TORDEN oslovuje náročného čitateľa, ktorý si čítaním rád rozšíri úroveň svojho poznania

❚❚

Bratislava 10. septembra 2021 (PR článok/Foto:Torden)

 

Vydavateľstvo TORDEN a zároveň kníhkupectvo spod TATIER ponúka veľmi inšpiratívnu literatúru, ktorú nikde inde nenájdete. Vydáva knihy, ktoré sú síce aktuálne, avšak líšia sa od tých bežných.

DEFEKTY SLOVENSKEJ POLITIKY
Kniha od slovenského spisovateľa Pavla Fabiana s alegorickým názvom DEFEKTY SLOVENSKEJ POLITIKY – Kronika jedného roka s pandémiou

Svojim čitateľom ponúka také knihy, ktoré ako v kaleidoskope zhromaždia všetky mozaiky do skutočného obrázku, ten vytvorí pochopenie sveta a súvislosti faktov s udalosťami. Nájdete tu knihy o histórii, vede, geopolitike, filozofii, ekonomike, motivácii a sebarozvoji. A je možné, že to, čo ste tak dlho chceli vedieť, ale báli ste sa to zistiť, je na stránkach nášho vydavateľstva.

.

Pravé teraz prinášame Slovákom najčerstvejšiu novinku. Kniha od slovenského spisovateľa Pavla Fabiana s alegorickým názvom DEFEKTY SLOVENSKEJ POLITIKY –  Kronika jedného roka s pandémiou, prináša autenticky pohlaď na súčasne dianie. Na pultoch kníhkupectiev sa objaví v júli. Tu je niekoľko slov o tomto titule od samého autora:

Prišlo leto, nastali horúčavy, čísla nakazených vírusom COVID 19 sa výrazne zlepšili, média teda začali pristupovať tejto téme spomienkovo.

.

Iste, všetci máme pandémie už plné zuby, chceme si od nej oddýchnuť. Lenže, nemali by sme zabúdať! Nemali by sme zabudnúť na obozretnosť, pretože indický variant opäť začne napĺňať nemocnice, nech si o tom myslí, kto chce, čo chce. Najmä by sme však nemali zabudnúť na to, čo sa na Slovensku v minulom roku pri (ne)zvládaní pandémie dialo. Diali sa totiž nehorázne a (ne)ospravedlniteľné veci. Politici sa vyhovárajú, že to bola pre všetkých nová skúsenosť, že sa dosiaľ nikto s ničím podobným nestretol a že podobne to nezvládali aj v iných krajinách dokonca s vyspelejším zdravotníctvom. Nekritické médiá a novinári, ktorí si nezaslúžia meno novinár, to po politikoch úctivo, v predklone alebo s nepochopiteľne privretými očami opakujú. Pravda je však taká, že ľudia so skúsenosťami na Slovensku jestvujú, akurát sa buď do všetkých tých pandemických komisií a konzultačných a poradných výborov nedostali a ak sa aj dostali, tak z nepochopiteľných príčin pod tlakom politikov ustúpili zo svojich odborných stanovísk. A ak sa odborníci podriaďujú politikom- je to zle!

Nepravdivé sú aj ospravedlňujúce tvrdenia politikov, že predsa aj v iných krajinách to dopadlo podobne.

Nie, nedopadlo!

Je mnoho krajín, kde coronavírus zvládali omnoho lepšie a do dnešného dňa nedosiahli ani tisícku mŕtvych, alebo ju len tesne prekročili – to všetko v protiklade k našim oficiálnym 12 tisícom a neoficiálnym (teda tým, ktorým sa v dôsledku preplnenia nemocníc nedostalo adekvátnej lekárskej pomoci pri iných než covidových ochoreniach) 25 tisícom mŕtvych. Pritom porovnávame výsledky počtom obyvateľov porovnateľných krajín! Hoci Nórsko a Fínsko vlastne porovnateľné ani nie sú, pretože v dvoch aspektoch boli v ešte nevýhodnejšej  pozícii ako my – jednak ich populácia je omnoho prestarnutejšia a preto háklivejšia na covid, tiež majú menej slnečného svitu ako my,  a ten predsa len aktivitu vírusu trochu tlmí. Naši vládni politici a z nich zvlášť M. Krajčí a I. Matovič majú zodpovednosť za tisíce mŕtvych, pretože nekonali, ako mali konať a ak náhodou aj konali, tak v úplne nevhodnom čase. Čudujem sa, že sa doteraz nevytvorili občianske združenia pozostalých, ktoré by hnali spomenutých politikov pod trestnú zodpovednosť, a ktoré by žiadali od vinníkov a od štátu aspoň finančné odškodnenie, i keď peniaze im už ich blízkych nenahradia.

O týchto a ďalších okolnostiach, o neuveriteľných pochybeniach, o konkrétnej trestnej zodpovednosti som napísal knižku a verím, že práve ona bude povzbudením pre pozostalých, aby sa nedali učičíkať politikmi a médiami a ich mantrou: veď inak to nešlo. A aby azda našli v mojom texte aj použiteľnú argumentáciu v prípadných súdnych konaniach.

.

Pavol Fabian

DEFEKTY SLOVENSKEJ POLITIKY
Kniha od slovenského spisovateľa Pavla Fabiana s alegorickým názvom DEFEKTY SLOVENSKEJ POLITIKY – Kronika jedného roka s pandémiou

Defekty slovenskej politiky

 

ODPORÚČAME SI OBJEDNAŤ ĎALŠÍ TITUL O POLITIKE SÚČASNOSTI OD SLOVENSKÉHO AUTORA

Kniha o Slovensku v čase globalizácie, pred ktorou niet úniku, keď sa schyľuje k svetovláde. Má pravdu známy evanjelizátor David Wilkerson, že ak Boh plánuje napraviť Európu, použije na to tento neveľký národ?

Kniha V slovenskom zrkadle od Mariána Tkáča

 

.
KNIHY, KTORÉ ZOSTANÚ V PAMÄTI NA CELÝ ŽIVOT!

Guatemala, Kuba, Panama, Vietnam, Líbya, Irak, Afganistan, Sýria,…  To sú trpké plody vojenských aktivít NATO, ktoré sú úplne v rozpore s pôvodným zameraním Charty OSN z roku 1945, podľa ktorej vojnu môže viesť iba krajina, ktorá je napadnutá, a vojnu proti inému štátu možno viesť iba s mandátom OSN.

Kniha Nezákonné vojny

 

Nezákonné vojny

 

Žiadny iný národ nebombardoval toľko iných krajín a nezvrhol toľko vlád ako USA od roku 1945. Mimo svojho územia majú USA viac ako 700 vojenských základní, sú najväčšími exportérmi zbraní a majú najvyšší rozpočet na zbrojenie na svete. Daniele Ganser popisuje, ako USA uskutočňujú politiku moci, v ktorej je násilie ústredným prvkom.

Kniha Impérium USA

 

Impérium USA

 

Svet, aký poznáte, smeruje k situácii, ktorej sa nedá vyhnúť. Čo teda čaká ľudstvo a každého z nás v blízkej budúcnosti? Podľa autorov nás šokujúca budúcnosť prepadne už v nasledujúcom desaťročí. Ako sa na to môžeme pripraviť?

Kniha Hodina vlka

 

.

Hodina vlka

 

VIAC KNÍH NA WWW.TORDEN.SK

LEN PRE VÁS 5% ZĽAVA NA KNIHY VYDAVATEĽSTVA TORDEN, ZĽAVOVÝ KÓD: hs5

*zľavový kód je možné uplatniť pre všetky knihy okrem partnerských

.

*v objednávke je možne použiť iba jeden zľavový kód

*platnosť kódu je do 30.09.2021

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 19:44

Bývalá dánska panovníčka Margaréta II., ktorá v januári abdikovala, si začiatkom týždňa pri páde poranila krk a zlomila ruku, pričom ju nakrátko hospitalizovali. Oznámil to v piatok kráľovský palác, informuje agentúra AFP.

Včera 19:35

Na pohreb bývalého talianskeho futbalového reprezentanta Salvatoreho “Tota” Schillaciho prišli tisíce fanúšikov. Niekdajší útočník zomrel v stredu vo veku 59 rokov po boji s rakovinou hrubého čreva.

Salvatore "Toto" Schillaci
Rakva s pozostatkami bývalého talianskeho futbalistu Salvatoreho Schillaciho je vystavená v katedrále počas pohrebného obradu v Palerme v piatok 20. septemra 2024
Včera 19:33

Ministri srbskej vlády v piatok odsúhlasili plán na opätovné zavedenie povinnej vojenskej služby, ktorú v krajine zrušili pred 14 rokmi. Podľa agentúry Reuters, citovanej TASR, o tom v piatok informoval srbský prezident Aleksandar Vučič, ktorý tento súhlas privítal ako dôležitý krok k zlepšeniu pripravenosti krajiny na obranu.

Včera 19:25

Vedúci ekonomický index v USA pokračoval v auguste v poklese, tempo poklesu sa však v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom zmiernilo. Navyše, pokles bol miernejší aj v porovnaní s očakávaniami ekonómov.

Včera 19:25

Mestský úrad v Klagenfurte, metropole rakúskej spolkovej krajiny Korutánsko, v piatok oznámil, že pitná voda bola na niektorých miestach kontaminovaná enterokokmi. Zdravotný úrad preto preventívne odporúča piť v celom meste len prevarenú vodu.

Včera 19:25

Portugalsko dostalo pod kontrolu už aj posledné lesné požiare vyčíňajúce na severe krajiny. Oznámili to v piatok tamojší hasiči, informuje agentúra AFP.

Včera 18:58

Venezuelský opozičný líder Edmundo González Urrutia, ktorý kandidoval v júlových prezidentských voľbách, v piatok uviedol, že hľadal diplomatický azyl po tom, ako ho varovali, že venezuelské bezpečnostné zložky prezidenta Nicolása Madura “po ňom idú”.

Včera 18:58

Mladého muža zadržaného po útoku nožom v holandskom meste Rotterdam, pri ktorom prišla o život jedna osoba a ďalšia utrpela vážne zranenia, podozrievajú z vraždy s teroristickým motívom. V piatok to oznámila holandská prokuratúra.

Včera 18:56

Poľská centrálna banka pokračuje vo výraznom zvyšovaní zlatých rezerv. Uviedla to banka s tým, že ku koncu augusta dosiahli jej zlaté rezervy v prepočte zhruba 29 miliárd eur.

Včera 18:55

Ruská vláda zvažuje výrazné zvýšenie jednorazového príspevku, ktorý musia zahraničné podniky, opúšťajúce ruský trh, zaplatiť do štátneho rozpočtu. Takzvanú daň z odchodu plánuje vláda zvýšiť oproti súčasnej hodnote takmer trojnásobne na 40 %. Uviedol to v piatok denník RBC, na ktorý sa odvolala agentúra Reuters.

Včera 18:55

Financovanie nových jadrových zdrojov v krajinách OECD a v rozvojových krajinách, pripravenosť jadrového dodávateľského reťazca, rozvoj kvalifikovanej pracovnej sily či výstavba malých modulárnych reaktorov boli témami ministerskej konferencie Roadmaps to New Nuclear v Paríži. Slovensko na konferencii zastupoval štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Kamil Šaško. V piatok o tom informoval tlačový odbor MH SR.

Včera 18:53

Ak obce vytvárajú neúčinný systém kontroly, porušujú tým zákon o obecnom zriadení. Výkon dozoru nad dodržiavaním zákonov obcami patrí prokuratúre. Uviedol to pre TASR tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR, v reakcii na zistenia Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali