To už zname – barevny scenař s lidovym hněvem a mrtvyma v Kazachstanu

❚❚

Bratislava 11. januára 2022 (HSP/idnes/Foto:TASR/AP-Vasily Krestyaninov)

 

Článok z kategórie Česky

 

.

Na rozdil od mnoha placenych komentatoru a chytrych anallizatoru, keři su denně cpani do medyjalniho prostora, mam take dvě male vyhody. Možu mluvit co chcu a nemusim se bat, že mě Hlodavec už přiště nepozve

kazchstan radnica
Na snímke zhorená budova radnice po nepokojoch v kazašskej Alma-Ate

A za druhe, snažim se mluvit o tym, co sem viděl a zažil na vlastni předkožku a tym padem mi žadny mamlas nenamluvi, že kvuliva zdraženi LPG ze 2,80,-Kč na 5,50 Kč za liter se pracujici lid naštve tak, že začne vraždit. Na to sem v Kazachstanu stravil dost dluhu dobu, abych věděl, že to je cypovina. A zaroveň se neda nevidět zajimava suvislost s modelem, kery byl použity při převratach v Damašku nebo v Kyjevě.

.

A po pravdě řečene – dvarazy byl uspěšny, tuž neni duvod ho nepoužit zas, že…

To se zebere jakasik drobnost, kera dostane demonstranty do ulic. Ano, dvojnasobne zdraženi LPG naštve, nenažranost oligarchu tež, ani nesmyslna koronobuzerace nepotěši, proti temu se da vyjit do ulic, zakřičet si společně a pak valit dodom, dat si po cestě kumys s vodku a kyselyma ogurkama, zakuřit kaljana a druhy den zas na šichtu. Ne, lidi v Kazachstanu opravdu nesu tak chudi, aby je zdraženi litra plynu naštvalo tak, že vypali statni uřady a bez obav, že budu zastřeleni nebo zavřeni, začnu střilat policajty. Kazachstan je jednim z nejbohatšich statu regionu a ma co nabidnut světu v podobě nerostneho bohatstvi, aji turistum ve formě špičkove infrastruktury, nebo nadhernych hor.

Spiš se obavam teho, že před planovanym vyhrocenim situace na Ukrajině někdo vytvařa druhu frontu, aby to sudruh Putin neměl take jednoduche. Vubec bych se nedivil, kdyby v nasledujicich dňach byla vyhrocena situace aji v jinych oblasťach, keru by se musel zabyvat – od Karabacha, přes Kyrgystan až po Podněstři nebo Kaliningradsku oblast. To se tak robi.

A tak zatimco přes Slovensko prudi nekonečne kolony vojenske techniky na vychod – vlakama aji po cestach, zda se, že sudruh Putin si vzal ponaučeni z dvuch předchozich barevnych převratu a tentokrat se nenechal doběhnut strujcama barevnych revoluci. Pokud se totiž dalo v minulosti zabranit valce v Syrii nebo převratu v Kyjevě, pak to bylo možne enem na začatku. Na samem počatku, kdy v Syrii zastřelili prvniho policajta a v Kyjevě vyletěl z davu prvni molotvuv koktejl.

Tuž zatim se zda, že sudruh Putin překazil sudruhu Bidetovi akci tim, že zastavil vražděni. Proč by jinak USA požadovala od Kazachstanu vysvětleni, proč povolal Putina na pomoc?

.

Podle zprav mojich přatel z Kazachstanu se normalni demonstrace s normalnima lidma zvrhly v okamžiku, kdy se do nich infiltrovaly profesionalni bijoci se zakrytyma pyskama, keři začali rozbijat obchody a zapalovat auta. A po nich nastupily organyzovane, ozbrojene bandy v plynovych maskach, keři začali střilat policajty a zapalovat statni baraky. Tohle normalni občani nerobi…

Dne 7. ledna prohlasil kazašsky prezident, že “teroristi, včetně těch, keři přijeli ze zahraniči, pokračuju v ozbrojenem odporu a slibil zničit všechny, keři nesloži zbraně”. A jak řekl, tak zrobil, bo potlačovani terorizmu, to neni jak prace s buzolou, mile děti.

Ovšem misto teho, aby byl pochvaleny, odsoudil amerycky minyster zahraniči v CNN prezidenta Kazachstanu za to, že vydal rozkaz k zahajeni palby na teroristy, keři odmitli složit zbraně. Jak kdyby mu kdosik rozšlapal hračku.

Tuž to je mi divny mirotvurce. Kdyby se radši staral o to, kam mu zmizely zbraně za desitky miliard dolaru, kere před pul rokem zapomněl v Afghanystanu…

Tuž přeju synkum v Almatě, aby se to tentokrat teroristum nepodařilo tak jako v Syrii a Kyjevě.

.

Ladislav Větvička

PS:

Granaty, samopaly a další zbraně zabavene teristum

Ostřelovači se speciálními zbraněmi

Článok pôvodne vyšiel na portáli idnes.cz

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Pomalé klesanie hladiny Dunaja zaznamenali maďarskí vodohospodári v sobotu už v Mosonmagyaróvári, Komárome, Ostrihome a aj v Budapešti. Vyplýva to zo správy Vodohospodárskeho riaditeľstva Körös-Vidék (Kövizig) zverejnenej agentúrou MTI.

Včera 19:47

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu uviedol, že požiadal o stretnutie so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom na okraji rokovaní OSN v New Yorku, ktoré sa uskutočnia na budúci týždeň, s cieľom normalizovať vzťahy.

Včera 19:47

Americká viceprezidentka a nominantka demokratov na prezidentský post Kamala Harrisová prijala pozvanie od televízie CNN do októbrovej predvolebnej debaty. Oznámil to v sobotu jej volebný tím, ktorý zároveň vyzval jej rivala republikána Donalda Trumpa, aby sa pridal.

Včera 19:46

Hnutie ANO zvíťazilo v desiatich z 13 českých krajov, v ktorých sa v piatok a sobotu konali krajské voľby. TASR o tom informuje po sčítaní takmer všetkých hlasov na základe údajov, ktoré zverejnil Český štatistický úrad.

Včera 17:58

Syn ugandského prezidenta Yoweriho Museveniho, ktorý predtým vyhlásil, že bude kandidovať v prezidentských voľbách v roku 2026, v sobotu oznámil, že nebude kandidovať a namiesto toho podporí svojho otca.

Včera 17:42

Hnutia ANO, ktoré je v českej Poslaneckej snemovni v opozícii, vedie po sčítaní vyše 96 percent hlasov v krajských voľbách v Českej republike.

Včera 17:07

Počet obetí piatkového útoku Izraela na predmestie Bejrútu vzrástol v sobotu na 37, oznámilo libanonské ministerstvo zdravotníctva. Izraelská armáda zároveň oznámila, že pri tomto útoku zabila najmenej 16 bojovníkov libanonského militantného hnutia Hizballáh.

Včera 17:00

Nemecká polícia vyšetruje sobotnú streľbu na predajňu hodín v Kolíne nad Rýnom ako možné prepojenie s nedávnymi výbuchmi v meste, uviedol policajný hovorca.

Včera 16:51

Taliansky motocyklista Francesco Bagnaia na Ducati triumfoval v sobotňajšom šprinte pred VC Emilia Romagna v seriáli MotoGP. Ziskom 12 bodov znížil manko na lídra priebežného poradia Jorgeho Martina, na ktorého stráca pred nedeľňajšími pretekmi štyri body.

Francesco Bagnaia
Taliansky motocyklista Francesco Bagnaia na Ducati pózuje na pódiu po triumfe v šprinte pred VC Emilia Romagna v seriáli MotoGP v talianskom Misane v sobotu 21. septembra 2024
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali