Tréner Skuhravý povedie FC Košice, premiéra už v utorok v Stropkove

❚❚

Košice 25. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)

 

Novým trénerom futbalistov FC Košice sa stal Čech Roman Skuhravý. Vo funkcii nahradil Gergelya Geriho, ktorého predstavenstvo klubu uvoľnilo z funkcie na základe nepresvedčivých výsledkov v úvode sezóny. Košičania majú po 8 zápasoch iba 6 bodov. Nový tréner bude viesť košický tím už v stredajšom zápase Slovenského pohára – Slovnaft cupu v Stropkove. Košický klub informoval o trénerskej zmene na oficiálnej stránke

Roman Skuhravý
Na snímke tréner Roman Skuhravý

Geri sa trénerského kormidla FC Košice ujal v závere sezóny 2023/2024, keď nahradil Jána Kozáka. V dramatickom finiši skupiny o záchranu zvládol prvoradú úlohu udržať tím v najvyššej súťaži. Následne sa s klubom dohodol na pokračovaní spolupráce aj pre sezónu 2024/2025. V nej doviedol Košičanov k jednému víťazstvu (doma s Podbrezovou 3:0 v 3. kole), k trom remízam a trom prehrám. Posledným zápasom na košickej lavičke bol pre neho duel 8. kola proti Žiline, v ktorom jeho zverenci prehrali 1:2, hoci ešte v 83. minúte viedli 1:0.

.

“Predstavenstvo FC Košice na utorňajšom zasadnutí rozhodlo o okamžitom odvolaní Gergelya Geriho z pozície hlavného trénera FC Košice. Dôvodom tohto kroku sú neuspokojivé výsledky v uplynulých ôsmich kolách Niké ligy. Novým trénerom FC Košice sa stal Roman Skuhravý, ktorý A-mužstvo preberie v stredu a povedie ho už v stretnutí 3. kola Slovnaft cupu na ihrisku Stropkova. S Romanom Skuhravým sme uzatvorili zmluvu do konca tejto sezóny, čiže do 31. mája 2025,” informoval prezident FC Košice Dušan Trnka.

 

.

Prvý zahraničný tréner

Skuhravý je prvý zahraničný tréner v šesťročnej histórii FC Košice. “V prvom rade by som chcel povedať, že napriek tomu, že uplynulé dva dni boli veľmi hektické, o tejto ponuke som dostatočne dlho premýšľal. Množstvo atribútov však rozhodlo, že som ju napokon akceptoval. Samozrejme, som rád, že som dostal od vedenia klubu dôveru a som za ňu vďačný. Teraz je ale všetko tak časovo náročné, že v hlave mám iba zápas v Stropkove. To je teraz pre mňa alfa a omega, takže nie je čas strácať čas,“ povedal Skuhravý a k zmluve s FC Košice dodal: “Na moju žiadosť sme sa dohodli na spolupráci do konca tejto sezóny. Rozhodne to nie je preto, že neverím tomuto projektu, práve naopak, ale myslím si, že je férové pre obe strany zistiť, či to, na čom sme sa dohodli, skutočne funguje a spolupráca je pre obe zainteresované strany prospešná. Je to dosť času na to, aby sme sa navzájom spoznali a potom sa prípadne dohodli na dlhodobejšej zmluve. Zároveň som pripravený urobiť všetko pre to, aby to nebola iba epizóda do mája budúceho roka.”

V realizačnom tíme FC Košice nastala ešte jedna zmena: “Dohodli sme sa na rozšírení okruhu mojich najbližších spolupracovníkov. Keďže pracujem s analytickými prvkami a potrebujeme k tomu ľudí, novým členom realizačného tímu bude môj syn David, ktorý je kondičným trénerom. Nestal sa ním preto, že je môj syn, ale preto, že som presvedčený o jeho špičkových kvalitách v danej oblasti,” poznamenal Roman Skuhravý, ktorý v rokoch 2021-2024 viedol v najvyššej slovenskej súťaži Podbrezovú.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:59

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu opäť odložil svoj odchod do USA, kde má predniesť prejav na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN.

08:58

Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír informoval, že pre tropickú cyklónu Helene odložil plánovaný štart deviateho letu kozmickej lode Crew Dragon od spoločnosti SpaceX na sobotu 28. septembra, píše TASR podľa agentúry Reuters.

08:55

Libanonské proiránske hnutie Hizballáh sa prihlásilo k zodpovednosti za raketový útok na strednú časť Izraela, ku ktorému došlo v stredu ráno. Dodal, že balistickou raketou Kádir 1 cielil na veliteľstvo izraelskej rozviedky Mosad neďaleko Tel Avivu.

08:53

Španielsko oznámilo, že jeho predstavitelia budú bojkotovať inauguráciu nadchádzajúcej mexickej prezidentky Claudie Sheinbaumovej. Dôvodom je, že na ňu nepozvali španielskeho kráľa Filipa VI. Slávnostné uvedenie Sheinbaumovej do úradu sa uskutoční na budúci utorok.

08:50

 Vláda Spojených štátov amerických schválila možný predaj protilietadlových striel Stinger Egyptu za 740 miliónov dolárov. 

08:01
Keďže vojna na Ukrajine pokračuje, hrozí jej eskalácia a môže sa rozšíriť do ďalších regiónov.

Generálny tajomník OSN António Guterres to povedal na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN.

07:34
Musíme sa pripraviť na vojnu.

Toto vyhlásenie urobil bieloruský prezident na stretnutí s najvyšším vojenským velením krajiny.

„A daj Bože, aby k tejto vojne nedošlo,“ dodal Lukašenko.

07:31

Britský premiér Keir Starmer sa na konferencii Labouristickej strany v Liverpoole pomýlil a vyzval hnutie Hamas na prepustenie “klobás”. Video z prejavu sa rýchlo stalo virálnym na sociálnych sieťach.

07:30

Británia vyzvala svojich občanov, aby okamžite opustili Libanon. Zároveň vyslala na Cyprus stovky vojakov na pomoc pri evakuácii Britov z Libanonu v reakcii na eskaláciu bojov medzi Izraelom a hnutím Hizballáh.

07:28

Strana Likud izraelského premiéra Netanjahua sa po atentátoch v Iráne a útoku na „pagere“ v Libanone opäť dostala na prvé miesto popularity v krajine.

Uvádza to prieskum verejnej mienky, na ktorý sa odvoláva denník Financial Times.

„Opätovné získavanie pozícií Likudu sa začalo začiatkom tohto roka, ale výraznejšie sa prejavilo od konca júla, keď Izrael zavraždil vysokých predstaviteľov Hizballáhu a Hamasu v Bejrúte a Teheráne,“ uviedol denník.

Nárast ratingu pokračoval po útoku na Libanon, ktorý zahŕňal bombové útoky na pager a raketové útoky.

„Prieskumy ukazujú, že Likud získal späť veľkú časť popularity, ktorú stratil po útoku na Hamas“ 7. októbra 2023. „K jeho rehabilitácii prispeli čoraz agresívnejšie kroky Izraela v regióne,“ uvádza sa v článku.

06:52

Čínska armáda cvične odpálila medzikontinentálnu balistickú raketu do Tichého oceánu. Oznámilo to čínske ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vystavené bábky počas novinárskeho dňa pri príležitosti otvorenia zrekonštruovaného Bratislavského bábkového divadla v Bratislave 24. septembra 2024

Autor: TASR - Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali