Trnava – Wisla 3:1, Gašparík: “Ukázala sa krása futbalu”

❚❚

Trnava 9. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy nad Wislou Krakov 3:1. Slovenský zástupca po prehratom prvom polčase otočil skóre zásluhou dvoch gólov Michala Ďuriša, raz sa presadil Philip Azango. Vytvoril si tak solídnu pozíciu pred odvetou, ktorá sa hrá v Poľsku vo štvrtok 15. augusta o 20.30 h

FC Spartak Trnava - Wisla Krakov
Na snímke druhý vpravo hráč Trnavy Michal Ďuriš strieľa gól počas prvého zápasu 3. predkola Európskej konferenčnej ligy medzi FC Spartak Trnava – Wisla Krakov

V prípade postupu nastúpi Spartak v play off proti neúspešnému zo súboja 3. predkola Európskej ligy FK Molde – Cercle Bruggy. Bližšie ku konfrontácii so zverencami Michala Gašparíka je belgický tím, ktorý prehral v Nórsku 0:3.

.

 

1. zápas 3. predkola EKL:

.

FC Spartak Trnava – Wisla Krakov 3:1 (0:1)

Góly: 47. a 68. Ďuriš, 60. Azango – 26. Rodado. Rozhodovali: Karabajev – Dolgich, Belogradov (všetci Kaz.), ŽK: Bainovič – Sukiennicki, 13.010 divákov.

Trnava: Frelih – Holík, Ujlaky, Kóša, Mikovič – Ahl (46. Pich), Bainovič (77. Kratochvíl), Zeljkovič, Azango (86. Daniel) – Paur (46. Procházka), Ďuriš (90.+4 Kubista)

Wisla: Broda – Mikulec, Uryga, Biedrzycki, Kiakos (76. Jaroch) – Carbo, Gogol (84. Kutwa) – Baena (76. Duarte), Sukiennicki (58. Zwolinski), Kiss (84. Starzynski) – Rodado

 

.

Spartak mohol ísť hneď v úvode do vedenia, ale nariadenú jedenástku po ruke Biedrzyckého hlavný rozhodca Karabajev pre predchádzajúci faul Ahla odvolal, k čomu mu pomohla aj intervencia VAR-u. V 19. minúte sa po centri Holíka oprel do lopty Mikovič, brankár Broda si však zastal svoje miesto. Na opačnej strane si pred pokutovým územím dobre spracoval loptu Carbo a jeho projektil tesne minul pravú žrď spartakovskej brány. Medzi mužstvami nebolo cítiť rozdiel, hoci Wisla účinkuje doma až v druhej lige. Naopak, jej hráčom sa v 26. minúte podarilo otvoriť skóre. Kardinálnej chyby sa dopustil Ahl, ktorého nepresnú spätnú prihrávku zachytil Baena a po jeho akcii ďalší Španiel Rodado skóroval do prázdnej brány – 0:1. Spartak podal v prvom polčase mdlý výkon, nevytvoril si jedinú gólovom zaváňajúc šancu. Blížil sa k nej pokus Bainoviča v 44. minúte, no Broda dobre zasiahol a vytlačil loptu na roh.

Obraz hry sa trnavský tréner snažil zmeniť zaradením Picha a Procházku do druhého dejstva. Domácim pomohlo rýchle vyrovnanie, v 47. minúte sa po Azangovej akcii dostala lopta na kraji šestnástky k Ďurišovi a ten strelou z otočky potvrdil kanoniersky inštinkt – 1:1. “Andeli” dostali krídla a v 60. minúte otočili skóre zásluhou Azanga. Nigérijčan dosledoval akciu Procházku s Ďurišom a parádnym volejom rozburácal tribúny – 2:1. O chvíľu mohlo byť vyrovnané, na zadnej žrdi dostal veľa priestoru Rodado, súpera zachránila pravá žrď. Inak však Trnavčania dominovali a ďalšiu chybu v obrane hostí potrestal v 68. minúte Ďuriš, ktorý sa rutinérsky presadil po centri Mikoviča – 3:1. Po treťom góle Spartak ubral nohu z plynu a nechal tvoriť Wislu, ktorá však v náznakoch šancí nemala presnú mušku. Naopak, na 4:1 mohol zvýšiť Mikovič, ktorý v nastavenom čase utešenou strelou napálil loptu do brvna.

 

Hlasy po zápase /STVR/:

Michal Gašparík, tréner Trnavy: “Ukazuje sa, aký je futbal krásny, aká tenká je hranica medzi úspechom a neúspechom. Mohli sme ísť do vedenia z penalty, ale naopak sme prehrávali po našej chybe. Ja som sa netrafil do zostavy, ale vyšli mi striedania. Po prvej polovici sme prehrávali 0:1 a tak musíme byť radi za 3:1. V Krakove musíme hrať systémov, organizovane a nesmieme sa zľaknúť atmosféry.”

.

Michal Ďuriš, strelec dvoch gólov: “Prvý polčas nebol ideálny, ale som rad, že sme sa zmobilizovali, ukázali kvalitu a v druhej časti sme strelili tri góly. Vedieme o dva, no je to zradné, v Krakove nás nečaká nič ľahké.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:48

Európska únia sa domnieva, že spojenci majú “dôveryhodné informácie” o iránskych balistických raketách dodaných do Ruska. V pondelok to pre zástupcov európskych médií v Bruseli uviedol hovorca Európskej komisie (EK) Peter Stano.

15:47

Maďarská vláda súhlasí s textom dohody o obrannej spolupráci s vládou Čadu, s právnym postavením maďarského kontingentu v Čade a s dohodou o vojenskej spolupráci a pomoci. Vyplýva to z rozhodnutia, ktoré bolo v pondelok zverejnené v maďarskom vestníku.

15:19

Viacerí belgickí politici pobúrene reagovali na hrozby maďarskej vlády voči EÚ v súvislosti s nelegálnou migráciou z minulého týždňa. Belga pripomenula, že vláda v Budapešti, ktorá je v otázke migrácie pravidelne v konflikte s inštitúciami EÚ, tvrdí, že chce nelegálnym migrantom ponúknuť bezplatný lístok na autobus do Bruselu, hlavného mesta Únie.

15:18

Väčšina obyvateľov Slovenska (83 %) si uvedomuje dôležitosť šetrenia peňazí na dôchodok. Stúpa pritom záujem o zhodnocovanie ušetrených financií prostredníctvom investovania. Vyplýva to z reprezentatívneho výskumu, ktorý pre finančnú spoločnosť Simplea zrealizoval MindBridge Consulting.

15:18

Nemecký minister financií Christian Lindner podporuje väčšinu návrhov, ktoré vo svojej správe o konkurencieschopnosti Európy predložil bývalý prezident Európskej centrálnej banky (ECB) a taliansky expremiér Mario Draghi. Ale je proti spoločným pôžičkám Európskej únie (EÚ).

15:17

Zákon o poľovníctve, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania (MPK) predložilo v auguste Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, možno pripomienkovať ešte do 11. septembra. Zákon by mal nadobudnúť účinnosť 1. júla 2025.

15:16

Ruské hnutie na ochranu práv voličov Hlas (Golos) v pondelok vo vyhlásení k výsledkom víkendových regionálnych volieb konštatovalo, že sa vyznačovali nízkou konkurenciou, ich devalváciou v médiách, nátlakom na voličov k účasti na hlasovaní, vylúčením pozorovateľov a nízkou mierou ochrany pred podvodmi.

15:15

Rusko podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova víta vyjadrenia nemeckého kancelára Olafa Scholza, ktorý chce dať dôkladne vyšetriť útok na plynovody Nord Stream z roku 2022. Peskov zároveň obvinil západné štáty, že sa pokúšajú utajiť, čo sa v skutočnosti stalo.

15:15

Pápež František v pondelok vyzval na prijatie opatrení proti každému druhu zneužívania detí a mladých ľudí. Uviedol to v prejave v rámci návštevy vo Východnom Timore, kam pricestoval z Papuy Novej Guiney.

15:14

Prevádzku najväčšieho švédskeho medzinárodného letiska Arlanda v Štokholme v noci na pondelok ochromili štyri drony v jeho vzdušnom priestore. Oznámila to tamojšia polícia a incident preveruje ako možnú sabotáž.

15:13

Austrálska polícia spustila medzinárodné pátranie po mužovi, ktorý je obvinený z toho, že chrstol horúcu kávu na deväťmesačné dieťa a spôsobil mu vážne popáleniny.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Erik Majercak

Miro Del

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali