, 7:6 (5)
  • Thiago Seyboth Wild (Braz.) – Paul Jubb (V. Brit.) 1:6, 3:6, 7:6 (6), 6:4, 7:5
  • Novak Djokovič (Srb.-2) – Vít Kopřiva (ČR) 6:1, 6:2, 6:2
  • Alexander Zverev (Nem.-4) – Roberto Carballes Baena (Šp.) 6:2, 6:4, 6:2
  • Alex de Minaur (Austr.-9) – James Duckworth (Austr.) 7:6 (1), 7:6 (3), 7:6 (4)
  • Ben Shelton (USA-14) – Mattia Bellucci (Tal.) 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4
  • Lorenzo Musetti (Tal.-25) – Constant Lestienne (Fr.) 4:6, 7:6 (4), 6:2, 6:2
  • Luciano Darderi (Tal.) – Jan Choinski (V. Brit.) 7:5, 4:6, 2:6, 7:5, 6:2
  • Giovanni Mpetshi Perricard (Fr.), Sebastian Korda (USA-20) 7:6 (5), 6:7 (4), 7:6 (6), 6:7 (4), 6:3
  • Hubert Hurkacz (Poľ.-7) – Radu Albot (Mold.) 5:7, 6:4, 6:3, 6:4
  • Tomas Martin Etcheverry (Arg.-30) – Luca Nardi (Tal.) 6:1, 6:4, 6:2
  • Jošihito Nišioka (Jap.) – Nuno Borges (Portug.) 6:2, 7:6 (6), 2:6, 6:3
  • Alexei Popyrin (Austr.) – Thiago Monteiro (Braz.) 6:4, 6:7 (8), 6:3, 6:4
  • Jaume Munar (Šp.) – Billy Harris (V. Brit.) 6:4, 6:4, 3:6, 6:3

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:41

Po drvivej porážke konzervatívnej strany vo štvrtkových parlamentných voľbách rekordný počet ministrov vlády prišiel o svoj poslanecký mandát. Po očakávanom odstúpení premiéra Rishiho Sunaka z vedenia strany tak konzervatívcom zostal minimálny počet kandidátov na vytvorenie nového vedenia.

09:24

Biden sa identifikoval ako černoška.

“Som hrdý na to, že som, ako som povedal, prvý viceprezident, prvou černoškou, ktorá spolupracuje s černošským prezidentom. Som hrdý na to, že som spojený s prvou černoškou na Najvyššom súde.” – povedal prezident Spojených štátov počas rozhovoru pre rozhlasovú stanicu WURD.

08:56

Turecká futbalová federácia (TFF) dementovala správy o suspendácii obrancu svojho národného tímu Meriha Demirala. Nemecký denník Bild vo štvrtok informoval, že turecký hráč si odpyká dvojzápasový trest za kontroverzné gesto, ktoré použil počas oslavy svojho druhého gólu vo víťaznom osemfinálovom zápase na ME nad Rakúskom (2:1). Európska futbalová únia (UEFA) však zatiaľ v tomto prípade nezverejnila oficiálne rozhodnutie.

08:01

Na pláži nemeckého ostrova Borkum v Severnom mori ešte v apríli objavil dovolenkár niekoľko podozrivých zviazaných vriec so záchrannou vestou a zalarmoval políciu. Miestna prokuratúra vo štvrtok informovala, že v nich bola celkovo tona kokaínu, píše TASR podľa agentúry DPA.

Štátne zastupiteľstvo v Aurichu nález označilo za jeden z najväčších známych nálezov drog na pobreží Severného mora v spolkovej krajine Dolné Sasku za posledné roky. Pôvod balíkov, prečo skončili pláži a či prokuratúra vyšetruje nejaké podozrivé osoby prokuratúra nekomentovala. “Vyšetrujeme vo všetkých smeroch,” povedal bez ďalších detailov zástupca prokuratúry v Aurichu.

07:40

Ruské ministerstvo obrany v piatok informovalo o prebiehajúcich manévroch, do ktorých sa zapájajú mobilné odpaľovacie systémy s medzikontinentálnymi jadrovými raketami Jars. S odvolaním sa na ruskú tlačovú agentúru Interfax o tom napísala agentúra Reuters.

07:38

Britská Labouristická strana zvíťazila v štvrtkových voľbách do Dolnej snemovne parlamentu. Vyplýva to z predbežných oficiálnych výsledkov, ktoré jej dosiaľ pripísali najmenej 326 kresiel, čo stačí na získanie väčšiny v 650-člennej snemovni. Sčítavanie hlasov naďalej prebieha. TASR o tom informuje podľa stanice BBC.

Labouristická strana podľa aktuálnych výsledkov získala 387 kresiel, Konzervatívna strana 97 a na treťom mieste sú Liberálni demokrati so ziskom 57 mandátov.

BBC odhaduje, že labouristi nakoniec získajú jednoznačnú väčšinu 408 kresiel, konzervatívci 136 a Liberálni demokrati 66. Zvyšných 40 si medzi sebou rozdelia ostatné politické subjekty vrátane Škótskej národnej strany (SNP), Reformnej strany a írskej Sinn Féin (My sami).

07:37

Britský premiér Rishi Sunak priznal porážku v parlamentných voľbách v Spojenom kráľovstve, v ktorých podľa neho zvíťazila Labouristická strana Keira Starmera. Za neúspech svojej Konzervatívnej strany prevzal zodpovednosť.

07:33

Grécka protiteroristická jednotka polície zadržala sedem ľudí v súvislosti s tohtoročnými podpaľačskými útokmi na hotel vlastneným Izraelčanmi a synagógu v Aténach. Informovala o tom vo štvrtkovom vyhlásení, na ktoré sa odvoláva agentúra Reuters.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na archívnej snímke z 2. júla 2018 podobizeň takmer kompletnej kostry fosílie, ktorú objavili v Namíbii. Vedci predstavili fosíliu obrovskej salamandrovitej šelmy s ostrými tesákmi, ktorá vládla vodám ešte pred príchodom prvých dinosaurov

Autor: TASR/AP-Claudia Marsicano via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Erik Majercak

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali