To najdôležitejšie z Ukrajiny: Rusi sú ako odtrhnutí z reťaze

❚❚

Kyjev 4. augusta 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Oleg Petrasiuk/Ukrainian 24 Mechanised brigade via AP)

Aktualizované 4. augusta 19:56

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Ukrajina Rusko Vojna
Ilustračné foto

19:45 – Ukrajina bude so susednými krajinami diskutovať o možnosti zostreľovania ruských rakiet nad ukrajinským územím, povedal Zelenskyj.

.

“Mali by sme pracovať na technickej možnosti, že dôjde k použitiu bojového letectva susedných krajín proti raketám, ktoré zasiahnu Ukrajinu smerom k našim susedom. Predovšetkým krajiny Severoatlantickej aliancie,” povedal Zelenskyj novinárom.

Dodal, že partneri sa “obávajú nadmernej eskalácie”, ale Kyjev má v úmysle túto otázku presadiť. Podľa prezidenta je potrebná koalícia krajín, pretože pre jednu krajinu “je to veľmi veľká zodpovednosť”.

.

Pripomenieme, že obranná dohoda s Poľskom obsahuje klauzulu o diskusii o možnosti Varšavy zostreliť ruské rakety nad Ukrajinou.

Lídri vedúcich krajín NATO (USA, Nemecka a Veľkej Británie), ako aj generálny tajomník aliancie zároveň uviedli, že krajiny NATO nebudú zostreľovať ruské rakety, aby sa “nestali účastníkmi vojny”.ň

 

19:00 – Smer Toreck: ruská armáda vstúpila do Torecka….

Túto správu dnes priniesli ukrajinské vojenské kanály. Sú veľmi znepokojené tým, ako sa vyvíjajú boje v toreckej aglomerácii.

.

V skutočnosti už stratili Zaliznoje (Artemovo). Podľa ukrajinských zdrojov sa ruské jednotky snažia získať oporu v krajných domoch mesta (pozri na mape). Ak sa im to podarí, bude to znamenať úplné odovzdanie haldy baní Artema pod ruskú kontrolu a … skutočný koniec bojov o Zaliznoje.

A zároveň to bude mať fatálny vplyv na jednotky AFU, ktoré sa nachádzajú v pevnostiach na juhu. Úder na Nelipovku a … ich komunikácie budú fakticky prerušené (pozri mapu 2). A ak sa nestiahnu, veľmi skoro sa ocitnú v obkľúčení.

Aj zdroje z AFU píšu o rozhodujúcom útoku na Severnoje, kde sa ruské jednotky rútia k rovnomennej bani a halde.

Situácia pre AFU je tu blízka buď rýchlemu ústupu z vytvorených výbežkov do Torecka, alebo katastrofe.

Smer Toreck
Smer Toreck
Smer Toreck
Smer Toreck

18:45 – Rusi majú značné pokročili na Pokrovskom smere, čo predstavuje vážnu hrozbu pre AFU, píše DeepState.

.

“Mimoriadne ťažká 24-hodinová situácia. Nepriateľ ako odtrhnutý z reťaze”, – komentuje publicista.

RF má taktické úspechy najmä v oblasti Želannoje a Sergejevky, ktoré sa Rusi snažia obísť, čo “ohrozuje” zoskupenie AFU na východnom brehu Volčje.

Ruská armáda tiež útočí na Ivanovku a chce obísť Lisičnoje z juhu.

Podľa hodnotenia DS majú Rusi prevahu v živej sile a proti tomu “neexistuje žiadny liek”.

O postupe Rusov týmto smerom píšu aj ruské vojenské kanály.

 

17:55 – Vojenská operácia, 4. augusta. Hlavné udalosti z pohľadu ruskej strany:

Ruské jednotky prevzali kontrolu nad osadou Novoselovka Pervaja v DĽR, uviedlo ruské ministerstvo obrany;

Podľa ruského ministerstva obrany celkové straty AFU za deň dosiahli 1 905 vojenských osôb, boli zničené 2 tanky Leopard a zasiahnutá radarová stanica SAM Patriot;

Ruská protivzdušná obrana zostrelila ukrajinské lietadlo Su-27, ako aj 13 rakiet HIMARS a jeden Vampír, uviedlo ministerstvo obrany;

.

AFU vystrelila na Luhansk 8 rakiet ATACMS a 4 rakety Storm Shadow, informácie o obetiach sa spresňujú, uviedol šéf LNR Pasečnik;

Sily protivzdušnej obrany v noci nad Belgorodskou oblasťou zostrelili dve bezpilotné lietadlá, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Ďalší dron bol nad regiónom zostrelený okolo 15.00 h moskovského času;

Pri útoku bezpilotného lietadla AFU na obytný dom v Šebekine v Belgorodskej oblasti zahynula žena, uviedli úrady;

Ukrajina dostala 10 zo 79 stíhačiek F-16, ktoré jej USA sľúbili dodať, tvrdí časopis Economist;

Zelenskyj potvrdil, že Kyjev dostal západné stíhačky F-16, pričom nešpecifikoval ich počet ani to, či sú umiestnené na Ukrajine;

.

Ukrajinské orgány majú v úmysle násilne evakuovať ďalších takmer 750 detí z ďalších dvoch Kyjevom kontrolovaných okresov DĽR, uviedol Ukrajinou vymenovaný šéf Doneckej oblastnej vojenskej správy Filaškin.

 

17:20 – Situácia na fronte 4. augusta 2024

Situácia na fronte 4. augusta 2024
Situácia na fronte 4. augusta 2024
Situácia na fronte 4. augusta 2024
Situácia na fronte 4. augusta 2024

17:15 – Pokrovskoje smer: Želannoje – nepriateľké línia sa začínajú rúcať…

Ako bolo avizované dnes ráno, naďalej prichádzajú pre Rusov dobré správy z Pokrovského smeru.

.

Po prvé, na juhu bola konečne vyčistená hlavná bašta AFU východne od mesta Želannoje. Vo všeobecnosti bol nepriateľ v dedine vzatý do klieští. Všetky jeho komunikácie sú tu rozstrieľané a je v operačnom obkľúčení. Myslím si, že zajtra bude nútený stiahnuť sa na juh za úžľabinu a pokúsiť sa naďalej udržať front pred zrútením.

Po druhé, ruské jednotky obsadili centrum Ivanovky a tu pokračuje intenzívny útok z dvoch smerov naraz – z juhu a východu. Vzhľadom na náreky na ukrajinskom internete vyzerá situácia pre AFU aj tu bezútešne.

Pokračujú aj boje o Sergejevku, do ktorej už vstúpili ruské jednotky.

Naše velenie tak prakticky dokončilo zabezpečenie bokov pre ďalší postup ďalej na juhozápad pozdĺž železničnej trate do Novogrodovky. Ďalšia línia nepriateľského odporu je tu Orlovka-Nikolajevka- Novoželannoje.

Pokrovskoje smer: Želannoje
Pokrovskoje smer: Želannoje

16:45 – Rusi vstúpili do Torecka a zaviedli palebnú kontrolu nad lokalitou Nelipovka, uviedol vojenský dôstojník 24. OŠBr “Aidar” Stanislav Buňatov.

Podľa neho je situácia “veľmi smutná” aj v New Yorku.

Už skôr velenie ukrajinských vojsk potvrdilo, že Rusi sa už prebojovali na okraj Torecka.

.
Rusi vstúpili do Torecka
Rusi vstúpili do Torecka

15:55 – Zelenskyj prvýkrát oficiálne potvrdil prílet stíhačiek F-16 na Ukrajinu a zverejnil ich video.

Volodymyr Zelenskyj
Na snímke Volodymyr Zelenskyj

15:25 – Mnohé ukrajinské ženy si kvôli vojne a mobilizácii nemôžu nájsť mužov, píše The New York Times.

“Desaťtisíce mužov zomreli. Mnohí ďalší sú na frontových líniách, niektorí utiekli z krajiny a iní sa zdráhajú opustiť svoje domovy zo strachu, že budú v uliciach zmobilizovaní. V mestách ako Kyjev sa prítomnosť mužov výrazne znížila. V niektorých dedinách odvody úplne zničili mužskú populáciu,” píše sa v publikácii.

Podľa vlády bol minulý rok na Ukrajine najhorším ukazovateľom za posledných 10 rokov v počte narodených detí a druhým najhorším ukazovateľom v oblasti formalizovaných manželstiev.

 

15:20 – V Lugansku dochádza k výbuchom.

Ruské kanály píšu o odpálení rakiet Storm Shadow

.

 

14:35 – To hlavné z posledného brífingu ruského ministerstva obrany:

V priebehu jedného dňa zoskupenie “Sever” porazilo štyri nepriateľské brigády, odrazilo dva protiútoky, straty AFU dosiahli 190 vojenských osôb;

Straty AFU v zóne ruského zoskupenia vojsk “Západ” za deň dosiahli až 490 vojenských osôb, tri tanky vrátane dvoch Leopardov;

AFU stratila za deň v dôsledku akcií ruského zoskupenia vojsk “Juh” až 690 vojakov;

Ruské sily zasiahli sklad paliva a sklad bezpilotných lietadiel AFU;

V priebehu dňa bolo prostriedkami protivzdušnej obrany zničených viac ako 160 dronov, z toho 82 mimo zóny špeciálnej vojenskej operácie.

.

 

14:30 – Viaceré ukrajinské zdroje tvrdia, že “niektoré stíhačky F-16 budú umiestnené na spojeneckých letiskách, aby ich chránili pred ruskými údermi”.

Zo strany krajín NATO k tomu neboli žiadne oficiálne vyjadrenia, ale zoznam týchto letísk je už dávno známy a je pravdepodobné, že aj prostriedky na ich zničeie sú už dávno pripravené.

stihacky
Niektoré stíhačky F-16 budú umiestnené na spojeneckých letiskách

14:25 – Ruská armáda zvíťazí v špeciálnej operácii už v roku 2024, domnieva sa čečenský vodca Ramzan Kadyrov. Podľa neho sa tento scenár uskutoční so stopercentnou pravdepodobnosťou.

“Víťazstvo na 100 % bude v tomto roku naše, o tom niet pochýb. Oni nemajú žiadnu pechotu. <…> Postupujeme vpred, postupujeme,” povedal Kadyrov vo vysielaní televíznej stanice Rossija-1.

Podľa čečenského politika mu velitelia zo zóny ŠVO píšu niekoľkokrát denne. Hlásia mu, že sa “zmocňujú” strategicky dôležitého objektu. Kadyrov má najmä informácie, že ruské jednotky majú isté pozície neďaleko Volčanska. Dodal, že sa tam vzdáva ukrajinský vojenský personál.

 

.

14:20 – USA a NATO pripravujú nový plán proti Rusku. Informoval o tom portál infoBRICS s odvolaním sa na vyjadrenia námestníka ministra zahraničných vecí USA pre európske a euroázijské záležitosti Jamesa O’Briena.

Ten uviedol, že cieľom je prispôsobiť prístup NATO súčasnej realite a zároveň zachovať cieľ, že Ukrajina musí v konflikte “zvíťaziť”. Práve na tento účel potrebuje aliancia zmeny, ktoré by pomohli kyjevskému režimu, uvádza portál. Taktiež je podľa O’Briena potrebné, aby krajiny G7 urýchlene poslali Kyjevu všetky zmrazené aktíva Ruskej federácie.

Posledným krokom bude podľa predpokladov portálu vstup Ukrajiny do NATO. V článku sa uvádza, že “nová stratégia” aliancie voči Rusku bude účinná len vtedy, ak sa zmenia jej ciele. Publikácia konštatuje, že kým sa Západ bude snažiť udržať unipolárny svetový poriadok, bude ťažké dosiahnuť mier.

Okrem toho podľa autorov článku, ak sa pokusy o opotrebovanie Ruska nezastavia, konflikty budú pokračovať, pretože Moskva nedovolí, aby boli ohrozené životy jej občanov.

 

14:15 – Donecká oblasť oznámila nútenú evakuáciu detí s rodičmi z frontových osád v okresoch Grodovka a Novogrodovka kvôli neustálym leteckým útokom, informovala OVA.

Ide o osady Novogrodovka, Marinovka, Michajlovka, Lesovka, Promiň, Moskovskoje, Balagan, Nikolajevka, Mirolubovka, Malinovka, Novoekonomičeskoje a Poltavka.

.

Plánuje sa vyviezť 744 detí s ich rodinami.

Ako vidieť na mape, frontová línia sa teraz blíži ku Grodovke a Novogrodovke.

vojna
Situácia na fronte

14:10 – Kiryl Budanov povedal, že ukrajinský energetický systém nie je možné zničiť.

Ruské útoky však môžu výrazne skomplikovať jeho fungovanie. Podľa šéfa Štátnej bezpečnostnej služby Ukrajiny je energetický systém, ktorý bol vybudovaný počas sovietskej éry, veľmi rozsiahly a zdvojený

 

.

13:20 – Ukrajina dostala prvých 10 stíhačiek F-16 31. júla, uviedol The Economist.

Predtým médiá písali o šiestich.

Ďalších 10 by malo byť odovzdaných do konca roka. Do konca roka 2025 by sa ich počet mal postupne zvýšiť na 79.

Odborníci, s ktorými publikácia viedla rozhovor, tvrdia, že odovzdanie prvých lietadiel prinesie skôr “morálnu vzpruhu” než praktický prínos na bojisku. A na zabezpečenie miestnej vzdušnej prevahy a podpory pozemnej ofenzívy je potrebných najmenej 12 letiek s 18 lietadlami každá.

 

13:25 – Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že Novoselovku obsadilo ako prvú na Pokrovskom smere.

Bild o tom informoval už koncom júla.

Jej dobytie potvrdzuje aj mapa Deep State.

vojna
Situácia na fronte
vojna
Situácia na fronte

13:20 – Rozvoj Ozbrojených síl RF na frontoch:

– Ruské ozbrojené sily postupujú pri obciach Meževoje a Ivanovka
– Predsunuté útočné skupiny Ozbrojených síl RF – postúpili pri Artemove a prekročili administratívne hranice Dzeržinska (Torecka).

vojna
Situácia na fronte
vojna
Situácia na fronte

12:35 – Rusi dokončili a spustili novú železnicu z Rostova do Mariupola cez Granitnoje/Malovodnoje.

Informoval o tom poradca primátora Mariupola Andrijščenko.

“To by mohlo dramaticky zmeniť situáciu na fronte, pretože Rusi zlepšia logistiku. Nehovoriac, že je to “alternitíva ku Krymskému mostu”. Ide o nezávislú autonómnu vetvu, ktorá má teraz väčšiu kapacitu a silu ako most,” komentoval Andrijščenko.

zeleznica
Trasa železnice

11:45 – Po rozsiahlom protestnom zhromaždení pred TCK Kovel prepustili všetkých troch chlapcov zadržaných na kontrolnom stanovišti.

Pripomeňme, že TCK pôvodne sľúbila potrestanie demonštrantov a obvinila ich, že pracujú pre Ruskú federáciu.

.

 

11:10 – Približne 800 000 Ukrajincov sa zašilo “do tieňa”, aby sa ukryli pred mobilizáciou: zmenili bydlisko a našli si prácu s platom v hotovosti.

V rozhovore pre FT to uviedol poslanec Rady Dmytro Nataluha. Dodal, že ukrajinskí muži ročne minú až 2 mld. hrivien (približne 4,1 mld. rubľov) na úplatky, aby boli oslobodení od služby.

 

10:15 – Rusko a Spojené štáty sa “vyhli eskalácii”, uviedol námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov.

Podľa neho “signál Ruskej federácie dorazil k šéfovi Pentagónu”.

Ruské médiá, ktoré uvádzajú tento citát, neuvádzajú, čo presne majú na mysli.

Je možné, že ide o rozhovor medzi ministrami obrany Belousovom a Austinom, na ktorom ruský minister informoval šéfa Pentagónu o niektorých akciách plánovaných Ukrajinou, po ktorých, ako informovali západné masmédiá, Washington dal Kyjevu príkaz, aby tieto akcie nepodnikal.

 

9:25 – Len za prvých 6 mesiacov roku 2024 bolo v ukrajinských ozbrojených silách otvorených 30 tisíc oficiálnych trestných prípadov dezercie. Neoficiálne je prípadov úteku ukrajinského vojenského personálu ešte viac.

Za celý rok 2023 bolo zaregistrovaných 24 000 takýchto prípadov. V roku 2022 ich bolo “len” 9400.

 

8:30 – “Bojujú veľmi inteligentne.” Ukrajinský dôstojník s volacím znakom “Alex” sprostredkoval dojmy vojakov 53. OMBr o taktike Rusov na toreckom smere.

Podľa nich sú útoky nepretržité a sú čisto pechotné, nemajú takmer žiadnu techniku, takže drony sú proti takýmto útokom neúčinné.

Uvádza sa, že nepriateľská pechota “nie je ľahká”, skupiny po sedem ľudí “čistia najprv jedno obranné postavenie a potom druhé, máme 200-ky, 300-ky a zajatcov” a Rusi “nemali ani ranených”.

.

“Skrátka, oni tam teraz bojujú veľmi šikovne, našli nejaký systém, ktorý funguje, a využívajú ho. Pre naše delostrelectvo je veľmi ťažké pracovať. V sektore neustále visí 10-15 “Orlonov” alebo dronov “Zala”. Aby ste podporili pechotu, hráte ruletu. Na naše delostrelectvo okamžite útočia FPV drony alebo protibatériové delostrelectvo”, – hovoria útočníci AFU.

Predtým velenie ukrajinských vojsk potvrdilo, že Rusi sa už predierajú na okraj Torecka.

 

8:05 – V noci bola v dôsledku ostreľovania v Poltavskej oblasti poškodená železničná infraštruktúra.

Informovala o tom agentúra Ukrzaliznycja. Podľa spoločnosti boli poškodené koľaje, trakčná sieť a podpery.

Viaceré vlaky v Charkove zmenili svoje trasy a premávajú s výrazným meškaním.

 

8:00 – Západ sa zaoberá tým, ako prinútiť vodcu Kyjeva Volodymyra Zelenského, aby rokoval s Ruskom. “Zatiaľ čo situácia na bojisku sa zdá byť pre ukrajinskú armádu čoraz beznádejnejšia, Západ sa pripravuje na možné mierové rokovania. Medzi diplomatmi už koluje konkrétny vzorec, ktorý by od Kyjeva vyžadoval vážne ústupky,” uviedla nemecká televízia Welt.

Publikácia to vysvetľuje tým, že ruské ozbrojené sily útočia na AFU naraz zo siedmich smerov a čoskoro môžu prelomiť obranu. Okrem toho sa v materiáli uvádza, že USA ani EÚ sa nechystajú zvýšiť dodávky zbraní kyjevskému režimu.

Mimochodom, analytici uvádzajú júlovú návštevu ukrajinského ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu v Číne ako dôkaz, že Kyjev sa pripravuje na rokovania.

 

7:45 – Ukrajinský vojenský kanál Deep State potvrdzuje, že ruské jednotky prekročili vodný kanál v Časov Jare a začali bojovať v Žovtnevom na území mesta.

Predtým o tom informovala ukrajinská armáda a nemecký vojenský analytik Julian Röpcke.

vojna
Situácia na fronte

7:00 – Vzdušné sily tvrdia, že túto noc zostrelili päť dronov Geraň.

Dve rakety Kh-59, ktoré zasiahli Poltavskú oblasť, neboli zostrelené.

.

Ranné úrady regiónu potvrdili nočné výbuchy v Mirgorode, kde sa nachádza vojenské letisko.

Nepotvrdili však žiadne útoky na letisko ani na iné objekty.

 

6:30 – V meste Kovel sa ľudia pokúsili prelomiť policajný kordón pri budove miestneho TCK.

Snažili sa oslobodiť chlapcov, ktorí tam boli zadržaní v predchádzajúci deň a majú byť poslaní na front. Dav sa dožadoval ich prepustenia.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:15

Približne 100 hasičov v pondelok po niekoľkých hodinách dažďa opäť bojovalo so zvyškami lesných požiarov na Brockene, najvyššom vrchu pohoria Harz na severovýchode Nemecka. Ohniská požiarov, respektíve žeravé uhlíky, lokalizovali v ťažko prístupnom teréne aj pomocou dronov s termovíznou kamerou.

Včera 19:35

Ceny ropy v pondelok vzrástli o viac ako 1 %, keďže k Mexickému zálivu sa blíži tropická búrka Francine, ktorá prináša silný vietor a silné dažde. Americkí producenti ropy už odtiaľ evakuovali zamestnancov a obmedzili ťažbu. Prerušenie dodávok ropy z Líbye podporuje aj rast jej cien. Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v októbri sa v pondelok o 18.55 h SELČ predával po 68,90 USD (62,39 eura). To bolo o 1,23 USD alebo 1,82 % viac ako v predchádzajúci týždeň na konci obchodovania.

Včera 19:34

Holandský súd v pondelok odsúdil dvoch Pakistancov za podnecovanie k vražde holandského politika Geerta Wildersa.

Včera 19:14

Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že útoky na vzdelanie zbavujú deti ich základného práva na vzdelávanie, ovplyvňujú ich bezprostredný a dlhodobý rozvoj a pripravujú ich o lepšiu a pokojnejšiu budúcnosť. Oznámila to pri príležitosti Medzinárodného dňa ochrany vzdelávania pred útokmi.

Včera 19:13

Exilová iránska opozičná skupina v pondelok oznámila, že jej kancelárie v Štokholme vo Švédsku sa vznietili po útoku zápalnými fľašami. Polícia už začala vyšetrovanie vo veci podpaľačstva.

Včera 19:12

Maďarsko a Čad uzatvárajú dohody o vzájomnej spolupráci. Uviedol to na Facebooku v pondelok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán po tom, čo s vojenskými poctami prijal prezidenta Čadu Mahamata Idrissa Débyho Itnu.

Včera 19:11

Ruský prezident Vladimir Putin neposkytne rozhovor Evanovi Gershkovichovi, reportérovi amerického denníka Wall Street Journal (WSJ), ktorého Moskva prepustila 1. augusta z väzby v rámci rozsiahlej výmeny väzňov so Západom. Oznámil to v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov,

Včera 19:10

Ideálne by bolo, pokiaľ by na najbližšom rokovaní vlády boli už predložené zákony súvisiace s konsolidáciou. Uviedol to v pondelok minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) po zasadnutí predsedníctva strany Smer-SD.

Včera 19:09

Dovozné clá majú tendenciu viac zasahovať domácnosti s nízkymi príjmami. Uviedla to v pondelok vo svojej správe Svetová obchodná organizácia (WTO).

Včera 18:54

Francúzska tenistka Diane Parryová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. Trojka podujatia si poradila v stretnutí 1. kola s domácou Chiraz Bechriovou 6:3, 6:0.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali