Toto sa Zelenskému páčiť nebude

❚❚

Kyjev/Varšava 8. septembra 2023 (HSP/Foto:TASR/AP-Brendan Smialowski/Pool via AP, TASR-Martin Baumann)

 

Poľský premiér Morawiecki ostro vyhlásil, že Varšava nezávisle predĺži zákaz dovozu ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov po 15. septembri, aj keď tak neurobí Európska komisia

Zelenskyj Morawiecki
Na snímke vľavo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a poľský premiér Mateusz Morawiecki

“Už v júli som po rozhovoroch s ďalšími štyrmi krajinami, ktoré hraničia s Ukrajinou, jasne povedal: nedovolíme nové otvorenie poľnohospodárskych trhov bez ohľadu na rozhodnutie Európskej únie. Buď Európska komisia splní naše želanie, vypočuje náš hlas a od 15. septembra ďalej zavedie zákaz dovozu štyroch druhov obilia na územie Európskej únie, alebo tento krok zrealizujeme sami,” povedal Morawiecki na tlačovej konferencii.

.

Zelenskyj predtým potvrdil pripravenosť Ukrajiny podať žalobu na Európanov proti predĺženiu zákazu dovozu ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov do krajín EÚ.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:04

Basketbalistky tímu Piešťanské Čajky zvíťazili v otváracom stretnutí nového ročníka Tipos extraligy žien na palubovke BK Slovan Bratislava hladko 89:33. Najviac bodov v drese víťaziek dala Keshunan Jamesová – 21.

BK Slovan Bratislava - Piešťanské Čajky
Na snímke s loptou Ke Shunan Jamesová (Čajky) a v popredí Lucia Lüttmerdingová (Slovan) v zápase 1. kola basketbalovej Tipos extraligy žien BK Slovan Bratislava – Piešťanské Čajky
06:46

Republikánsky kandidát v amerických prezidentských voľbách Donald Trump v pondelok naznačil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si želá vo voľbách v USA víťazstvo demokratickej kandidátky Kamaly Harrisovej.

06:44

Eskalácia konfliktu medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh je takmer plnohodnotnou vojnou, vyhlásil v pondelok Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell.

06:43

Rusko vytvorilo pomocou umelej inteligencie viac obsahu zameraného na ovplyvňovanie novembrových prezidentských volieb v USA ako ktorákoľvek iná krajina. V pondelok to uviedol pod podmienkou anonymity jeden z predstaviteľov amerických spravodajských služieb.

06:43

Odľahlý japonský ostrov Hačijódžima patriaci do súostrovia Izu zasiahla v utorok po zemetrasení s magnitúdou 5,9 malá vlna cunami. Bezprostredne nehlásili žiadne škody.

06:41

Spojené štáty si nemyslia, že izraelská stupňujúca sa ofenzíva, ktorej cieľom je prinútiť hnutie Hizballáh znížiť napätie, prinesie želaný výsledok, uviedol vysokopostavený predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí. Vyjadril tak nesúhlas so stratégiou Izraela, ktorý v pondelok podnikol na územie Libanonu masívny útok.

06:41

Ukrajina musí byť pri svojich cieľoch vo vojne s Ruskom realistická a prijať, že časť jej územia by mohla aspoň dočasne zostať pod ruskou kontrolou. V rozhovore zverejnenom v pondelok to pre The New York Times (NYT) povedal český prezident Petr Pavel.

06:41

Nemecké aerolínie Lufthansa Group v pondelok predĺžili prerušenie letov do izraelského Tel Avivu a iránskeho Teheránu do 14. októbra. Dôvodom je podľa spoločnosti napätá bezpečnostná situácia v regióne. Lety do Bejrútu zostávajú pozastavené do 26. októbra.

06:38

Španielska polícia v pondelok uviedla, že zadržala päť ľudí obvinených z podvodu, pretože dve ženy obrali o 325.000 eur. Na internete sa vydávali za amerického herca Brada Pitta.

06:38

Hurikán John v pondelok nečakane rýchlo zosilnel na tretiu kategóriu a blíži sa k južnému pobrežiu Mexika, uviedlo americké Národné centrum pre hurikány (NHC).

06:38

Kyjev je bližšie ku koncu vojny s Ruskom, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok zverejnenom rozhovore pre ABC News.

Dodal, že podľa neho “sme bližšie k mieru, ako si myslíme”. V rozhovore ale vyzval Washington a ďalších partnerov, aby naďalej podporovali jeho krajinu. Zelenskyj spresnil, že len zo “silnej pozície” môže Ukrajina zatlačiť na ruského prezidenta Vladimira Putina, aby “zastavil vojnu”.

Včera 20:23

Počas ruského raketového útoku na ukrajinské mesto Záporožie v pondelok utrpeli zranenia najmenej dve osoby a bola poškodená kritická infraštruktúra. V nedeľu neskoro večer po prechádzajúcich úderoch Moskvy tamojšie úrady zaznamenali 21 zranených.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia sedia na morskej promenáde na trajektovom termináli Kadikoy v tureckom Istanbule

Autor: TASR/AP-Francisco Seco

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

Tibor Danáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali