Torres bude chýbať FC Barcelona pre zranenie stehenného svalu

❚❚

Barcelona 7. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Joan Monfort)

 

Španielsky futbalista Ferran Torres utrpel zranenie pravého stehna. Dĺžka absencie útočníka FC Barcelona závisí od procesu zotavovania a v súčasnosti nie je známa

Torres bude chýbať FC Barcelona pre zranenie stehenného svalu
Na snímke z 25. septembra 2024 futbalista FC Barcelony Ferran Torres (vpravo) a hráč FC Getafe Omar Alderete bojujú o loptu počas zápasu španielskej La Ligy FC Barcelona – FC Getafe na Olympijskom štadióne v Barcelone

Torres sa zranil pri nedeľňajšom víťazstve nad Alavesom (3:0), keď už po piatich minútach prenechal miesto na ihrisku Ericovi Garciovi. “Vykonané testy potvrdili, že má zranenie dvojhlavého stehenného svalu. Návrat bude závisieť od priebehu zotavovania,” citovala vyhlásenie súčasného lídra La Ligy agentúra AP.

.

Torres nastúpil v prebiehajúcom ročníku na 10 stretnutí, z toho šesťkrát v základnej zostave. Svoj jediný presný zásah zaznamenal Torres v augustovom dueli proti Valladolidu (7:0). “Blaugranas” majú na čele tabuľky pred reprezentačnou prestávkou trojbodový náskok pred úradujúcim majstrom Realom Madrid.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:08

Ceny ropy v pondelok popoludní vzrástli o viac ako tri percentá, pričom cena ropnej zmesi Brent prekročila hranicu 80 USD za barel a je najvyššia od augusta. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

20:06

Ruský štátny mediálny holding VGTRK sa v pondelok stal terčom rozsiahleho kybernetického útoku, za ktorým podľa zdroja z ukrajinskej vlády stáli ukrajinskí hekeri, píše TASR podľa agentúry Reuters.

Webová stránka spoločnosti VGTRK (Celoruská štátna televízna a rozhlasová spoločnosť) sa v pondelok dopoludnia nenačítavala a 24-hodinový spravodajský kanál Rossija-24 nebol dostupný online.

20:04

Český prezident v deň prvého výročia bezprecedentného útoku Hamasu na Izrael vyzval na hľadanie cesty smerujúcej k udržateľnému mieru v regióne. Kľúčom k riešeniu konfliktov je podľa neho dialóg a vzájomný rešpekt. Napísal to v pondelok na sociálnej sieti X, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

19:58

Ozbrojené krídlo militantného hnutia Hamas v pondelok prisľúbilo, že bude pokračovať v zdĺhavej a vyčerpávajúcej vojne, ktorá sa začala už presne pred rokom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Podľa údajov agentúry AFP si teroristický útok vyžiadal 1206 obetí. Militanti hnutia Hamas do Pásma Gazy uniesli 251 osôb, z ktorých 97 zotrváva v zajatí. Izraelská armáda tvrdí, že 34 z nich už nežije.

Prvé výročie útoku palestínskych militantov na Izrael
Na snímke čínsky komentátor Victor Gao kladie kvet na pamiatku obetí pri príležitosti prvého výročia teroristického útoku spáchaného palestínskym islamistickým hnutím Hamas na juhu Izraela v Pakingu
19:57

Hurikán Milton v pondelok rýchlo naberal na sile a v priebehu dňa sa presunul z kategórie 2 do najsilnejšej kategórie 5. TASR o tom informuje podľa agentúr Reuters a AP.

Milton sa aktuálne nachádza 1175 kilometrov juhozápadne od Tampy na Floride, priemerná rýchlosť vetra dosahuje v maxime 250 kilometrov za hodinu, uviedlo americké Národné centrum pre hurikány (NHC).

19:11

Ruský prezident Vladimir Putin sa stretne v piatok so svojím iránskym náprotivkom Masúdom Pezeškijánom na fóre v Turkménsku. Oznámil to v pondelok Putinov poradca Jurij Ušakov, informuje TASR podľa správ agentúry AFP a Reuters.

Rusko a Irán majú blízke vzťahy. Západ nedávno obvinil Teherán z toho, že dodáva Moskve rakety a drony, čo Irán opakovane popiera. Pezeškiján sa stretne s Putinom aj počas návštevy Ruska tento mesiac, kde sa zúčastní na summite skupiny BRICS.

Ruský premiér Michail Mišustin pricestoval na návštevu Iránu
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin (vľavo) sa rozpráva s iránskym prezidentom Masúdom Pezeškijánom počas ich stretnutia v Teheráne 30. septembra 2024
19:08

Grécka vláda predpovedá v roku 2025 rast ekonomiky o 2,3 %. Ukázal to v pondelok návrh rozpočtu na rok 2025. Grécko tak prekoná hlavné európske ekonomiky vďaka silným príjmom z cestovného ruchu, vysokým spotrebiteľským výdavkom a investíciám. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Grécko, ktoré sa stále spamätáva z dlhovej krízy, pričom v roku 2015 mu hrozil odchod z eurozóny, predpokladá v tomto roku rast svojej ekonomiky o 2,2 %.

18:52

Českom sa stále šíri katarálna horúčka oviec. V uplynulom týždni pribudlo ďalších 17 ohnísk tejto nákazy, celkom ich je v ČR už 45. V pondelok to uviedla česká Štátna veterinárna správa (SVS).

“V uplynulom týždni pribudlo v ČR celkom 17 nových ohnísk katarálnej horúčky oviec (deväť z nich v Karlovarskom kraji, štyri v Libereckom kraji, tri v Plzenskom a jedno s Úsťanskom kraji). V nových ohniskách sa nachádza viac než 4000 kusov dobytka,” uviedla SVS s tým, že vo všetkých hospodárstvach boli prijaté opatrenia s cieľom zabrániť šíreniu nákazy.

18:45

Kanadský hokejový klub NHL Calgary Flames umiestnil na listinu zranených hráčov bieloruského útočníka Jegora Šarangoviča. S veľkou pravdepodobnosťou to znamená, že 19-ročný slovenský útočník Samuel Honzek začne novú sezónu v hlavnom tíme.

Calgary Flames - Seattle Kraken Honzek
Na snímke slovenský hokejista Samuel Honzek (vľavo) z Calgary Flames a brankár Joey Daccord (vpravo) zo Seattlu Kraken počas prípravného zápasu na novú sezónu zámorskej NHL Calgary Flames – Seattle Kraken
18:07

Viac ako 40 percent židovských kongregácií v Nemecku zaznamenalo za posledný rok antisemitské incidenty. Vyplýva to z prieskumu zverejneného v pondelok, TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Správu zverejnila Ústredná rada Židov v Nemecku pri príležitosti prvého výročia teroristického útoku hnutia Hamas na Izrael 7. októbra 2023.

18:05

Ochranné clo uvalené na elektrické vozidlá čínskej výroby je obrovskou ranou pre európske hospodárstvo, najmä pre nemecký automobilový priemysel, vyhlásil maďarský minister národného hospodárstva Márton Nagy. S odvolaním sa na server index.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Členské štáty EÚ dali 4. októbra definitívne zelenú dodatočným clám až do výšky 45 percent na elektromobily dovážané z Číny, a to aj napriek silnému odporu Nemecka.

18:03

Dva po sebe nasledujúce izraelské útoky zasiahli oblasť v blízkosti medzinárodného letiska v Bejrúte, uviedli libanonské bezpečnostné zdroje a štátna tlačová agentúra NNA. V blízkosti letiska sú údajne bašty militantného hnutia Hizballáh. TASR o tom informuje na základe pondelňajších správ agentúr DPA a AFP.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nadšenci lietajúcich šarkanov počas podujatia Šarkaniáda na lúke pod Jedľovinou vo Varíne

Autor: FOTO TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali