“Toľko dôvodov na žalobu…” Bukovský zaujal stanovisko k zrušenej diskusii v Bibiane a k lynču médií

❚❚

Bratislava 8. augusta 2024 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)

 

Lekár Igor Bukovský na sociálnej sieti zareagoval na jeho ďalší mediálny lynč v spojitosti s presunutou diskusiou a workshopom v Medzinárodnom dome umenia – Bibiana. Téme sme sa podrobne venovali v tomto článku

Igor Bukovský
MUDr. Igor Bukovský, PhD

Bukovský vo videu podotýka, že verejnosť sa aj na tomto príklade môže presvedčiť, že Slovensko “nie je demokratickou krajinou”. Takisto ide o zreteľnú ukážku manipulácie, nátlaku a šikany zo strany aktivistov a médií.

.

“Praktiky, ktoré boli uplatnené, ja považujem nie len za zásah do mojich osobnostných práv a za porušenie zákona, ale považujem to i za veľmi nebezpečné vyhrocovanie situácie v spoločnosti. Nie preto, že sa to týka mňa, ale preto, že charakter správania týchto aktivistických skupín, ktoré sú nespokojné s niečím a ktoré sú presvedčené, že majú patent na pravdu, právo rozhodovať, čo sa bude hovoriť a čo sa nebude hovoriť, tak to zachádza už tak ďaleko, že sa prosto porušujú zákony, Ústava SR a základné ľudské práva.”

Hoci zatiaľ bolo oficiálne oznámené “presunutie” podujatia v Bibiane, na ktorom mal Bukovský vystúpiť, samotný odborník na zdravú výživu vo videu na Facebooku hovorí o “zrušení” diskusie a workshopu. Dr. Bukovský popísal, ako bol ešte v júni pozvaný na diskusiu v Bibiane zo strany novej riaditeľky. Dodal, že dokonca chcel prednášku realizovať bez nároku na honorár.

.

“Následne v piatok 2. augusta pred konaním akcie, ktorá sa mala uskutočniť v utorok o 16. hodine v priestoroch Bibiany, bola zverejnená oficiálna pozvánka, no a vtedy sa začala variť voda. Nie na fazuľu, ani na guláš… Denník N a sociálne siete priniesli difamačnú správu o konaní akcie.” Podľa Bukovského bolo jednoznačným zámerom “N-ka” poškodiť a spochybniť jeho odbornosť a kvalifikáciu. Okrem toho sa na sociálnych sieťach začali organizovať aktivisti, ktorí požadovali zrušenie celej akcie.

“Celý ten tlakový hrniec vybuchol, lebo istý doktor Maroš Rudnay zverejnil na stránke projektu Lovci šarlatánov veĺmi rozsiahly status plný osobných útokov, očierňovania, znevažovania, zastrašovania, osočovania, selektívne použitých informácií bez kontextu, dezinformácií aj otvorených lží. Toľko dôvodov na žalobu som ešte nedostal. Takže si tú príležitosť naozaj nemôžem nechať ujsť,” komentoval vo videu Igor Bukovský. “A považujem absolútne za nehorázne, čo si doktor Rudnay a celý projekt Lovci šarlatánov dovolili voči mojej osobe.”

Aktivista a lekár Rudnay dokonca v diskusii pod statusom reagoval na jedného z diskutérov brániacich Dr. Bukovského. Rudnay priznáva, že “pointa problematickosti (Bukovského pozn.) vôbec nie je o výžive”. Na to Dr. Bukovský vo videu reaguje: “Takže pán Rudnay ma považuje za človeka, ktorý nesmie prehovoriť k deťom a ich rodičom o výžive detí. Osočuje Bibianu, že “nevinné deti budú vystavené vplyvy osoby s takou toxickou reputáciou a minulosťou”. Spolu so svojim spriazneným novinárom Denníka N Šnídlom organizuje verejný hon na čarodejnice – teda na mňa. A nakoniec sa teší, že dezinformáciami, emocionálnym nátlakom a využitím sociálnych sietí dosiahol zrušenie mojej prednášky. Nakoniec napíše, že pointa mojej problematickosti vôbec nebola o výžive.”

“Takže pán Rudnay ma ako neohrozený lovec šarlatánov osočuje, prekrúca, selektívne používa neoverené fakty za účelom zneváženia môjho mena, šíri presvedčenie a manipulatívne si vynucuje emocionálne reakcie, ktoré majú dokázať, že nie som odborne kvalifikovaný prednášať malej skupine ľudí o výžive detí. Nakoniec ale priznáva, že pointa mojej problematickosti nebola o výžive.”

Podľa slov Bukovského sa tak Rudnay aj spomenutý aktivistický projekt verejne usvedčili z neetického konanie i možného porušenia zákona. “Bolo by mi takého človeka aj ľúto, lenže pán Rudnay napísal a urobil všetko s cieľom dosiahnuť zrušenie mojej prednášky. Čo je možno hrdinský čin v jeho predstavách, ale v slobodnej demokratickej spoločnosti to je podľa mňa nie len verejná šikana, nedemokratické a neomarxistické správanie, ale to aj porušenie základných ľudských práv.

.

 

 

 

 

.

Prečítajte si tiež:

„Nielen o zdravej výžive“ s Bukovským sa v Bibiane neuskutočnilo. Progresívci oslavujú. Vec sa má inak, tvrdia

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:10

Po piatich dňoch sa v pondelok podarilo hasičom uhasiť rozsiahly lesný požiar vo Vašskej stolici na západe Maďarska. Pre agentúru MTI to uviedla v pondelok hovorkyňa stoličného riaditeľstva Úradu civilnej ochrany (OKF) Eszter Baloghová.

18:10

Orol skalný zaútočil v nedeľu v Nórsku na batoľa a pokúsil sa ho odniesť. Matka dieťaťa a jej suseda s vtákom opakovane bojovali, až kým ho kusom dreva nezabili.

18:09

Rusko pozvalo saudskoarabského korunného princa Muhammada bin Salmána na summit skupiny BRICS, ktorý sa uskutoční 22.-24. októbra v Kazani. V pondelok to uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

17:51

V severomaďarskom meste Ostrihom na ulici Visegrádi út našli v pondelok pri výkopových prácach bombu z 2. svetovej vojny s hmotnosťou 100 kilogramov. S odvolaním sa na hovorcu pyrotechnického pluku maďarskej armády Milána Gajdosa to uviedla agentúra MTI.

17:49

Ukrajinským orgánom v pondelok doručili prvú várku z jedného milióna učebníc z oblasti informatiky a umenia, ktoré boli vytlačené v EÚ a sú určené pre ukrajinských školákov.

17:24

Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že od 10. septembra spúšťa projekt v hodnote dvoch miliónov eur s konkrétnymi opatreniami na riešenie problému dlhého covidu.

17:23

Českí meteorológovia tento rok zaznamenali 57 tropických dní. Ide o tretí najvyšší počet od roku 1990. Prvý tropický deň nastal už začiatkom apríla, čím bol prekonaný rekord z roku 1934. V pondelok to na Facebooku uviedol Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali