Tony Sirico, herec známy z mafiánskych rolí, zomrel vo veku 79 rokov

❚❚

Bratislava 9. júla 2022 (HSP/Foto:Twitter)

 

Vo veku 79 rokov zomrel herec Tony Sirico, známy najmä vďaka úlohe mafiánskeho stúpenca v ságe Sopranovci

Tony Sirico
Na snímke herec Tony Sirico

Pamätne stvárnil Paulieho „Walnuts“ Gualtieriho, fiktívneho mafiána, ktorý hrá kľúčovú úlohu v skupine organizovaného zločinu v americkom štáte New Jersey.

.

Poctu mu vzdal herec Michael Imperioli, ktorý stvárnil Christophera Moltisantiho.

“Tony bol ako nikto iný: bol taký tvrdý, lojálny a s veľkým srdcom ako ktokoľvek, koho som kedy poznal,” povedal.

.

Imperioli na Instagrame napísal:

“S hrdosťou môžem povedať, že som odviedol veľa zo svojej najlepšej a najzábavnejšej práce s mojím drahým kamarátom Tonym. Bude mi navždy chýbať. Je skutočne nenahraditeľný.”

 

 

Sirico mal 55 rokov a spal na postieľke v dome svojej matky v Brooklyne, keď ho obsadili do ikonickej úlohy, ktorá mu vyniesla dve ceny Screen Actors Guild Awards.

Hral gangstrov vo viac ako desiatke ďalších mafiánskych filmov vrátane Goodfellas Martina Scorseseho.

Sirico sa narodil v Brooklyne v New Yorku. Bol odsúdený za niekoľko trestných činov a zatknutý 28-krát – vrátane výtržníctva, ublíženia na zdraví a lúpeže. Odsedel si 20 mesiacov vo väzení.

.

V rozhovore pre LA Times v roku 1990 povedal: “Tam, kde som vyrastal, sa každý chlap snažil osvedčiť. Buď ste museli mať tetovanie alebo dieru po guľke.”

Herec James Caan, ktorý zomrel vo štvrtok, povedal o svojom dlhoročnom priateľovi: “Dokázal romantizovať svoju minulosť, hodiť do nej pár náramkov a trblietok a použiť ju ako herec.”

“To, čo vidíš, je naozaj on – len pridá trochu korenia, trochu kajenu, aby to okorenil.”

Skvelý, lojálny klient,” napísal v piatok jeho manažér Bob McGowan. “Urobil by čokoľvek, aby pomohol ľuďom v núdzi.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:19

Spotrebná daň z tabakových výrobkov sa bude od budúceho roka vzťahovať aj na náplne do elektronickej cigarety, nikotínové vrecúška a iné nikotínové výrobky. Zároveň sa bude táto daň v ďalších rokoch postupne zvyšovať. Vyplýva to z novely zákona o spotrebnej dani z tabakových výrobkov, ktorú podpísal prezident Peter Pellegrini.

15:18

Nealkoholické nápoje s pridaným cukrom alebo sladidlami, či už pôjde o bežné balené nápoje, sirupy alebo energetické nápoje, budú od budúceho roka podliehať novej spotrebnej dani. Vyplýva to zo zákona o dani zo sladených nealkoholických nápojov, ktorý podpísal prezident SR Peter Pellegrini.

15:17

Ďalším negatívnym signálom pre čínsku ekonomiku je, že tempo poklesu verejných výdavkov sa zrýchľuje.

15:17

Americká zásielková spoločnosť FedEx vykázala za 1. kvartál súčasného obchodného roka pokles zisku aj tržieb. Výsledky ovplyvnil najmä fakt, že zákazníci sa odkláňajú od rýchlejšej a drahšej formy doručovania zásielok a stále viac inklinujú k pomalšiemu doručovaniu, ktoré firme toľko nevynáša.

15:15

Zvýšenie dane z pridanej hodnoty (DPH) z ubytovania na 23 % zasiahne aj akvaparky, kúpaliská a plavárne. Podľa prevádzkovateľov zariadení takéto navýšenie DPH ich vráti o päť rokov naspať, nevyhnú sa ani zvyšovaniu vstupného. V piatok o tom informovala Slovenská asociácia akvaparkov, kúpalísk a plavární (SAAKP).

15:15

Dosah zmien na vnútornom trhu na ceny tovarov nemusí byť okamžitý. Môže byť rozložený do pomerne dlhého obdobia, pričom sa môže začať už pred účinnosťou zmeny sadzby. Uviedol to v reakcii na nedávno predstavené konsolidačné opatrenia Inštitút ekonomických a spoločenských analýz (INESS).

14:23

Nálada vo francúzskom výrobnom sektore tento mesiac stagnovala, v rámci celého podnikateľského sektora však zaznamenala mierny rast. Uviedol to v piatok francúzsky štatistický úrad INSEE, ktorého údaje zverejnil portál RTTNews.

14:23

Rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International (RBI) dokončila predaj svojej bieloruskej dcéry Priorbank spoločnosti Soven 1 Holding zo Spojených arabských emirátov.

14:23

Mnohí živnostníci budú mať problém na dôchodku vyžiť, ak si už v súčasnosti neodložia financie na penziu. Polovica samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO) neplatí v súčasnosti štátu žiadne sociálne odvody, väčšina z ostatných zase platí len minimálne odvody. Státisíce živnostníkov bude tak v budúcnosti dostávať nízky dôchodok. Upozornil na to analytik online investičnej platformy Portu Marek Malina.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali