Trump vyhlásil, že uväznených ochrancov života dostane “späť k ich rodinám” hneď v prvý deň svojho pôsobenia v úrade

Trump vyhlásil, že uväznených ochrancov života dostane “späť k ich rodinám” hneď v prvý deň svojho pôsobenia v úrade

Bratislava 3. júla 2024 (HSP/ Live Aciton News/ Foto: TASR/AP-Matt Rourke)

 

Bývalý americký prezident Donald Trump vyhlásil, že ak bude opäť zvolený za prezidenta, omilostí pro-life aktivistov, ktorí si v súčasnosti odpykávajú trest odňatia slobody za kľudný sit-in protest v neslávne známom zariadení na vykonávanie neskorých potratov vo Washingtone, D. C., informuje Live Action News

Súdny proces s Trumpom v prípade zasahovania do volieb v Georgii sa odkladá
Na snímke Donald Trump

 

Reklama

Trump počas svojho prejavu 22. júna pred organizáciou Faith and Freedom Coalition (Koalícia za vieru a slobodu) vyhlásil, že uväznených ochrancov života ( pro-life aktivistov) hneď v prvý deň svojho pôsobenia v úrade dostane “späť k ich rodinám”, informovala o tom ako prvá Catholic News Agency .

Konkrétne spomenul jednu z aktivistiek, 75-ročnú Paulette Harlowovú, ktorá bola odsúdená na 24 mesiacov väzenia za sprisahanie za porušenie občianskych práv a porušenie zákona o slobodnom prístupe ku (potratovým) klinikám (FACE Act). Harlowová bola v novembri 2023 odsúdená na domáce väzenie z dôvodu zlého zdravotného stavu. Sudkyňa Colleen Kollar-Kotellyová ju však pôvodne odsúdila na výkon zvyšku 24-mesačného trestu vo federálnej väznici. Po uplynutí tohto trestu má Harlowovú nasledovať 36 mesiacov podmienečného prepustenia pod dohľadom.

Reklama

„Paulette je jednou z mnohých obhajcov života, ktorých Joe Biden pozbieral, niekedy aj so zásahovými jednotkami, a uvrhol ich do väzenia!,“ povedal Trump.

„Kvôli tomu je vo väzení mnoho ľudí… O to sa okamžite postaráme – hneď prvý deň!,“ vyhlásil Trump.

Prisľúbil, že “urýchlene preskúma prípady všetkých politických väzňov, ktorí sa stali nespravodlivou obeťou Bidenovho režimu, vrátane Paulette Harlowovej, aby sme ich mohli dostať z gulagov a vrátiť ich k ich rodinám, kam patria!”.

 

Protest

Harlowová je jednou z deviatich pro-life aktivistiek, ktoré si vo väzení odpykávajú trest po tom, ako boli v októbri 2020 uznané za vinné zo sprisahania za účelom porušenia občianskych práv a blokovania prístupu do interrupčného zariadenia Cesar Santangel vo Washingtone.

Reklama

Aktivistky používali reťaze, zámky na bicykle, nábytok a hlavne svoje telá, aby zabránili personálu vykonať potraty a znemožnili, aby ich polícia vyviedla z priestorov. Ide o bežné protestné taktiky používané dnes aj v minulých desaťročiach.

Zariadenie Cesar Santangel bolo viackrát v centre tohto škandálu. Dňa 25. marca 2022 sa dve pro-life aktivistky, zakladateľka a výkonná riaditeľka PAAU Terrisa Bukovinacová a riaditeľka pre aktivizmus organizácie PAAU Lauren Handyová, vybrali do Washingtonskej chirurgickej kliniky (Surgi-Clinic ), “aby sa zapojili do protipotratovej propagácie”.

Keď došli ku klinike, vonku parkovalo nákladné auto spoločnosti Curtis Bay Medical Waste Services ( firma na vývoz odpadu). Aktivistky si vedľa auta všimli dve veľké nádoby, ktoré boli označené symbolmi pre biologické nebezpečenstvo. Požiadali vodiča o jednu z týchto nádob.

Objavili v nej červené plastové vrece s pozostatkami 110 detí, ktoré boli zabité na klinike a vývojom boli približne v prvom trimestri.

Pod červeným vrecom sa nachádzalo ďalšie plastové vrece s piatimi bábätkami. Odborníci uviedli, že bábätká boli usmrtené, aj keď už boli pravdepodobne dostatočne staré na to, aby prežili mimo maternice.

Reklama

Washington, D.C., nemá žiadne obmedzenia týkajúce sa interrupcií.

Jedno z bábätiek, ktoré aktivisti pomenovali “Harriet”, malo na zadnej strane krku reznú ranu. Odborníci tvrdia, že rez mohol naznačovať použitie federálne zakázaného potratového zákroku zvaného D&X – známejšieho ako “part-birth abortion”, čo v preklade znamená “vykonanie potratu čiastočným pôrodom”.

Ostatné deti, ktoré boli v plastovom vreci mali byť podľa odborníkov usmrtené po tom, ako sa im podarilo prežiť potratový zákrok.

 

Tajné vyšetrovanie

Tajné vyšetrovanie organizácie Live Action z roku 2013 aktivistov inšpirovalo k protestu v tomto konkrétnom zariadení. Vo videu z vyšetrovania potratár z Cesar Santangel povedal, že jeho metóda zabíjania nenarodených detí nezahŕňa usmrtenie plodu v lone matky (napríklad injekčne), ale namiesto toho preruší pupočnú šnúru a počká, kým dieťa zomrie na zástavu srdca.

Povedal tiež, že ak by v jeho zariadení dieťa prežilo potrat, on a jeho zamestnanci by mu “nepomohli” a neposkytli by mu lekársku starostlivosť.

Dve z detí objavených v ten deň boli podľa všetkého zabité metódou D&E, a teda doslova rozštvrtením. Pri tejto metóde potratár použije Sopherovu svorku na oddelenie rúk a nôh od torza tela aby deti z maternice vytiahol po častiach.

Niekoľko mesiacov po nájdení týchto detí Live Action zverejnila nové tajné zábery z vnútra zariadenia. Zábery ukazujú, že zariadenie na vykonávanie potratov vyžaduje, aby tehotné ženy pred stretnutím s potratárom a udelením konečného súhlasu s potratom užili Xanax, liek, ktorý môže spôsobiť ospalosť a zhoršiť pamäť.

Prečítajte si tiež :

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:58

Britsko-americký influencer Andrew Tate, ktorý je v Rumunsku obvinený z obchodovania s ľuďmi, znásilnenia a založenia zločineckej skupiny, môže opustiť krajinu, musí však zostať v Európskej únii. Rozhodol o tom v piatok súd v Bukurešt.

18:54

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali v piatkovom prípravnom zápase na pražskej Letnej s domácou Spartou 0:3. Úradujúci český majster rozhodol o svojom triumfe v druhom polčase, keď postupne skórovali Tomáš Wiesner, Victor Olatunji a Tomáš Schnánělec.

18:54

V bratislavskej mestskej časti Rača na ulici Pri Šajbách je v piatok pre údržbu úplne uzavreté železničné priecestie. Obchádzka vedie po Rybničnej ulici a cez Vajnory. Zelená vlna RTVS o tom informovala na svojom webe. Cestári zároveň upozorňujú na nehodu v stúpaní na Pezinskú Babu z Pezinka, kde v zákrute havarovala motorka. Prejsť sa tam dá striedavo.

18:33

Štyria ľudia zahynuli a ďalších vyše 20 utrpelo zranenia pri ruských útokoch v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Uviedol to v piatok tamojší gubernátor Vadym Filaškin.

18:06

Lídri členských krajín NATO sa budú presadzovať aktívnejšiu úlohu Severoatlantickej aliancie pri koordinácii medzinárodnej pomoci a vojenského výcviku pre Ukrajinu, avšak bez toho, aby na budúci týždeň na summite vo Washingtone stanovili konečný termín vstupu Ukrajiny do tejto organizácie. Uviedol v piatok na tlačovej konferencii generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

17:58

Britský premiér Keir Starmer v piatok predstavil mená kľúčových ministrov svojho kabinetu. Za ministra zahraničných vecí vymenoval Davida Lammyho, rezort obrany povedie John Healey. Na čele ministerstva vnútra bude stáť Yvette Cooperová.

17:27

Putin označil rokovanie s Orbánom za úprimné a užitočné a poďakoval mu za návštevu Ruska. Hovorili aj o aktuálnych aspektoch bilaterálnej spolupráce i o naliehavých medzinárodných a regionálnych otázkach. Moskva podľa neho vníma návštevu maďarského premiéra ako pokus o obnovenie dialógu.

16:31

Čína oznámila ďalšie kroky v rámci svojho antidumpingového vyšetrovania dovozu koňaku z Európskej únie (EÚ). Urobila tak deň po tom, ako EÚ uvalila na dovoz elektromobilov vyrábaných v Číne dočasné vyrovnávacie clá. Napätie vo vzájomných vzťahoch medzi dvomi ekonomickými veľmocami sa tak opäť zvýšilo.

16:18

Ruského opozičného politika Vladimira Karu-Murzu previezli do väzenskej nemocnice a jeho právnikom zakázali prístup k nemu. Informovali o tom v piatok agentúry AFP a Reuters s odvolaním sa na príspevok jeho manželky Jevgenije na sociálnej sieti X.

16:06

Nový britský premiér Keir Starmer v piatok prisľúbil, že bude bojovať za obnovenie dôvery v politiku a slúžiť všetkým občanom. Británia musí podľa neho znovu objaviť svoju identitu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na archívnej snímke z 2. júla 2018 podobizeň takmer kompletnej kostry fosílie, ktorú objavili v Namíbii. Vedci predstavili fosíliu obrovskej salamandrovitej šelmy s ostrými tesákmi, ktorá vládla vodám ešte pred príchodom prvých dinosaurov

Autor: TASR/AP-Claudia Marsicano via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali