Tomáš Valášek: Robertovi Ficovi nesedia základné fakty

❚❚

Bratislava 15. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Robert Fico sa chce za každú cenu priživiť na streľbe na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Udalosť, pri ktorej vyhasol život nevinného účastníka podujatia zneužíva, aby útočil na “progresívne a liberálne médiá a politických oponentov”. Viní ich z rozdúchavania nenávisti, na Slovensku aj v USA

Voľby23: Tlačová konferencia hnutia Progresívne Slovensko k predstaveniu kandidátky PS - tím pre lepšiu budúcnosť Slovenska
Na snímke Tomáš Valášek

Nesedia mu však základné fakty. Od príchodu prezidenta Trumpa na scénu boli liberálne ladení Demokrati obeťou dvojnásobne väčšieho počtu útokov a pokusov o útok ako prívrženci republikánskeho exprezidenta vrátane jeho samého.

.

Progresívne Slovensko kategoricky odsudzuje všetky formy politického násilia, nech sú namierené proti komukoľvek. No téza premiéra Fica o štvanici na jemu podobne zmýšľajúcich ľudí je falošná. Nik neprilial toľko oleja do ohňa politickej nenávisti ako americká či slovenská krajná pravica vrátane samotného premiéra.

 

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:15

Americký prezident Joe Biden odovzdá svoj hlas v prezidentských voľbách v predstihu.

06:48

Hereckú kariéru začal už ako osemročný v televíznom seriáli, v ktorom si zahral spolu so starším bratom a mladšou sestrou. Po niekoľkých filmoch z druhej polovice 80. rokov minulého storočia kariéru prerušil. Vrátil sa v roku 1995 a medzi popredných hollywoodskych hercov sa definitívne zaradil po účinkovaní v historickej dráme Gladiátor z roku 2000.  V pondelok 28. októbra bude mať Joaquin Phoenix, americký herec a producent 50 rokov.

06:46

 Víťazom parlamentných volieb v Litve sa po druhom kole hlasovania stali opoziční sociálni demokrati. Podľa oficiálnych predbežných výsledkov obsadia 52 z celkovo 141 kresiel v parlamente, oznámila volebná komisia po sčítaní hlasov z takmer všetkých volebných obvodov.

06:44

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v nedeľu uviedol, že Spojené štáty sa pridávajú k výzvam pozorovateľov na úplné vyšetrenie správ o nezrovnalostiach pri voľbách v Gruzínsku. Tamojšia opozícia odmietla uznať víťazstvo vládnucej strany Gruzínsky sen, ktorá je považovaná za blízku Rusku. 

06:42

Čínski hackeri spojení so štátom zachytili zvuk z telefonátov amerických politických osobností vrátane nemenovaného poradcu volebného tímu republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Informovali o tom noviny Washington Post.

06:41

Iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí povedal, že Teherán “dostával náznaky” o izraelskom útoku niekoľko hodín pred tým, ako Izrael uskutočnil úder na jeho vojenské objekty.

06:39

Rusko zostrelilo za deň nad viacerými oblasťami 109 ukrajinských dronov, oznámilo ministerstvo obrany v Moskve. Ukrajinská armáda uviedla, že utrpelo pri vzdušných útokoch Ruska na Charkovskú oblasť na severovýchode krajiny viacero ľudí zranenia. 

06:37

Severokórejské ministerstvo obrany obvinilo juhokórejskú armádu z toho, že vyslalo drony nad územie Severnej Kórey s politickými cieľmi. Označilo to za narušenie zvrchovanosti krajiny.

06:34

Ruská armáda odvrátila pokus o ďalšie preniknutie ukrajinských síl cez hranicu na juhozápade Ruska, uviedol miestny predstaviteľ. Správa prišla niekoľko mesiacov po cezhraničnej ofenzíve Kyjeva v Kurskej oblasti, ktorú sa Moskva stále snaží zastaviť. 

Včera 20:03

Strana Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB) konzervatívneho expremiéra Bojka Borisova zvíťazila v nedeľňajších predčasných parlamentných voľbách, siedmich za necelé štyri roky. Vyplýva to z exit pollov zverejnených po zatvorení volebných miestností o 20.00 h miestneho času (19.00 h SEČ).

Včera 19:42

Sedem západných krajín je “hlboko znepokojených” legislatívnymi plánmi izraelského parlamentu, ktorý chce výrazne obmedziť pôsobenie Agentúry OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA). Ministri zahraničných vecí Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie, Kanady, Austrálie, Japonska a Južnej Kórey preto v spoločnom vyhlásení „dôrazne“ vyzvali izraelskú vládu, aby si splnila svoje medzinárodné záväzky, zachovala výsady UNRWA a umožnila prísun humanitárnej pomoci pre civilné obyvateľstvo.

Včera 19:02

Pri sobotných izraelských útokoch zahynul aj najmenej jeden civilista. Počet obetí sa tak zvýšil na päť, keďže už predtým informoval Teherán o štyroch usmrtených iránskych vojakoch. O prvej civilnej obeti útokov informovali v nedeľu viaceré iránske média odvolávajúc sa na organizáciu, ktorá takéto údaje zbiera.

Včera 19:00

Egypt navrhol uzavretie dvojdňového prímeria medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, počas ktorého by boli prepustení štyria izraelskí rukojemníci zadržiavaní v Pásme Gazy výmenou za prepustenie niekoľkých palestínskych väzňov a do obliehaného pásma Gazy by dorazila dodávka humanitárnej pomoci. V Káhire to oznámil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali