To najdôležitejšie z Ukrajiny – Kyjevom otriasli najmenej dva výbuchy. Zelenskyj: Snažia sa nás vymazať z povrchu zemského. Všetci

❚❚

:Kyjev 10. októbra 2022 AKTUALIZUJEME (HSP/Foto:TASR/AP- Adam Schreck, Efrem Lukatsky, telegram, screenshot twitter)

 

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Kyjevom otriaslo v pondelok ráno viacero výbuchov
Na snímke hasiči zasahujú na mieste ruského útoku v Kyjeve

20:18 – Európska únia pracuje na nových sankciách voči Rusku a tým, ktorí mu pomáhajú sankcie obchádzať. Informuje o tom agentúra Bloomberg.

.

Podľa neho môžu byť voči jednotlivcom a organizáciám mimo jurisdikcie EÚ uvalené nové sankcie, ktoré pomáhajú obchádzať už prijaté opatrenia.

Európska komisia tiež pracuje na legislatíve umožňujúcej zabavenie sankcionovaného majetku.

.

 

20:04 – Ukrajinské ministerstvo energetiky oznámilo, že po pondelňajších ruských raketových útokoch na energetickú infraštruktúru zastaví vývoz elektriny do Európskej únie.

 

20:02 –  Legendárna ruská popová speváčka Alla Pugačovová v pondelok oznámila, že sa nachádza v Izraeli.

Správa sa objavila zhruba tri týždne po tom, ako Pugačovová odsúdila vojnu vedenú ruským prezidentom Vladimirom Putinom na Ukrajine.

.

Povedala pritom, že Rusko sa vďaka tejto vojne stalo celosvetovým vyvrheľom.

 

19:17 – Spojené štáty americké odsudzujú dnešné ruské raketové útoky na ukrajinské územie vrátane Kyjeva.

Uvádza sa to vo vyhlásení prezidenta Joea Bidena, zverejnenom na webovej stránke Bieleho domu.

“Tieto útoky len ďalej posilňujú náš záväzok voči ľudu Ukrajiny na tak dlho, ako to bude potrebné,” povedal Biden.

.

 

19:16 – SBU zaradila na zoznam hľadaných ďalšieho predstaviteľa Ruska – veliteľa spojenej skupiny vojsk na Ukrajine Sergeja Surovikina.

 

19:15 –  Poľské ministerstvo zahraničných vecí odporúča, aby jeho občania necestovali do Bieloruska a tí, ktorí sa tam už nachádzajú, by mali krajinu opustiť „kvôli narastajúcemu napätiu, nepriateľstvu v regióne a opakovanému zatýkaniu“.

 

18:25 – “Stretol som sa s generálnym riaditeľom Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu Rafaelom Grossim a Danou Drábovou. Hovorili sme o jadrovej bezpečnosti na Ukrajine. Vďaka českému predsedníctvu v Rade guvernérov MAAE bude naša spolupráca ešte efektívnejšia. Oceňujem misiu MAAE v Záporožskej jadrovej elektrárni,“ napísal na Twitter minister zahraničia Jan Lipavský.

 

18:24 –  Poľskí hasiči kontrolujú stav protiatómových krytov v krajine.

„Po celej krajine máme 62 000 zariadení. Hasiči kontrolujú ich stav, či sú vybavené a či sú spôsobilé na použitie. Ak tomu tak nie je, budeme podnikať kroky na ich úpravu“ povedal námestník ministra vnútra Macieja Wasika.

 

.

17:10 – Po Dmitrijovi Medvedevovi zaradila SBU na zoznam hľadaných aj Mariu Zacharovovú

 

16:41 – Veľvyslanectvo USA neplánuje evakuáciu z Kyjeva, uviedla na Twitteri americká veľvyslankyňa na Ukrajine Bridget Brinková.

“Náš tím veľvyslanectva USA v Kyjeve je v bezpečí pred ďalšou vlnou ruských útokov na civilné ciele. Sme vďační tým, ktorí reagujú a pracujú na tom, aby sme boli v bezpečí, a so zlomeným srdcom pre tých, ktorí trpeli tu a na celej Ukrajine,” povedala.

 

.

16:12 –  SBU zaradila podpredsedu Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrija Medvedeva na zoznam hľadaných osôb.

Nariadenie sa objavilo v databáze hľadaných osôb na stránke Ministerstva vnútra Ukrajiny. Hľadá sa podľa článku 110 časť 2 (zasahovanie do územnej celistvosti Ukrajiny).

Opatrenie na obmedzenie – zadržanie.

SBU zaradila podpredsedu Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrija Medvedeva na zoznam hľadaných osôb
SBU zaradila podpredsedu Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrija Medvedeva na zoznam hľadaných osôb

16:09 – Francúzske ministerstvo zahraničia v komentári k myšlienke Turecka zorganizovať rozhovory medzi Ruskom a západnými krajinami o Ukrajine v Istanbule uviedlo, že Ukrajinci by si mali určiť svoje podmienky.

“Naša pozícia bola od začiatku jasná: rokovania o ukončení vojny proti Ukrajine sa môžu uskutočniť len v čase a za podmienok, ktoré určia Ukrajinci,” uviedol hovorca francúzskeho ministerstva zahraničných vecí v reakcii na žiadosť o vyjadrenie.

.

 

16:04 – Počet ruských rakiet vypálených na Ukrajinu 10. októbra ráno

Údaje z otvorených ukrajinských zdrojov (nemusia byť všetky zaznamenané).

Počet ruských rakiet vypálených na Ukrajinu 10. októbra ráno
Počet ruských rakiet vypálených na Ukrajinu 10. októbra ráno

15:19 – Po dnešných masívnych raketových útokoch na Ukrajinu vyzval šéf veliteľstva obrany Dnepra Gennadij Korban na “okamžité získanie” súhlasu západných partnerov na dodávku zbraní, ktoré Ukrajine umožnia odvetu proti kritickej infraštruktúre ruských miest – Kursku, Voronež, Belgorod, Taganrog a Moskva.

 

14:50 –  India je hlboko znepokojená dnešnou eskaláciou konfliktu, predovšetkým zasahovaním civilných cieľov, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na indické ministerstvo zahraničia.

Krajina vyzýva obe strany k deeskalácii konfliktu a návratu k diplomatickému riešeniu krízy.

.

 

14:45 – Lotyšský premiér Arturs Krišjánis Kariňš vyzval lídrov členských krajín EÚ, aby prestali Rusom vydávať turistické víza.

 

14:32 – Kerčský mostom sa Ukrajina posunula k dobe kamennej. Medvedev naznačil aj zmenu ruskej koncepcie

Rusi menia koncepciu vedenia vojny. Od ochrany svojich ľudí, k likvidácii ukrajinského režimu. Načrtol to Dmitrij Medvedev bývalý prezident Ruska a šéf Rady bezpečnosti Ruska

Ešte jedna vec. Dovolím si osobnú poznámku. Nemôžem si pomôcť, aby som to teraz nespomenul. Ukrajinský štát v súčasnej konfigurácii s nacistickým politickým režimom bude pre Rusko predstavovať neustálu, priamu a jasnú hrozbu. Preto by cieľom našich budúcich krokov mala byť okrem ochrany našich ľudí a ochrany hraníc krajiny podľa môjho názoru aj úplná demontáž ukrajinského politického režimu.

 

14:05 – Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg odsúdil ruské útoky na ukrajinskú infraštruktúru a zdôraznil, že aliancia bude pokračovať v podpore Ukrajincov tak dlho, ako to bude potrebné.

.

“Rozprával som sa s ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom a odsúdil hrozné a nevyberané útoky Ruska na civilnú infraštruktúru na Ukrajine. NATO bude pokračovať v podpore odvážneho ukrajinského ľudu proti agresii Kremľa tak dlho, ako to bude potrebné,” napísal na Twitteri.

Stav na frontoch 10. októbra 2022
Stav na frontoch 10. októbra 2022

13:56 – Na pozadí raketových útokov na Ukrajinu nemecké ministerstvo obrany oznámilo, že Ukrajine dodá prvý zo štyroch predtým prisľúbených systémov protivzdušnej obrany IRIS-T.

Stav na frontoch 10. októbra 2022
Stav na frontoch 10. októbra 2022

13:01 –  Európska únia odsudzuje ruské raketové útoky na ukrajinské mestá a neopustí Kyjev bez vojenskej podpory, uviedol vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell.

“Som hlboko šokovaný ruskými útokmi na civilistov v Kyjeve a ďalších mestách na Ukrajine. Takéto akcie nemajú v 21. storočí miesto. Dôrazne ich odsudzujem. Sme s Ukrajinou. Ďalšia vojenská podpora EÚ je na ceste,” napísal na Twitteri.

Najkompletnejšia mapa zasiahnutých zariadení energetickej infraštruktúry na Ukrajine
Najkompletnejšia mapa zasiahnutých zariadení energetickej infraštruktúry na Ukrajine

12:46 – Ukrajina podľa miestnych médií uzatvára 4 colné stanovištia s Moldavskom.

Konkrétne: kontrólny bod Otaci, Ungur, Ocnita, Grimancauti.

Informáciu o uzavretí hraničných priechodov potvrdzuje aj Štátna pohraničná služba Ukrajiny. Toto rozhodnutie vysvetľujú poškodením kritickej infraštruktúry.

12:30 – Moldavsko vyhlásilo, že ruské rakety vypálené z Čierneho mora smerom na Ukrajinu narušili moldavský vzdušný priestor.

.

Kišiňov si zároveň ruského veľvyslanca so žiadosťou o vysvetlenie.

 

12:28 – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom zhodol na nutnosti urýchleného zvolania schôdzky lídrov G7, aby prediskutovali situáciu po masívnom ruskom raketovom útoku na Ukrajinu.

 

12:26 – “Ak budú pokračovať hrozby proti ruskej bezpečnosti, odpovie Rusko realizáciou tých istých hrozieb,” povedal dnes ruský prezident Vladimír Putin.

Podľa Putina ruské rakety dnes na Ukrajine zasiahli energetické a vojenské objekty a komunikačné zariadenia.

 

.

12:24 – Putin obvinil Ukrajinu, že sa snaží podkopať Turecký prúd.

 

11:34 – Vízová sekcia nemeckého konzulátu tiež utrpela počas masívnych ruských útokov na ukrajinskú metropolu Kyjev, píše Bild.

Bývalý predseda Böll Foundation v Kyjeve, Sergej Sumlenny, zverejnil fotografie na Twitteri
Bývalý predseda Böll Foundation v Kyjeve, Sergej Sumlenny, zverejnil fotografie na Twitteri

Bývalý predseda Böll Foundation v Kyjeve, Sergej Sumlenny, zverejnil fotografie na Twitteri a napísal kancelárovi Olafovi Scholzovi a ministerke zahraničných vecí Annalene Burbockovej: “Možno chcete poslať pár tankov Leopard, aby preverili situáciu na mieste?”

Bývalý predseda Böll Foundation v Kyjeve, Sergej Sumlenny, zverejnil fotografie na Twitteri
Bývalý predseda Böll Foundation v Kyjeve, Sergej Sumlenny, zverejnil fotografie na Twitteri

11:05 – Zelenskyj naliehavo diskutoval s francúzskym prezidentom Macronom.

Diskutovalo sa o posilnení ukrajinskej protivzdušnej obrany.

 

.

11:03 – Lukašenko tvrdí, že Kyjev pripravoval úder proti Bielorusku.

“Včera nás neoficiálnymi kanálmi varovali pred úderom na Bielorusko z územia Ukrajiny. Ako bolo uvedené:” Urobíme to tak, že to bude Krymský most-2. Most im bude pripadať ako kvety ak sa špinavými rukami dotknú aspoň jedného metra nášho územia,“ povedal Lukašenko.

Uviedol tiež, že sa s Putinom dohodol na rozmiestnení spoločnej regionálnej skupiny vojsk v Bielorusku.

 

10:55 – Hraničnými priechodmi prešlo v uplynulom týždni od 3. do 9. októbra na Slovensko 16.482 ľudí z Ukrajiny.

.

O dočasné útočisko požiadalo 902 žiadateľov. Zo Slovenska na Ukrajinu prešlo 18.391 osôb.

 

10:10 – Čínske ministerstvo zahraničia dnes vyzvalo na upokojenie situácie po tom, čo niekoľkými ukrajinskými mestami, vrátane metropoly Kyjeva, otriasli výbuchy.

 

10:05 – Ukrajinský minister zahraničia Dmytro Kuleba následne uviedol, že ukrajinské územie zasiahli raketové útoky:

„Jedinou stratégiou Putina je terorizovať mierumilovné ukrajinské mestá, ale Ukrajinu nezlomí. Je to tiež jeho odpoveď všetkým tým, ktorí s ním chcú hovoriť o mieri: Putin je terorista, ktorý rokuje s pomocou rakiet.”

Mapa útokov na Ukrajinu
Mapa útokov na Ukrajinu

10:03 – Vrchný veliteľ Zalužnyj uviedol, že na Ukrajinu bolo momentálne vypálených 75 rakiet, z toho 41 zostrelených.

V celej krajine sa používajú aj útočné drony.

“Nepriateľský útok však pokračuje. Vyzývam všetkých, aby zostali v úkrytoch!” povedal Zalužnyj.

Raketový útok na Kyjev si vyžiadal obete a ranených
Na snímke krv na zemi po ruskom ostreľovaní v Kyjeve

9:56 –  Zelenskyj napísal príspevok, v ktorom uviedol, že “sa nás snažia zničiť a vymazať z povrchu zeme.

Všetci. “Podľa jeho názoru sa Rusi snažia “zničiť našich ľudí, ktorí spia doma v Záporoží. Zabiť ľudí, ktorí idú pracovať do Dnepra a Kyjeva.”

Prezident vyzval Ukrajincov, aby zostali v krytoch.

 

9:43 – Z Astrachanu priletelo 47 rakiet, píše Alexander Vilkul. Približný čas je 11:00 h, ale môže to byť aj skôr.

Vilkul všetkých vyzýva, aby zostali v úkryte.

.

 

9:23 – Je hlásené poškodenie kontaktnej siete na západnej Ukrajine a možné meškanie vlakov.

To znamená, že zasiahli elektrické rozvodne.

Štátny podnik tvrdí, že na trasy nasadzujú dieselové lokomotívy.

 

9:17 –  Doprava na všetkých linkách kyjevského metra sa zastavila.

 

9:00 – Rusko sa ďalej sústredí na ofenzívu na Donbase, najmä pri Bachmute.

Ruské sily k mestu za posledný týždeň postúpili až o dva kilometre, informuje Londýn.

 

8:55 – Dievča zachytilo na video moment explózie v Kyjeve.

 

.

8:53 – V mestách po celej Ukrajine vrátane Ľvova na západe krajiny alebo Dnipra v centrálnej časti sa ozývajú výbuchy.

 

8:24 –  Veľvyslanec EÚ na Ukrajine zverejňuje fotografiu následkov výbuchu v centre Kyjeva.

Veľvyslanec EÚ na Ukrajine zverejňuje fotografiu následkov výbuchu v centre Kyjeva
Veľvyslanec EÚ na Ukrajine zverejňuje fotografiu následkov výbuchu v centre Kyjeva

8:15 – BBC informuje, že Kyjevom otriasli najmenej dva výbuchy.

Nad mestom je viditeľný hustý dym. BBC tiež informuje, že k explóziám zrejme došlo bližšie k centru než pri útokoch v prvých mesiacoch vojny.

 

7:54 – Počas raketového útoku na Kyjev došlo k zásahu do auta, uviedol poradca šéfa ministerstva vnútra Geraščenko.

Video, ktoré zverejnil na svojom kanáli Telegram, ukazuje situáciu v mieste príletu.

Mŕtvych oznámil poslanec ľudu Oleksij Gončarenko. Táto informácia zatiaľ nebola oficiálne potvrdená.

Kyjevom otriaslo v pondelok ráno viacero výbuchov
Na snímke zničené autá po ruskom útoku v Kyjeve

7:47 – Poradca ministra vnútra Anton Geraščenko uviedol, že jedna z rakiet zasiahla neďaleko pamätníka Hruševského na Volodymyrskej ulici v Kyjeve.

Úrady hlavného mesta potvrdili zasiahnutie mestskej časti Ševčenko.

 

7:38 – Telegramové kanály uverejňujú fotografiu s dymom, ktorý pravdepodobne stúpa na mieste príletu do Kyjeva.

Oficiálne potvrdenie vplyvu zatiaľ neexistuje. Kličko potvrdil výbuchy v hlavnom meste.

Fotografia s dymom, ktorý pravdepodobne stúpa na mieste príletu do Kyjeva
Fotografia s dymom, ktorý pravdepodobne stúpa na mieste príletu do Kyjeva

7:30 –  Ranné zhrnutie ukrajinského Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny ráno 10. októbra:

.

1. Nepriateľ postupuje smerom na Bachmut a Avdeevsky. Konkrétne ide o osady Ozaryanovka, Kamenka, Pervomaiskoe a Nevelske.

2. Za posledných 24 hodín bolo na Ukrajine uskutočnených 10 raketových a 19 leteckých útokov a bolo uskutočnených viac ako 90 štartov z MLRS. Najviac utrpeli Záporožie, Slavjansk, Novobachmutovka, Seversk, Belogorovka, Nikopol a Blagodatovka.
Ukrajinské letectvo podľa generálneho štábu zasiahlo 24 úderov.

3. Nepriateľ vyhodil do vzduchu cestné a železničné mosty na okraji Svatova, kde teraz postupujú ozbrojené sily Ukrajiny.

 

7:19 – Skupina novinárov naznačuje, že po dnešnom zasadnutí Bezpečnostnej rady pod vedením Putina môžu v regiónoch susediacich s Ukrajinou zaviesť režim „protiteroristickej operácie“.

Takéto názory sú vyjadrené v telegramových kanáloch veľkých spravodajských agentúr.

 

6:45 – Nemecký šéf kybernetickej bezpečnosti čelí podozreniu z kontaktov na Rusov.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová chce údajne odvolať šéfa Spolkového úradu pre bezpečnosť v informačnej technike Arneho Schönbohma. Dôvodom sú jeho možné kontakty s ľuďmi, ktorí sú napojení na ruské tajné služby.

 

6:35 – Valné zhromaždenie OSN začne dnes rokovať o návrhu rezolúcie odsudzujúcej ruskú anexiu štyroch ukrajinských regiónov, ktorou chcú západné štáty podčiarknuť medzinárodnú izoláciu Moskvy.

 

6:30 – Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz a americký prezident Joe Biden v nedeľu v telefonickom rozhovore opätovne odsúdili anexiu ukrajinských území Ruskom.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:10

Pavel Durov uviedol, že zarába jeden dirham ročne. Povedal to počas výsluchu v Paríži, uvádza Le Monde.

Jeden dirham SAE je 0,27 USD.

„Hoci sám sebe neplatí takmer nič, generálny riaditeľ spoločnosti Telegram je multimiliardár. Okrem 300 miliónov eur, ktoré získal v roku 2014 z predaja akcií ruskej sociálnej siete VKontakte, Durov vlastní celý akciový kapitál Telegramu, ktorý niekoľko investičných fondov ocenilo na takmer 30 miliárd dolárov,“ uviedol denník.

Pavel Durov
Na snímke spoluzakladateľ platformy Telegram Pavel Durov
19:55

Cesta druhej triedy medzi obcami Medveďov a Sap v okrese Dunajská Streda ja opäť prejazdná. Zatiaľ v tomto úseku platí obmedzená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Cesta bola v predchádzajúcich dňoch uzavretá z dôvodu nepriaznivej poveternostnej situácie. Nachádzala sa na nej voda.

19:52

Otázky rusko-maďarskej spolupráce, svetová bezpečnostná situácia a možnosti urovnania konfliktu na Ukrajine budú hlavnými témami stredajšieho rokovania maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom.

19:50

Končiaci český minister pre miestny rozvoj a vicepremiér pre digitalizáciu Ivan Bartoš, ktorého v utorok premiér Petr Fiala odvolal z funkcie, uviedol, že napriek porušeniu koaličnej zmluvy zo strany premiéra a odchodu Pirátov chce, aby súčasná vláda pokračovala. Nechcel by, aby boli predčasné voľby, po ktorých by sa vrátil Andrej Babiš. Povedal to v stredu po stretnutí s predsedom hnutia STAN Vítom Rakušanom.

19:45

Náčelník generálneho štábu izraelskej armády Herci Halevi v stredu vojakom povedal, aby boli pripravení na pozemnú ofenzívu v Libanone. Spravil tak v čase, keď izraelské sily podnikajú útoky na ciele po celom Libanone.

18:58

Vízia maďarského premiéra Viktora Orbána o hospodárskej neutralite Maďarska je nezmyslom. On sám a ani nikto v jeho vláde zrejme nemá žiadny plán na riešenie existujúcich ekonomických problémov krajiny. V rozhovore pre denník Népszava to v stredu uviedol riaditeľ inštitútu GKI Gazdaságkutató László Molnár.

18:56

Je potrebná rozsiahla reforma Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov (BR OSN), vyhlásil v stredu v prejave vo Valnom zhromaždení OSN v New Yorku český prezident Petr Pavel. Mala by sa podľa neho stať efektívnejšou, inkluzívnejšou a zodpovednejšou, aby viac odrážala realitu súčasného sveta a posilnila hlas menej reprezentovaných regiónov.

18:39

Americký prezident Biden pripustil možnosť rozsiahlej vojny na Blízkom východe.

Vyjadril sa tak v rozhovore pre televíznu spoločnosť ABC.

18:20

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu vo Valnom zhromaždení OSN v New Yorku vyhlásil, že jeho krajina nikdy neprijme dohodu o prímerí s Ruskom, ktorú jej nanútia zvonka. Spochybnil tiež motiváciu Číny a Brazílie, pokiaľ ide o naliehanie na rozhovory s Moskvou.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vystavené bábky počas novinárskeho dňa pri príležitosti otvorenia zrekonštruovaného Bratislavského bábkového divadla v Bratislave 24. septembra 2024

Autor: TASR - Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali