Trump by porazil Bidena v piatich zo šiestich kľúčových štátov, ukazuje prieskum

Trump by porazil Bidena v piatich zo šiestich kľúčových štátov, ukazuje prieskum

Washington 5.  novembra 2023 (HSP/Foto:TASR/AP-Artie Walker Jr.)

 

Ak by sa prezidentské voľby v USA konali teraz, Trump by porazil Bidena v piatich zo šiestich kľúčových štátov

Donald Trump
Na snímke Donald Trump

Vyplýva to z prieskumu denníka New York Times a Siena College. Hlasy by sa rozdelili takto:

Reklama

 

Arizona: Biden 44 %, Trump 49 %.

Reklama

 

Georgia: Biden 43 %, Trump 49 %.

 

Michigan: Biden 43 %, Trump 48 %.

 

Reklama

Nevada: Biden 41 %, Trump 52 %.

 

Pensylvánia: Biden 44 %, Trump 48 %.

 

Wisconsin: Biden 47 %, Trump 45 %.

Reklama

 

Vo všetkých štátoch okrem Wisconsinu má Trump pred Bidenom náskok 3-10 %.

Väčšina voličov, ktorí sa zúčastnili na prieskume, tvrdí, že “Bidenova politika im osobne ublížila a Trumpova politika im pomohla”. Dve tretiny voličov sa domnievajú, že krajina sa uberá zlým smerom.

Taktiež 71 % opýtaných uviedlo, že Biden je “príliš starý” na to, aby bol efektívnym prezidentom – “tento názor zdieľajú všetky demografické a geografické skupiny”.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:47

Inflácia v eurozóne v júni mierne klesla. V medziročnom porovnaní sa znížila na 2,5 % z májovej úrovne 2,6 %. TASR o tom informuje na základe správy štatistického úradu Európskej únie Eurostat, ktorý zverejnil v utorok svoj rýchly odhad.

11:45

Nová holandská vláda v utorok v Haagu zložila sľub do rúk kráľa Viliama-Alexandra. Stalo sa tak sedem mesiacov po parlamentných voľbách a takmer rok po rezignácii predošlej vlády. Líder víťaznej Strany slobody (PVV) Geert Wilders však v novej vláde sedieť nebude. Nový premiér Dick Schoof chce podrobný vládny program oznámiť do septembra.

Dick Schoof

Na snímke v popredí nastupujúci holandský premiér Dick Schoof prichádza do kráľovského paláca, kde zloží prísahu do rúk kráľa Viliama Alexandra v Haagu v Holandsku v utorok 2. júla 2024

11:32

Organizátor krátkodobého trhu s elektrinou, spoločnosť OKTE, rozšírila k začiatku júla možnosti Energetického dátového centra (EDC) o ďalšie metódy zdieľania elektriny a možnosť poskytovať flexibilitu cez agregačné bloky. Týmto krokom sa zabezpečila plná funkčnosť EDC, uviedla v utorok Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS).

11:31

Arcibiskup Paul Richard Gallagher, ktorý je de facto ministrom zahraničných vecí Vatikánu, v utorok vyzval na mierové riešenie konfliktov, vrátane napätia medzi Filipínami a Čínou v súvislosti s eskaláciou konfrontácií v Juhočínskom mori.

11:30

Vodkyňa francúzskej krajnej pravice Marine Le Penová obvinila prezidenta Emmanuela Macrona, že sa sériou nominácií na rôzne úradné posty pokúša o “administratívny štátny prevrat”, informuje TASR.

V utorkovom rozhovore pre stanicu France Info Le Penová narážala na tvrdenia, že Macron vymenúva na posty v štátnej správe svojich ľudí, čím podľa nej chce “zabrániť vo vykonávaní politiky, akú si želajú Francúzi”.

11:05

Medziročná inflácia v Rakúsku v júni klesla na 3 % a dostala sa najnižšie od júla 2021. Oznámil to rakúsky štatistický úrad, ktorý zverejnil v utorok svoj rýchly odhad. V máji sa spotrebiteľské ceny v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka zvýšili o 3,4 %.

11:05

Celkové príjmy finančnej technologickej spoločnosti Revolut vzrástli minulý rok o 95 % na 2,1 miliardy eur. Výrazne jej rástol aj čistý zisk, a to zo 7 miliónov eur v roku 2022 na vlaňajších 395 miliónov eur. Vyplýva to z výročnej správy za rok 2023, o ktorej spoločnosť informovala v utorok.

10:55

Vplyvné odborové združenie vo Francúzsku vyzvalo v utorok na blokovanie krajne pravicovej strany Národné združenie (RN) v druhom kole predčasných parlamentných volieb, ktoré sa bude konať túto nedeľu 7. júla, informuje TASR.

10:41

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair v júni prepravila rekordných 19,3 milióna cestujúcich, čo predstavuje v medziročnom porovnaní nárast o 11 %. Najväčšia európska letecká spoločnosť z pohľadu počtu cestujúcich ďalej v utorok oznámila, že vo svojom aktuálnom finančnom roku do konca marca 2025 prepraví 198 až 200 miliónov ľudí, čo je približne o 8 % viac ako v predchádzajúcom roku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žatva pšenice v katastri obce Bátorove Kosihy v okrese Komárno

Autor: TASR-Milan Drozd

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali