To najdôležitejšie z Ukrajiny – Ruské jednotky obsadili väčšinu územia obce Očeretino pri Avdejevke

❚❚

Kyjev 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Ukrainian Emergency Service)

Aktualizované 27. apríla 2024 

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

vojna
Príslušníci záchranných zložiek odnášajú osobu po útoku ruskej armády na mesto Dnipro

19:24 – Počas nočného raketového útoku boli zasiahnuté nielen energetické zariadenia, ale aj plynárenské zariadenia.

.

Vyplýva to z vyhlásenia spoločnosti Naftogaz.

Spoločnosť neuvádza, kde sa útok uskutočnil. Ľvovské médiá však informovali o prelete rakiet smerom na Stryj v Ľvovskej oblasti, kde sa nachádza veľký zásobník plynu.

.

Práve tam už ruské jednotky opakovane zasiahli.

 

19:10 – Ruské jednotky obsadili Berdyči na Avdejevskom smere, informuje Deep State.

Zverejňuje zábery ruskej vlajky na západnom okraji obce. Podľa ukrajinského kanála Telegram boje západne od Berdyči pokračujú.

„Obranné sily vedú tylové boje. Udržať líniu zrážky v súčasnej podobe nie je možné, preto je opustenie severného okraja obce vynúteným opatrením,“ píšu médiá.

.

Pripomeňme, že po obsadení Rusmi susedných obcí Novobachmutovka, Solovjevo a Semenovka sa obrana Berdyčov prudko skomplikovala – v tyle formácií AFU brániacich Berdyčy je hrozba nepriateľa.

Berdyči
Ruské jednotky obsadili Berdyči

 

18:36 –  DTEK ukázal fotografie elektrární zničených nočným raketovým útokom.

Uvádza sa, že požiare sa tam stále hasia.

zničená elektráreň
Elektráreň zničená nočným raketovým útokom

 

.

18:07 – Ruským jednotkám sa podarilo preraziť a získať oporu „v istej časti Očeretina“. Uviedlo to zoskupenie AFU „Chortycja“.

„Zatiaľ je časť, kde sa nachádza nepriateľ, pod našou palebnou kontrolou. Sú prijaté všetky opatrenia na vytlačenie nepriateľa odtiaľ, pokračujú ťažké boje, situáciu kontrolujú jednotky obranných síl”, – povedal hovorca zoskupenia Nazar Vološin.

Podľa neho Rusi sústredili na Očeretinskom smere 4 brigády. AFU však priviezla aj ďalšie rezervy.

Forbes označil situáciu v Očeretinsku za „zúfalú“. Podľa ukrajinskej verejnosti Ruská federácia kontroluje väčšinu obce.

 

17:15 – Vojenská pomoc USA, ktorá začala prichádzať na Ukrajinu, „skôr spomalí, než zvráti súčasnú ofenzívu Ruska“, uviedol denník Financial Times.

„Dokonca aj keď existovali nádeje, že americká pomoc príde začiatkom roka, stále sa očakávalo, že rok 2024 bude obdobím, keď Ukrajina bude skôr držať pozície, než oslobodzovať okupované územie,“ uvádza denník.

Zároveň bude Ukrajina riešiť „personálne problémy“ – teda mobilizovať nových vojakov. A ako sa domnieva FT, po rozmrazení pomoci môže tento proces prebehnúť ľahšie, pretože „noví regrúti nebudú čeliť perspektíve, že budú vyslaní do boja s nedostatočnou muníciou“.

Podľa autorov sa Kyjev bude spoliehať na údery raketami dlhého doletu na ruské objekty v ruskom tyle na nekontrolovanom území Ukrajiny. Noviny to považujú za „zraniteľné miesto Ruskej federácie“.

„Hoci neexistujú jednoduché spôsoby, ako dostať Rusko na kolená,“ upozorňujú FT. A upozorňuje, že Putin je pripravený na dlhú a zdĺhavú vojnu. Úlohou Ukrajiny a Západu je však „sťažiť Putinovi predstavu, ako môže vojnu predčasne ukončiť“.

.

 

15:20 – Rusko pozorne sleduje všetky manévre NATO a zaznamenáva jeho výcvik a rétoriku ako prvky hybridnej vojny, uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Západ nebude môcť prinútiť Ruskú federáciu, aby sa vzdala dosiahnutia cieľov špeciálnej operácie, Rusko má dostatok síl a prostriedkov na svoju obranu, uviedlo ministerstvo.

 

15:15 – To hlavné z brífingu ruského ministerstva obrany:

.

– V priebehu týždňa stratila AFU pri akciách skupiny vojsk Dnepr až 360 vojakov a 8 húfnic M777 americkej výroby;

– Jednotky južnej skupiny ruských ozbrojených síl odrazili počas týždňa 19 protiútokov útočných skupín AFU;

– Jednotky Južnej skupiny ruských ozbrojených síl oslobodili Novomichajlovku a Bogdanovku v DĽR a postúpili hlboko do obrany nepriateľa;

– Jednotky Južnej skupiny ruských ozbrojených síl počas týždňa porazili 16 živej sily a techniky brigád AFU;

– Ruské jednotky počas týždňa zničili 8 ukrajinských raketometov HIMARS, Vampire a Grad MLRS;

.

– AFU v oblasti zodpovednosti ruského zoskupenia vojsk “Vostok” stratila počas týždňa až 825 vojenských osôb, dva tanky, sedem TBM;

– Zoskupenie vojsk Dnipro počas týždňa porazilo desať ukrajinských brigád;

– Ruské ozbrojené sily zničili 17 staníc REB AFU v zóne zodpovednosti Južnej skupiny ruských ozbrojených síl;

– AFU stratila v zóne zodpovednosti južnej skupiny ruských ozbrojených síl za posledný týždeň viac ako 3 890 príslušníkov;

– Jednotky strednej skupiny ruských ozbrojených síl za uplynulý týždeň zlepšili svoje postavenie na frontovej línii;

– Ruské sily protivzdušnej obrany počas týždňa zostrelili lietadlá MiG-29 a Su-25, 18 leteckých riadených bômb Hammer a 1 700 ukrajinských bezpilotných lietadiel;

– Jednotky skupiny Stred odrazili 63 protiútokov AFU a počas týždňa porazili 12 brigád AFU;

.

– AFU stratila počas týždňa v zóne zodpovednosti Strednej skupiny ozbrojených síl Ruskej federácie viac ako 2 950 príslušníkov vojenského personálu;

– Počas týždňa bolo zničené odpaľovacie zariadenie S-300PS SAM, dve bojové vozidlá ukrajinských SAM Hawk a Osa-AKM.

 

15:08 – Ukrajinskí vysokí predstavitelia v súkromí priznávajú, že ďalšia mobilizácia je zložitá, uviedol denník Guardian.

Podľa novín nedostatok zbraní ovplyvňuje morálku a mnohí utekajú z krajiny alebo sa snažia nájsť jednotky, kde ich velitelia nebudú vystavovať zbytočnému riziku.

 

15:05 – Po poskytnutí americkej pomoci Ukrajine vo výške 61 miliárd dolárov bude Západ požadovať úspechy na fronte, uvádza sa v článku publicistu Lawrenca Friedmana z Financial Times.

.

“Kyjev môže čeliť tlaku, aby pred novembrovými voľbami v USA preukázal vojenské úspechy a ospravedlnil tak poskytnutie pomoci,” uvádza sa v článku.

Friedman sa domnieva, že je nepravdepodobné, aby nová americká pomoc Ukrajine pomohla čeliť ruskej ofenzíve, môže ju len spomaliť.

Píše tiež, že ukrajinské jednotky budú potrebovať čas, aby sa zotavili z ťažkého začiatku roka.

 

13:34 – Poľský premiér Donald Tusk uviedol, že jedna z ruských rakiet pri dnešnom útoku dopadla 15 kilometrov od poľských hraníc.

Nenapísal to však preto, aby prisľúbil dodať Ukrajine nové systémy protivzdušnej obrany Patriot (Poliaci už povedali, že tak neurobia), ale preto, aby opäť “zaútočil” na svojich rivalov zo strany Právo a spravodlivosť v osobe bývalého premiéra Morawieckého, ktorý podľa Tuska odišiel do Budapešti, aby “s proputinovskými krajne pravicovými politikmi v Budapešti vypracoval spoločnú protieurópsku stratégiu”.

 

.

13:19 – Ruská armáda zasiahla miesta, kde boli sústredení vojaci AFU v Molodežnoje v Chersonskej oblasti, uviedol koordinátor podzemných síl Sergej Lebedev.

 

13:00 – Po oslobodení Očeretinu a ústupe ukrajinských ozbrojených síl z Berdyčov sa začali boje o dedinu Archangeľskoje (severne od Avdejevky).

Je dobre cítiť, že ruská armáda nabrala na obrátkach a pokrok dosiahnutý od začiatku apríla sa čoskoro zintenzívni.

V susednej obci Keramik, ktorá susedí s obcou Archangeľskoje, sa nachádza veľké zoskupenie AFU, ktoré môže byť obkľúčené.

 

11:56 – Ukrajina odstúpila od rokovaní s Ruskom na jar 2022 v dôsledku priameho nátlaku Londýna, ako uviedol David Arahamy, líder frakcie Sluha ľudu a priamy účastník rokovacieho procesu, uviedol Kremeľ, ktorý komentoval údaje denníka Welt, že Moskva po dosiahnutí predbežných dohôd s Kyjevom predložila dodatočné požiadavky.

.

“Všetko ostatné sú špekulácie. Navrhujem, aby sme sa zamerali na primárne zdroje,” povedal prezidentský hovorca Dmitrij Peskov.

 

10:34 – Následky nočného útoku na územie 3. psychiatrickej nemocnice v Charkove.

Strela zrejme dopadla v dostatočnej vzdialenosti od budovy – spomedzi niekoľkých desiatok pacientov a personálu je len jedna obeť.

útok
Následky nočného útoku na územie 3. psychiatrickej nemocnice v Charkove

 

10:16 – Americkí predstavitelia “vyvíjajú tlak na vládu v Kyjeve”, aby “vyriešila problémy” s prijatím zákona o mobilizácii.

Informoval o tom denník New York Times bez uvedenia zdroja informácií.

.

Podľa novín námestník amerického ministra zahraničných vecí James O’Brien tento týždeň navštívil Kyjev a povedal, že “mobilizačné úsilie krajiny je pre stabilizáciu frontu a zvrátenie priebehu vojny rovnako dôležité ako delostrelectvo”.

“Ukrajina sa musí uistiť, že má ľudí, ktorých potrebuje na boj,” povedal O’Brien.

 

9:54 – Nórske úrady previedli Kyjevu 13 miliónov dolárov na údržbu tankov Leopard 2 A4, uviedol minister obrany krajiny.

Nórsko predtým poslalo Ukrajine osem tankov Leopard 2 A4 a podporné vozidlá.

.

 

9:50 – Pri útoku dronu kamikadze AFU na územie poľnohospodárskeho podniku v Belgorodskej oblasti bol zranený jeden človek, uviedol Gladkov.

Údery zasiahli aj nákladné auto s obilím a osobné auto. K obetiam na životoch nedošlo.

 

9:42 – Ruská médiá píšu o nočnom útoku na leteckú základňu Kuščevskaja v Krasnodarskom kraji.

Ruské úrady útok na letisko nepotvrdili. Ruské ministerstvo obrany zároveň vyhlásilo, že v noci nad Krasnodarským krajom zostrelilo 66 dronov.

Podľa miestnych úradov sa prichádzajúci let nachádzal nad rafinériou v Slavjansku.

 

9:25 – Fotografia požiaru v infraštruktúrnom zariadení v Ivano-Frankovskej oblasti.

Podľa OBA náraz spôsobil požiar. K obetiam na životoch nedošlo.

Ministerstvo energetiky predtým uviedlo, že zásah zasiahol energetické zariadenie.

požiar
Fotografia požiaru v infraštruktúrnom zariadení v Ivano-Frankovskej oblasti

 

8:42 – Ruské jednotky obsadili väčšinu územia Očeretino pri Avdejevke a vstúpili aj do osady Keramik.

Vyplýva to z mapy vojenského zdroja Deep State.

Severovýchodná časť Očeretina zostáva čiastočne pod ukrajinskou kontrolou.

.

Taktiež, súdiac podľa mapy, ruské jednotky postúpili východne od Keramiku na sever od Avdejevky a vstúpili do okrajových častí osady. Zároveň sa v ruskej publicistike od rána začalo písať, že Keramik už bol dobytý. Ukrajina to nepotvrdila.

Očeretino
Ruské jednotky obsadili väčšinu územia Očeretino

 

8:34 –  Nemecký denník Welt am Sonntag informoval o obsahu 17-stranového návrhu mierovej dohody medzi Ukrajinou a Ruskom, ktorý bol navrhnutý na rokovaniach v Istanbule v roku 2022.

Podľa denníka sa obe strany dokázali dohodnúť na väčšine bodov, neskôr však Rusko predložilo nové požiadavky – uznanie ruštiny ako druhého úradného jazyka na Ukrajine, zrušenie vzájomných sankcií a zastavenie súdnych procesov na medzinárodných súdoch. Ukrajina s týmito požiadavkami nesúhlasila a odstúpila od rokovacieho procesu.

Welt am Sonntag tvrdí, že má k dispozícii úplnú kópiu mierovej dohody. V materiáli publikácie sa však uvádza len jedna strana dokumentu – opisujú sa tri odseky prvého článku, v ktorom sa Ukrajina zaväzuje dodržiavať trvalú neutralitu.

 

8:28 – Systémy protivzdušnej obrany v noci zachytili a zničili 66 bezpilotných lietadiel nad územím Krasnodarského kraja a ďalšie dve bezpilotné lietadlá boli zničené nad Krymským polostrovom, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

 

8:02 – Počas nočného ostreľovania bolo poškodené územie 3. psychiatrickej nemocnice v Charkove, informovala OVA.

“V dôsledku ostreľovania boli poškodené okná, strecha a vnútorná úprava priestorov, neaktívna budova, budova na spracovanie potravín, budova oddelenia č. 14, kotolňa. Zranená bola 53-ročná žena,” uviedol gubernátor Sinegubov.

V čase útoku sa v budove nachádzalo 60 pacientov a päť členov personálu.

 

8:01 – V noci ukrajinské ozbrojené sily zostrelili 21 z 34 rakiet, ktoré zaútočili na Ukrajinu, informujú vzdušné sily.

Vypálené boli tieto rakety:

– 9 rakiet s plochou dráhou letu Ch-101/Ch-555 (6 zostrelených)
– 9 riadených striel Ch-59/Ch-69 (8 zostrelených)
– 2 rakety S-300
– 2 rakety Iskander-K (jedna zostrelená)
– 4 rakety Kinžal
– 8 rakiet Kalibre (6 zostrelených)

.

 

8:00 – Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v noci došlo k masívnemu útoku ukrajinských dronov na Rusko a ním kontrolované územia. Uvádza sa, že nad Krasnodarským krajom bolo zostrelených 66 dronov a ďalšie dva nad Krymom.

Úrady v Krasnodarskom kraji potvrdili útok na rafinériu v Slavjansku. Ukrajinské ministerstvo energetiky na svojom kanáli Telegram uviedlo, že údery zasiahli ropnú rafinériu Iľja a závod na výrobu bitúmenu.

 

7:08 – Pod ruské údery sa v noci dostali štyri elektrárne spoločnosti DTEK. Došlo k obetiam na životoch.

“Vážne poškodené sú zariadenia podnikov. V týchto minútach sa energetici snažia odstrániť následky útoku,” uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

 

7:05 – Ruská armáda prelomila ukrajinskú obranu v Kislovke v smere na Kupjanku, informoval Deep State.

Podľa informácií včera o 10. hodine začali Rusi v Kislovke masívne protiútoky a do konca dňa sa im podarilo v tejto lokalite získať oporný bod.

“Za miesto úderu bola zvolená jednotka TrO, ktorá má obmedzené sily a prostriedky. Je škoda, že chlapci prišli o pozície, ale bez podpory ťažkých zbraní sa situácia môže výrazne zhoršiť”, – píše Deep State.

O ofenzíve v tomto smere píšu aj ruské vojenské telegramové kanály.

vojna
Ruská armáda prelomila ukrajinskú obranu v Kislovke

 

6:56 – Prezident USA Joe Biden vyhlásil, že sa zúčastní na debate s budúcim republikánskym prezidentským kandidátom Donaldom Trumpom.

Informovala o tom agentúra Reuters.

“Budem diskutovať. Neviem, kedy. Rád s ním budem debatovať,” povedal Biden v rozhovore s televíznym moderátorom Howardom Sternom.

.

Donald Trump povedal, že je pripravený na debatu kedykoľvek a kdekoľvek, vrátane piatka v budove súdu, kde sa prejednáva trestný prípad proti nemu.

Spochybnil však, či sa Biden skutočne rozhodne debatovať.

“Každý si uvedomuje, že to nemyslel vážne,” napísal.

 

6:51 – Kanada poskytne Ukrajine 2,1 milióna dolárov na výrobu bezpilotných lietadiel. Uviedol to vo svojom vyhlásení kanadský minister národnej obrany William Blair.

 

6:48 – Vojna na Ukrajine 26. apríla 2024. Najdôležitejšie udalosti dňa z pohľadu ruskej strany:

– Ruské jednotky pokračovali v obsadzovaní výhodnejších línií a zlepšovaní svojich pozícií, vyplýva zo súhrnu ministerstva obrany;

– Ukrajinský ešalón so západnými zbraňami a technikou bol zasiahnutý pri Udačnoje v DĽR. V priebehu dňa bolo zostrelených 193 ukrajinských bezpilotných lietadiel;

– Ruská protivzdušná obrana zničila v noci nad Belgorodskou oblasťou dva ukrajinské granáty Olcha MLRS;

– V kurskej obci Korovjakovka zahynul v dôsledku ukrajinského ostreľovania jeden človek, uviedol gubernátor. Poškodených bolo päť domov, obchod a auto, v obci sa čiastočne nesvieti;

– V Dnepropetrovskej oblasti bol zaznamenaný úder, ktorý zlikvidoval približne tretinu vojenských jednotiek AFU, ktoré mali byť presunuté do Energodaru, uviedol koordinátor mykolajivského podzemia Lebedev;

– Ukrajina stiahla z bojovej zóny tanky Abrams dodané USA, pretože ruské drony ich urobili príliš zraniteľnými, informuje agentúra AP s odvolaním sa na zdroje z Pentagónu;

– USA dokončujú jeden z najväčších balíkov vojenskej pomoci Kyjevu a pripravujú sa podpísať zmluvy s dodávateľmi v hodnote až 6 miliárd dolárov, uviedol Politico;

– Vo Volžskom (Volgogradská oblasť) boli zadržaní dvaja členovia bunky proukrajinskej zakázanej organizácie Národný socializmus/Biela sila, ktorí pripravovali teroristický útok, uviedla FSB;

– Vojská NATO v blízkosti ruských hraníc vytvorili ďalšie hrozby pre vojenskú bezpečnosť, povedal Šojgu;

– Špeciálna operácia sa pre Rusko skončí úspechom, Rusko a Európa sa budú musieť dohodnúť, ako budú žiť, povedal Peskov.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:28

Predseda Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) a súčasný kancelár Karl Nehammer, ktorý dostal poverenie zostaviť novú vládu, v utorok večer uviedol, že hypotetická tesná vládna väčšina jedného poslanca so sociálnymi demokratmi (SPÖ) by nebola dostatočne stabilná a potrebné by bolo do koalície prizvať tretieho partnera.

Včera 20:20

Levickí hasiči zasahujú pri požiari ťahača, nakladača a montovanej haly v okrese Levice. Požiar bol ohlásený v utorok približne o 17.00 h. “Sily a prostriedky na uhasenie požiaru sú zatiaľ postačujúce,” informoval Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) Nitra. Na mieste sú príslušníci polície i zisťovateľ príčin požiarov.

Včera 20:13

Ceny ropy vzrástli v utorok o viac než 2 %, pričom cena ropy Brent sa priblížila k hranici 76 USD za barel (159 litrov). Trhy sa naďalej obávajú eskalácie napätia na Blízkom východe a nepredpokladajú, že súčasné diskusie predstaviteľov USA s izraelskou vládou povedú k prímeriu.

Včera 19:19

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok vyzval svojich spojencov, aby sa neschovávali a reagovali na dôkazy o zapojení severokórejských vojakov do vojny na Ukrajine.

Včera 19:18

Izraelská polícia v utorok oznámila, že v spolupráci so spravodajskou službou Šin bet zadržala sedem Palestínčanov žijúcich vo východnom Jeruzaleme pre podozrenie, že plánovali zavraždiť izraelského vedca a starostu na žiadosť Iránu.

Včera 19:18

Počet obetí pondelkového izraelského útoku blízko najväčšej nemocnice v libanonskej metropole Bejrút sa zvýšil na 18. Pri útoku utrpelo zranenia 60 ľudí. Medzi obeťami boli aj štyri deti, uviedlo v utorok libanonské ministerstvo zdravotníctva. Libanonská vláda zároveň oznámila, že za posledný deň zahynulo pri izraelských útokoch v Libanone najmenej 63 osôb a 234 ľudí utrpelo zranenia.

Včera 19:17

Minister zahraničných vecí USA Antony Blinken sa v utorok stretol s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Na stretnutí vyzval Izrael, aby využil smrť vodcu palestínskeho hnutia Hamas Jahju Sinwára na prepustenie izraelských rukojemníkov v Pásme Gazy a ukončil tým konflikt v tejto palestínskej enkláve.

Včera 19:16

V českom meste Hodonín pri hraniciach so SR sa potvrdilo ďalšie ohnisko vtáčej chrípky. Od začiatku roka ide už o ôsme ohnisko v českom komerčnom chove a ďalších 27 ich bolo potvrdených v drobnochovoch. V utorok to na svojom webe uviedla česká Štátna veterinárna správa.

Včera 19:15

Existuje riziko, že ak bude Libanon v dôsledku izraelských vojenských akcií destabilizovaný, bude to mať ďalekosiahle vplyvy na mier a bezpečnosť v celom regióne Blízkeho východu i mimo neho. Naznačil to v utorok pred poslancami Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu eurokomisár pre krízový manažment Janez Lenarčič.

Včera 17:57

Poľsko stiahne svoj súhlas s fungovaním ruského generálneho konzulátu v Poznani, čím znemožní jeho prevádzku. V utorok to oznámil poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski, ktorý rozhodnutie odôvodnil sabotážnymi aktivitami Ruska v Poľsku a Európe.

Včera 17:57

Ukrajinský generálny prokurátor Andrij Kostin v utorok odstúpil z funkcie. Jeho rezignácia prichádza v čase, keď ukrajinské orgány vyšetrujú desiatky prokurátorov, ktorí sa pokúsili vyhnúť vojenskej službe. Podľa obvinení si údajne za úplatok kúpili doklad o zdravotnom postihnutí a vyhli sa tak mobilizácii.

Včera 17:56

Francúzsky poslanec sa v utorok priznal, že ho polícia nachytala pri tom, ako si na ulici kúpil od neplnoletého dílera syntetickú drogu. Jeho protizákonné konanie ostro kritizoval francúzsky minister vnútra Bruno Retailleau.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke židovská synagóga v Brezne

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali