Tománkovú privítali v Športovom centre polície, Minčík: “Chýbal ďalší úpolový šport”

Tománkovú privítali v Športovom centre polície, Minčík: “Chýbal ďalší úpolový šport”

Bratislava 1. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Slovenská džudistka Patrícia Tománková a jej kolegovia z 1. JC Pezinok sa stali novými členmi Športového centra polície (ŠCP). Čerstvú majsterku Európy do 18 rokov v kategórii do 44 kg privítal v novom stredisku jeho riaditeľ Juraj Minčík. Spolu s Tománkovou prichádzajú k “policajtom” aj ďalší talentovaní džudisti Samuel Háger, Martin Klobučník a Jozef Tománek mladší

Patrícia Tománková
Na snímke džudistka Patrícia Tománková

“Keďže ŠCP je o policajtoch, ktorí musia mať fyzickú kondíciu, úpolový šport by mal patriť pod ŠCP. Doposiaľ sme tu mali iba box, teraz k nemu pribudlo džudo. Rokovania trvali od novembra minulého roka. Veľmi sa teším, že sa ich podarilo dotiahnuť do úspešného konca a verím, že naša spolupráca bude vynikajúca. Dúfam, že džudu finančne a materiálne pomôžeme,” povedal Minčík s tým, že džudo sa stalo 15. športom v “rodine” ŠCP.

Reklama

Tománková prišla na pondelkový brífing ovenčená zlatom z dorasteneckých ME v Sofii, na ktorých obhájila titul z vlaňajška. V 1. kole mala voľný žreb, v druhom premohla Turkyňu Livanur Kayirovú na ippon. Vo štvrťfinále bola jej protivníčka Belgičanka Lena Antoineová a pripísala si triumf na wazaari. Medailu si zaistila úspechom v semifinále, keď zvíťazila nad Srbkou Natalijou Proličovou na ippon. Tománkovej súperkou v boji o titul bola Španielka Africa Puenteová Lopezová.

ŠCP
Na snímke zľava tréner džuda a zástupca Policajného zboru Libor Pulc, predseda Slovenského zväzu Juda Jozef Tománek, džudisti Matej Klobučnik, Patrícia Tománková, Jozef Tománek mladší, Samuel Háger a prezident Športového centra polície (ŠCP) Juraj Minčík

“Veľmi sa teším, že sa mi podarilo obhájiť titul z vlaňajška. Finále bolo jedno z najťažších, aké som kedy absolvovala, ale podarilo sa mi zdolať súperku na wazaari,” vrátila sa k priebehu ME Tománková, ktorá sa už ako 16-ročná stala aj majsterkou sveta v dorasteneckej kategórii. Pre TASR prezradila, že jej veľký sen je predstaviť sa na OH. “Bolo by super, keby sa mi to podarilo už o štyri roky. Budem na sebe pracovať, aby som sa tam dostala. Bol by to pre mňa splnený sen, keby som odtiaľ mohla priniesť medailu, najlepšie zlatú,” neskrývala maximalistické ambície.

Reklama
Patrícia Tománková
Na snímke zľava džudistka Patrícia Tománková a prezident Športového centra polície (ŠCP) Juraj Minčík

Veľkú zásluhu na jej úspechoch má otec a tréner Jozef Tománek starší, ktorý v Pezinku pripravuje aj ďalších talentovaných džudistov. “Je to dlhodobá tradícia a práca, ktorú sme naštartovali dávno. Marek Matuszek pochádza z Pezinka, Milan Randl tiež, takže v našom meste je džudo silne zakorenené. S touto generáciou som začal pracovať v roku 2013, postupne sme si ich vychovávali. Pre celé džudo znamená veľa, že sme sa dostali do ŠCP. Vnímam to ako obrovský posun. Budeme mať kvalitnejšie podmienky v kritickom období, keď mládež potrebuje nájsť nový smer a cieľ. Pozitívom spolupráce je tiež to, že z džuda je jednoduchý prechod do policajných zložiek,” poznamenal Tománek st.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:25

“Takmer som zaspal.” Biden priznal, že na debate nevystupoval dobre a pripísal to dlhému letu predchádzajúcu noc, píše agentúra Reuters.

“Nemal som najlepšiu noc, ale viete, nebol som veľmi inteligentný. Rozhodol som sa pred debatou niekoľkokrát obletieť svet a precestovať asi 100 časových pásiem. Nepočúval som svoj štáb, vrátil som sa a takmer som zaspal na pódiu. To nie je ospravedlnenie, ale je to vysvetlenie,” povedal Biden na fundraisingovom podujatí v McLeane.

Agentúra Reuters píše, že Biden minulý mesiac odletel na dva týždne do Francúzska a Talianska, ale šesť dní pred debatou sa na ňu pripravoval v Camp Davide.

09:33

Obnoviteľné zdroje energie sa na celkovej produkcii elektriny v Španielsku podieľali v 1. polroku tohto roka takmer 60 %. Produkcia elektriny z obnoviteľných zdrojov tak pokračuje v raste, keďže za rovnaké obdobie minulého roka dosiahol podiel týchto zdrojov na výrobe elektriny v krajine 51 %. Informovala agentúra Reuters.

Pre porovnanie, obnoviteľné zdroje sa na výrobe elektriny na Slovensku podieľajú viac ako 23 percentami.

09:32

Ceny ropy zaznamenali v stredu rast a cena Brentu sa posunula bližšie k hranici 87 USD za barel (159 litrov). Vývoj na trhu ovplyvnili najmä predbežné informácie o výraznom poklese ropných zásob v Spojených štátoch za minulý týždeň. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

09:30

Srbský prezident Aleksandar Vučič sa v utorok v Belehrade stretol s námestníkom ruského ministra zahraničných vecí Alexandrom Gruškom. Informovalal o tom agentúra AFP.

Vučič na sociálnej sieti Instagram napísal, že s Gruškom rokoval o bilaterálnych vzťahoch medzi Srbskom a Ruskom, pričom ich vyhodnotili ako veľmi dobré. Srbský líder vyjadril predovšetkým vďaku Moskve za jej “podporu územnej celistvosti Srbska aj v súvislosti s rezolúciou OSN k Srebrenici”.

08:47

Grécke hasičské tímy tento rok posilní 240 hasičov z Bulharska, Malty, Moldavska a Rumunska. V krajine budú pôsobiť od júla do polovice septembra, keď je sezóna lesných požiarov najintenzívnejšia, uviedli grécke úrady. TASR informuje na základe správy agentúry AP.

08:47

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu pricestoval do kazašskej metropoly Astana, kde sa zúčastní na summite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS). Informovala agentúra AFP.

Okrem stálych členov sa očakáva aj účasť lídrov alebo zástupcov Azerbajdžanu, Kataru, Mongolska, Spojených arabských emirátov, Turkménska či Turecka.

ŠOS je eurázijská politická, ekonomická, obranná a bezpečnostná organizácia, ktorú v roku 2001 založili Čína a Rusko.

Putin dorazil do Kazachstanu na summit Šanghajskej organizácie pre spoluprácu
Na snímke vpravo ruský prezident Vladimir Putin si podáva ruky s diplomatmi po prílete na letisku v kazašskej Astane
08:32

Sudca v utorok odložil vynesenie rozsudku v prípade podplácania a podvodu, z ktorého je obvinený bývalý americký prezident Donald Trump. Informuje o tom agentúra AP. Novým termínom vynesenia rozsudku je 18. september.

07:34

V predvečer druhého kola parlamentných volieb vo Francúzsku začali kandidáti Macronovej porazenej strany a ľavicového bloku hromadne odstupovať z volieb.

Urobilo tak 214 kandidátov z prezidentského bloku Spoločne za republiku a ľavicovej koalície Nový ľudový front, píše Deutsche Welle.

Ako včera naznačili médiá, urobili tak preto, aby si navzájom neubrali hlasy vo volebných obvodoch, kde je okrem uvedených strán zastúpená aj Le Penovej “Národná únia”. Celkovo je takýchto volebných obvodov 306.

Odstránenie “tretieho navyše” teda zníži šance pravicovej politickej sily na víťazstvo (hlasy tých, ktorí sú proti nej, sa nerozptýlia medzi dvoch kandidátov, ale pripadnú jednému, čo mu umožní vyhrať v danom obvode).

Cieľom je zabrániť Le Penovej získať väčšinu v novom parlamente krajiny (289 kresiel).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Muž fotí ženu pred rozkvitnutými divokými kvetmi a slnečnicami v Olympijskom lesoparku v Pekingu v Číne

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali