Tour má na budúci rok odštartovať v Taliansku, cieľ v Nice

❚❚

Paríž 7. septembra 2023 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Trasa 111. ročníka cyklistických pretekov Tour de France má odštartovať v Taliansku, navštívi aj Dijon, Centrálny masív, Pyreneje a vyvrcholí v Nice. Podrobnosti pretekov presiakli na verejnosť ešte pred tradičným prezentačným podujatím v Paríži, ktoré sa má uskutočniť 25. októbra. Informoval o tom portál Cyclingnews

tour de france
Ilustračné foto

Tour de France 2024 sa pôjde o týždeň skôr ako zvyčajne, od soboty 29. júna do nedele 21. júla. A to z dôvodu, že Paríž bude hostiť olympijské hry, ktoré sa začnú 26. júla. Z bezpečnostných a logistických dôvodov sa preto preteky po prvý raz v histórii skončia mimo hlavného mesta Francúzska, cieľ záverečnej etapy má hostiť Nice.

.

Úvodná etapa povedie podľa zatiaľ nepotvrdených informácií z Florencie do Rimini a bude mať 205 km. Tretia etapa bude smerovať na východ z Piacenzy do Turína. Rozhodujúce horské etapy tretieho týždňa sa budú konať v Alpách. V nedeľu 21. júla bude na programe 21. etapa, ktorá bude 35,2 km dlhou kopcovitou skúškou so štartom v Monaku a cieľom v Nice, pričom na trase ležia stúpania La Turbie a Col d’Eze. Záverečných 15 km sa pôjde v dlhom prudkom klesaní do Nice a potom pozdĺž promenády Promenade des Anglais do cieľa na námestí Place Masséna, kde budú korunovať víťaza Tour de France 2024.

Francúzske média začali zostavovať predpokladanú trasu pretekov na základe správ miestnych médií a hotelových rezervácií, aby zistili presné miesta štartu a ciele etáp.

.

Očakáva sa, že prvý deň odpočinku sa uskutoční v regióne Côte-d’Or, ktorý obklopuje Dijon. Deň predtým by sa mohla uskutočniť časovka na 15 – 20 km, pričom táto krátka vzdialenosť by mohla naznačovať návrat tímovej časovky na motoristický okruh Prenois.

Druhý týždeň sa pravdepodobne začne etapou do Troyes, jedného z centier francúzskej cyklistiky. Očakáva sa, že trasa sa potom bude stáčať na juh cez Centrálny masív s cieľom v Liorane alebo na stúpaní Puy Mary. Dvanásta etapa povedie preteky smerom k Pyrenejám. Tretí týždeň sa pôjde cez južné Francúzsko do Álp, pričom horský finiš sa všeobecne očakáva v lyžiarskom stredisku Super-Dévoluy. Aj 18. etapa bude v Alpách, medzi Gapom a Barcelonnette, zatiaľ čo 19. etapa by mohla stúpať na 2715 m vysoký Col de la Bonette pred cieľom v Isola 2000, len 130 km od Nice.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:02

Spojené štáty posielajú na Blízky východ ďalších vojakov v reakcii na nárast násilností medzi Izraelom a jednotkami hnutia Hizballáh v Libanone, ktoré vyvolali obavy z väčšej vojny v regióne. Oznámilo to v pondelok americké ministerstvo obrana.

18:49

Hladina rozvodneného Dunaja klesla v pondelok v Budapešti oproti sobotňajšej kulminácii pri 830 centimetroch o vyše jedného metra. Záplavová vlna na maďarskom úseku toku kulminovala v pondelok v Baji na juhu krajiny na úrovni zhruba 920 centimetrov.

18:48

Izrael v pondelok uskutočnil nové nálety na východe Libanonu iba niekoľko hodín po smrtiacich útokoch na juhu a východe krajiny.

18:47

Muž obvinený z toho, že sa ukrýval so strelnou zbraňou neďaleko golfového ihriska Donalda Trumpa na Floride v zjavnej snahe zabiť ho, pred niekoľkými mesiacmi v liste popísal “pokus o atentát” a ponúkal odmenu za Trumpov život. Oznámila to v pondelok americká prokuratúra.

18:45

Izrael vyhlásil na týždeň „výnimočný stav“ na celom území krajiny.

Pripomíname, že dnes Izrael obnovil bombardovanie južného Libanonu.

18:04

Španielski poľnohospodári vyzvali na zníženie dovozu obilia z Ukrajiny, uviedla organizácia Union de Uniones.

Podľa správy sa dnes asi tridsať španielskych pestovateľov obilia a chovateľov dobytka zhromaždilo pred zastupiteľským úradom Európskej komisie v Madride na „zhromaždení proti nadmernému dovozu obilia z Ukrajiny“, aby požiadali Brusel o prijatie antidumpingových opatrení proti ukrajinským obilninám.

17:58

Opozičné strany KDH a Progresívne Slovensko (PS) pozvanie predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) na rokovanie o konsolidačných opatreniach prijímajú, Sloboda a Solidarita (SaS) ho odmieta. Vyplýva to z reakcií strán na ponuku premiéra, ktorý na utorok 24. septembra na 9.30 h pozval predsedov opozičných strán PS, SaS a KDH na Úrad vlády SR na rokovanie o konsolidácii.

17:42

Nedávne povodne v strednej Európe sú podľa českého prezidenta Petra Pavla jasným dôkazom rastúcej hrozby zmien počasia, ktoré sú spôsobené klimatickou zmenou. Česko sa bude usilovať o razantnejšie globálne riešenie, povedal to v pondelok na Summite pre budúcnosť, ktorý je jedným z kľúčových podujatí 79. Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

17:41

Pri ukrajinskom ostreľovaní dediny v juhoruskej Belgorodskej oblasti zahynuli traja civilisti vrátane dieťaťa, uviedol v pondelok gubernátor oblasti Viačeslav Gladkov.

17:40

Belgický kráľ Filip v pondelok potvrdil, že predsedovi Novej flámskej aliancie (N-VA) Bartovi De Weverovi predĺžil termín na zostavenie federálnej vlády do 17. októbra.

17:40

Iránske ministerstvo zahraničných vecí v pondelok varovalo Izrael pred “nebezpečnými následkami” v súvislosti s útokmi izraelskej armády na pozície hnutia Hizballáh v Libanone. Izrael v pondelok spustil vlnu leteckých útokov na ciele Iránom podporovaného Hizballáhu na juhu Libanonu. Údery si podľa libanonského ministerstva zdravotníctva vyžiadali najmenej 274 obetí vrátane 21 detí.

17:39

Tadžikistan obmedzil používanie elektriny, pretože v nádržiach vodných elektrární je kritický nedostatok vody.

17:38

Rusko neuskutoční skúšky jadrových zbraní, pokiaľ ich nebudú testovať ani Spojené štáty. V pondelok to uviedol námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov, ktorý má na starosti oblasť kontroly zbrojenia. Vyjadril sa po dohadoch, že by Kremeľ mohol upustiť od postsovietskeho moratória na nukleárne testy.

17:21

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump vedie v predvolebnom prieskume v kľúčových štátoch Arizona, Georgia a Severná Karolína. Šesť týždňov pred novembrovými prezidentskými voľbami predstihol kandidátku Kamalu Harrisovú, ukázal v pondelok prieskum denníka New York Times a súkromnej vysokej školy Siena College.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke transparent s plodom dieťaťa a nápisom Dar, nie tovar držia účastníci počas Národného pochodu za život

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

Tibor Danáč

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali