Tri poznania posledných dní – domček z karát sa pomaly rozpadá

Tri poznania posledných dní – domček z karát sa pomaly rozpadá

Bratislava 2. júla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Screenshot Facebook video)

 

Posledné dni nám priniesli tri dôležité poznania: Odhalený autíčkar Hamran, totálny debakel pre “Čurillovcov” a následné opakované klamstvo mimovládnej “nadácie“. „Domček z karát sa pre niektorých pomaly rozpadá,“ konštatuje minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vo videu na Facebooku

Na snímke minister vnútra Matúš Šutaj Eštok
Na snímke minister vnútra Matúš Šutaj Eštok

Tri poznania

„Prvé poznanie odhalilo miliónový nepriestrelný biznis bývalého policajného prezidenta Štefana Hamrana. Druhé poznanie sa týkalo správnosti rozhodnutia postaviť obvinených Čurlilovcov mimo službu. Do tretice sme sa dozvedeli, že mimovládne organizácie si v záchvate paniky radšej vymyslia neexistujúce fakty, ako by mali pravdivo informovať o Čurillovcoch alebo o Hamranovi,“ uviedol minister v úvode videa.

Reklama

Vyjadril sa, že chápe, že o zisteniach, ktoré postupne rúcajú ich krehký domček z karát sa ťažko informuje.

Pripomenul, že predsa len Hamran a Čurillovci neboli len obľúbenci Igora Matoviča či Romana Mikulca, ale poctivo im kryli chrbát Ľudovít Ódor, Michal Šimečka či Jaroslav Spišiak. „Všetko samozrejme páni z Progresívneho Slovenska,“ poznamenal minister.

Reklama

„Na bývalé totalitné vládnutie Štefana Hamrana doplatil aj bývalý minister vnútra Ivan Šimko, ktorého Ódorova úradnícka vláda radšej hodila cez palubu, akoby malá riešiť podivné okolnosti vo vtedajšom policajnom zbore,“ poznamenal.

„Hamran, okrem totálneho zdecimovania policajného zboru, si stihol rozbehnúť aj krásny automobilový biznis,“ pokračuje Šutaj Eštok.

 

Biznis

Minister vysvetlil, že Hamran sa totiž rozhodol zakúpiť od súkromnej spoločnosti dve nepriestrelné vozidlá. „Súkromnú spoločnosť si samozrejme vybral sám, bez verejného obstarávania, bez súťaže na priamo – veď ako policajný prezident s neobmedzenou mocou to zjavne mohol,“ poznamenal ironicky Šutaj Eštok.

Tu ale celá absurdita len začína a prichádza na rad názorný príklad toho, čo všetko bol Hamran ochotných spraviť, aby si zrealizoval svoj sen: „Súkromná spoločnosť totiž nemala oprávnenie na obchodovanie s výrobcami obranného priemyslu a tieto obrnené vozidlá nemohla predávať,“ hovorí minister.

Reklama

Ak si myslíte, že Hamrana to odradilo, tak sa mýlite. „Rozhodol sa, že on, ako neobmedzený vládca a policajný prezident môže čokoľvek a má právo môcť nahradiť dokonca aj Ministerstvo hospodárstva a toto oprávnenie danej spoločnosti podpísal on sám !,“ upozornil Šutaj Eštok.

Štefan Hamran následne za tieto dve vozidlá okamžite zaplatil vopred, a to v plnej výške takmer 1 milión eur (!). „Problém je v tom, že do dnešného dňa nemá Ministerstvo vnútra ani jedno z týchto vozidiel a nemá ani ten jeden milión eur, ktorý Hamran zaplatil vopred!,“ odhalil minister,

„Samozrejme, že sme to nemohli nechať tak a odstúpili sme od tejto zmluvy a žiadame o vrátenie plnej sumy za vozidla aj úrok z meškania,“ doplnil.

No a čo sa týka pána Hamrana, minister Šutaj Eštok uviedol, že tento prípad bol postúpený na trestné konanie a čo bude ďalej ešte len uvidíme. „ Preverujeme aj ďalšie pochybné nákupy, ktoré tento policajný prezident, s posvätením svojich nadriadených – či už Mikulca alebo Ódora, neskôr zrealizoval,“ avizoval minister.

 

Reklama

Kostlivci v skrini

Dodal, že každý týždeň sa postupne a hlavne v zmysle zákona zbavujú “kostlivcov zo skríň“.

Vyjadril sa, že je rád, že sa minulý týždeň podarilo zavŕšiť aj debakel pre skupinu Čurillovcov. „Krajský súd nám dal za pravdu vo všetkých ôsmich podaných odvolaniach a potvrdil zákonnosť postavenia týchto obvinených vyšetrovateľov mimo službu,“ vyzdvihol minister.

Osobne ho na tomto všetkom naozaj mrzí pokračujúca jednostrannosť niektorých médií a mimovládnych organizácií, ktoré sú schopné vymýšľať neexistujúce kauzy a šíriť tieto lží širokej verejnosti.

„ Napríklad taká nadácia Zastavme korupciu už druhýkrát uviedla vymyslené použitie paragrafu 363 pre riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Branislava Zuriana,“ uviedol a dodal, že spomínaná nadácia musela svoje klamstvo stiahnuť – už druhýkrát (!).

„ Každý z nás sa môže pomýliť, ale ak sa to deje pravidelne a dané klamstvo opakovane zasiahne širokú skupinu ľudí, vzniká otázka o možnom zámere a účelnosti,“ konštatuje minister.

„Tu nech si každý urobí obraz sám,“ dodal.

„Na záver by som chcel preto apelovať na politikov, novinárov, aj na mimovládne organizácie ale aj na všetkých občanov Slovenska : Prestaňme využívať lož ako nástroj na zvýšenie popularity a vráťme sa k overeným a hlavne pravdivým informáciám,“ vyjadril sa minister v závere.

Video ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka si môžete pozrieť nižšie


Prečítajte si tiež :

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:02

Súd v Moskve vo štvrtok udelil americkému občanovi Robertovi Woodlandovi trest 12 a pol roka odňatia slobody za nezákonné obchodovanie s drogami. Woodlanda uznali za vinného z pokusu o prevoz veľkého množstva nezákonných drog v rámci organizovanej skupiny. Mužov právnik pre Reuters uviedol, že jeho klient čiastočne priznal vinu.

18:00

Už 70 vozidiel skonfiškovala rakúska polícia od 1. marca tohto roka, keď vošiel do platnosti zákon proti výraznému prekračovaniu rýchlosti v krajine, uviedol v stredu denník Der Standard.

17:46

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok uviedol, že berie vážne vyjadrenia amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa o rýchlom ukončení vojny na Ukrajine.

17:45

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok povedal, že Rusko nevyhlási na Ukrajine prímerie, kým Kyjev nepodnikne kroky, ktoré sú “nezvratné” a prijateľné pre Moskvu. Na summite hláv štátov Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) v kazašskej Astane takisto vyjadril pripravenosť vyrábať nové rakety.

17:12

Z desiatich operačných programov (OP) programového obdobia 2014 – 2020 boli schválené prostriedky vo výške vyše 15,348 miliardy eur. Predstavuje to čerpanie na úrovni 105,84 %. Vyplýva to z Informácie o čerpaní eurofondov k 30. júnu tohto roka, ktorú zverejnilo Ministerstvo financií (MF) SR.

17:12

Taliansko zaznamenalo v roku 2023 rekordný počet návštevníkov svojich štátnych múzeí, keďže turisti sa “hrnuli” do pôsobivého množstva pamiatok a archeologických nálezísk tejto stredomorskej krajiny, uviedlo v stredu ministerstvo kultúry.

17:11

Miera úspor domácností v eurozóne vzrástla v 1. štvrťroku tohto roka na najvyššiu úroveň za takmer tri roky. Naopak, investície pokračovali v poklese a zaznamenali najnižšiu mieru za posledné tri roky. Údaje štatistického úradu Európskej únie Eurostat zverejnila agentúra Reuters.

16:59

Sopka na talianskom ostrove Stromboli v Stredozemnom mori v stredu večer chrlila lávu, ktorá stekala do mora. Stromboli sa nachádza v Stredozemnom mori v súostroví Liparské ostrovy severne od Sicílie. Táto takmer 930 metrov vysoká aktívna sopka pravidelne vybuchuje a je preto vyhľadávanou turistickou atrakciou.

16:47

Česko od stredy neuznáva nebiometrické pasy Ruskej federácie. Pobyt držiteľov takýchto pasov na území ČR je považovaný za nelegálny. Česko vyzvalo ostatné krajiny, aby prijali rovnaké opatrenie.

16:46

Najmenej 50 osôb zahynulo v najväčšom pakistanskom meste Karáči z dôvodu mimoriadnych horúčav, ktoré túto oblasť sužujú už tri týždne. Mnohí ľudia museli vyhľadať lekárske ošetrenie, uviedli vo štvrtok záchranári.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Škorec sedí na chrbte koňa a iný sa na neho pozerá v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Erik Majercak

Milan Šupa

Andrej Sablič

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali