Tradičná manželka milujúca svoju rodinu. Známa influencerka sa musela obhajovať pre svoju lásku k rodine

❚❚

Bratislava 2.augusta 2024 (HSP/Forbes/ Forbes/ Foto:Instagram @Ballerina Farm)

 

Populárna TikTokerka Hannah Neelemanová, ktorá stojí za kontom Ballerina Farm, reagovala na kontroverzný článok, ktorý vyvolal online debatu o morálnosti trendu influenceriek “tradičných manželiek”. Správu prináša Forbes

Na snímke Hannah Neelemanová s rodinou
Na snímke Hannah Neelemanová s rodinou

Neoficiálna líderka trendu “trad wife”, teda “tradičnej manželky” ktorý je populárny na sociálnej sieti TikTok, sa dostala do centra pozornosti. Forbes uvádza, že tzv. trendom “Trad wife” ženy oslavujú návrat k tradičným rolám matky, ženy v domácnosti a gazdinky – teda doslova tradičnej manželky.

.

Populárna tvorkyňa obsahu profilu Ballerina Farm Hannah Neelemanová, bývalá populárna tanečnica, bola v rozhovore pre londýnsky denník The Times vykreslená ako obeť mizogýnneho vzťahu a nie ako obchodne zdatnú tvorkyňu virálneho obsahu, ktorú fanúšikovia sledovali.

 

.

Článok v Timesoch

Článok bol zverejnený v londýnskej verzii denníka TheTimes a influencerka v ňom bráni manželstvo a život “tradičnej manželky” na farme. Článok však takmer okamžite vyvolal na internete rozruch a začal sa virálny boj s fanúšikmi účtu Ballerina Farm a ďalšími používateľmi sociálnej siete TikTok. Fanúšikovia aj jej kritici vyjadrili rôzne názory vrátane toho, že je nezodpovedné propagovať takýto životný štýl. Vyčítali, že Hannah so svojím manželom nemajú “rovnocenné manželstvo” a označili príbeh o tom, ako sa vzdala tanca, ktorý stojí za účtom Ballerina Farm, za srdcervúci.

Neelemanová už roky vytvára obsah pod svojimi populárnymi účtami Ballerina Farm, ktoré majú 7,5 milióna sledovateľov na TikToku, 9,1 milióna na Instagrame a na YouTube 1,6 milióna odberateľov.

Účet predstavuje každodenný život Neelemanovej, jej manžela Daniela Neelemana a ich ôsmich detí na 328-akrovej farme v Utahu. Väčšina príspevkov zahŕňa jej rolu tradičnej manželky, alebo ženy v domácnosti, ktorá má na farme na starosti v podstate všetko – domácnosť, varenie od úplného základu, starostlivosť o hospodárske zvieratá a výchovu detí, ktoré v podstate žijú z toho, čo si vypestujú – z “darov pôdy“.

Neelmanová bola jedna z posledných, ktoré na internete propagovali tradičný štýl života a chválili návrat k tradičným rodovým hodnotám. The Times však v článku naznačuje, že ju do manželstva, tehotenstva a do opustenia snov o veľkomestskej baleríne dotlačil jej dobre zabezpečený manžel, ktorého otec založil leteckú spoločnosť JetBlue.

 

.

Vyjadrenie Neelmanovej

Hannah Neelemenová v aktualizácii stránky v sekcii “about me”, teda “o mne”, na webovej stránke Ballerina Farm v stredu neskoro večer napísala, že chcela “využiť príležitosť a povedať vám náš príbeh vlastnými slovami”. Neelmanová reagovala na teraz už virálny článok, ktorý vykreslil influencerku ako obeť, ktorú jej bohatý manžel oklamal, aby sa vydala, mala veľkú rodinu a presťahovala sa do Utahu, kde bude viesť farmu, pričom sa vzdala svojich osobných snov.

V dlhom príspevku sa Neelemenová vyjadrila k mnohým najkontroverznejším aspektom článku vrátane jej rozhodnutia vydať sa len po niekoľkých mesiacoch známosti s manželom Danielom (synom zakladateľa spoločnosti JetBlue Davida Neelemana). Hovorila aj o rozhodnutí otehotnieť ešte ako študentka baletu na prestížnej škole Juilliard v New Yorku a prechodu od tanca k farmárčeniu a podnikaniu.

Neelemanová uviedla, že jej účty Ballerina Farm, ktorých sledovatelia sa rátajú na milióny, “sú vyjadrením jej skutočného života” a povedala, že vychovávať osem detí na svojej takmer 400-akrovej farme je “krásne” a “obohacujúce”.

Neelemanová v stredu tiež zverejnila na účte Ballerina Farm video, v ktorom reaguje na článok a hovorí, že ona a jej manžel Daniel “si mysleli, že rozhovor dopadol naozaj dobre”. Po tom, čo si prečítali uverejnený článok však zostali zaskočení. „Článok šokoval nás a šokoval svet tým, že bol útokom na našu rodinu a moje manželstvo, vykresľoval ma ako utláčanú, pričom vinníkom bol môj manžel”.

„Nič z toho, čo sme v rozhovore povedali, nenaznačovalo tento záver, čo ma vedie k presvedčeniu, že zvolený uhol pohľadu bol vopred určený,“ povedala Neelemanová vo svojom nedávnom videu.

.

„Robím to, čo mám najradšej: som matkou, manželkou, podnikateľkou, farmárkou, milujem Ježiša a chystám jedlá úplne od základu,“ povedala.

 

Trend “tradičnej manželky”

Diskusia okolo účtu Ballerina Farm vyvolala aj širšiu diskusiu o stále populárnejšom trende “trad wife” na TikToku, ktorý ukazuje ženy žijúce v tradičných rodových rolách výchovy detí, starostlivosti o domácnosť a varenia pre svoju rodinu – často v podstate “z ničoho”, alebo len z toho, čo si zabezpečia na farme.

Medzi najväčšie účty týkajúce sa “trad wife” patria Ballerina Farm, Nara Smith (známa tým, že od základu vyrába všetko – od opaľovacieho krému až po žuvačku) a Estee Williams, ktorá zverejnila videá o “biblickom podriadení” žien mužom.

Niektoré influencerky naznačujú, že vplyv tradičných manželiek je “úderom kladiva po hlavičke feminizmu”, zatiaľ čo iní hovoria, že skutočný feminizmus dáva ženám možnosť vybrať si vlastný život – aj keď zapadá do tradičných foriem.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:13

Spojené štáty by mali brať do úvahy varovania Moskvy o možnej eskalácii konfliktu na Ukrajine, uviedol v piatok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry RIA Novosti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

10:56

Súčiastky do pagerov, ktoré v utorok vybuchli v Libanone pri útokoch na príslušníkov militantného hnutia Hizballáh, neboli vyrobené na Taiwane. Uviedol to v piatok taiwanský minister hospodárstva Kuo Č’-chuej, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

“Ide (predovšetkým) o súčiastky ako integrované obvody (čipy) a batérie,” uviedol minister s tým, že môže s istotou povedať, že neboli vyrobené na Taiwane.

Podľa analýzy agentúry Reuters snímky výbuchmi zničených pagerov vykazujú vysokú mieru podobnosti so zariadeniami taiwanskej spoločnosti Gold Apollo.

10:25

Verejný dlh Veľkej Británie prvýkrát v nedávnej histórii dosiahol úroveň zodpovedajúcu 100 % hrubého domáceho produktu (HDP) krajiny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Čistý dlh verejného sektora, s výnimkou bánk v jeho vlastníctve, vzrástol v auguste na 100 % HDP prvýkrát od začiatku vedenia mesačných záznamov v roku 1993, oznámil v piatok britský štatistický úrad ONS. V júli dlh predstavoval 99,3 %.

V auguste si britská vláda požičala 13,734 miliardy libier (16,36 miliardy eur), čo je o 3,3 miliardy GBP viac ako v auguste minulého roka.

10:24

Predpovede sa potvrdili, v uplynulých dvoch dňoch nikde nepadlo výraznejšie množstvo zrážok a zmena sa neočakáva ani v najbližších dňoch. Povedal to v piatok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, podľa ktorého intenzívna protipovodňová ochrana v Maďarsku potrvá ešte šesť dní. S odvolaním sa na server 24.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Rieka Litava na západe krajiny kulminovala desať hodín a situácia sa už zlepšuje.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali