Trávniček s Kánovou postúpili do štvrťfinále štvorhry

❚❚

Paríž 29. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

Aktualizované 29. augusta 19:03

Slovenskí reprezentanti v stolnom tenise Boris Trávniček a Alena Kánová postúpili do štvrťfinále štvorhry na paralympijskom turnaji v Paríži. V osemfinále kategórie XD7 nadviazali na predošlý triumf nad Egypťanmi Khaledom Ramadanom a Fawziou Elshamyovou a s tureckou dvojicou Abdullah Ozturk, Hatice Dumanová si taktiež poradili 3:0 na sety

Alena Kánová
Na snímke slovenská reprezentantka v parastolnom tenise Alena Kánová

parastolný tenis – štvorhra:
XD7 – osemfinále:
Boris TRÁVNIČEK, Alena KÁNOVÁ (SR) – Abdullah Ozturk, Hatice Dumanová (Tur.) 3:0 (8, 9, 8)

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:32

Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom ubezpečil, že vláda KĽDR rozšíri spoluprácu s Ruskom v duchu Zmluvy o komplexnom partnerstve, uviedla ČTK

Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom
Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom
09:10

Úrady v americkom meste Springfield nariadili evakuáciu niekoľkých škôl, ktoré dostali bombové vyhrážky. Stalo sa tak v kontexte falošných obvinení republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa voči migrantom z Haiti žijúcim v tomto meste v americkom štáte Ohio.

08:18

Austrálsky premiér Anthony Albanese kritizoval miliardára a magnáta v oblasti technológií Elona Muska, ktorý jeho vládu označil za “fašistov”, pretože prišla s návrhmi zákonov na pokutovanie sociálnych médií za šírenie dezinformácií.

07:41

V rámci exilovej ruskej opozície v Európe pretrvávajú spory. Agentúra Reuters uvádza, že namiesto spoločného postupu proti režimu Vladimira Putina medzi sebou predstavitelia ruskej opozície vedú konflikty.

07:40

Úlomky dronu dopadli na obecnú budovu v kyjevskej štvrti Obolon severne od centra, uviedol starosta Kyjeva Vitalij Kličko, dodajúc že požiar na mieste nevypukol.

07:39

Americké ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že schválilo predaj desiatok stíhačiek F-35 v hodnote 7,2 miliardy dolárov (6,5 miliardy eur) svojmu spojencovi v NATO, Rumunsku.

07:37

Šéf mjanmarskej junty prekvapivo požiadal o zahraničnú pomoc po tom, ako konfliktom pustošenú krajinu postihli ničivé záplavy, v dôsledku ktorých prišlo o domov viac ako 235 000 ľudí, informovali štátne médiá.

07:36

Štyria vedúci predstavitelia organizácie Islamský štát, vrátane šéfa operácií džihádistickej skupiny v krajine, boli zabití pri augustovej spoločnej americko-irackej operácii v západnom Iraku, oznámilo Ústredné veliteľstvo americkej armády.

07:34

Britský premiér Keir Starmer a americký prezident Joe Biden odložili rozhodnutie o tom, či dovolia Ukrajine ostreľovať vnútrozemie Ruska západnými raketami. Starmer po stretnutí v Bielom dome novinárom povedal, že mal s Bidenom “rozsiahlu diskusiu o stratégii, no stretnutie podľa neho nebolo o tomto konkrétnom povolení”.

07:20

Agentúra OSN pre palestínskych utečencov oznámila, že jeden z jej zamestnancov zomrel tento týždeň pri izraelskej razii na Západnom brehu Jordánu. Ide o prvé úmrtie jej zamestnanca na tomto palestínskom území za vyše desať rokov.

07:15

Americký prezident Joe Biden privítal v Bielom dome britského premiéra Keira Starmera. Na úvod stretnutia vyhlásil, že nevenuje veľkú pozornosť vyhláseniam ruského prezidenta Vladimira Putina, že Rusko je odhodlané rozpútať vojnu, ak západní spojenci dovolia Ukrajine ostreľovať vnútrozemie Ruska západnými raketami.

07:14

Prognózy očakávaných povodní v Dolnom Rakúsku sa podľa predstaviteľov tejto spolkovej krajiny “ďalej zhoršili”. Na Dunaji rátajú odborníci aktuálne s 30-ročnou vodou a na rieke Kamp s vystúpením hladiny na úroveň, aká sa vyskytuje raz za sto rokov.

07:06

Sudca brazílskeho najvyššieho súdu Alexandre de Moraes rozhodol o zrušení zablokovania bankových účtov sociálnej siete X a spoločnosti Starlink. Vlastníkom oboch spoločností je americký miliardár Elon Musk. Sudca tak urobil po tom, ako nariadil prevod 18,4 milióna brazílskych realov (3,3 milióna dolárov) z týchto účtov do štátnej pokladnice.

07:05

Rusko začalo vlani vyrábať nový útočný dron s dlhým doletom, ktorý využíva čínske motory a súčiastky a ktorý nasadilo vo vojne na Ukrajine.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke západ slnka nad budovami bankovej štvrte , vpravo budova Európskej centrálnej banky v nemeckom Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali