Tituly v chôdzi na 20 km pre Úradníka a Burzalovú

Tituly v chôdzi na 20 km pre Úradníka a Burzalovú

Banská Bystrica 30. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

Aktualizované 30. júna 14:31

Slovenská atlétka Hana Burzalová v nedeľu triumfovala v chôdzi na 20 km na majstrovstvách Slovenska v Banskej Bystrici časom 1:32:44,3 hodiny

Miroslav Úradník
Na snímke Miroslav Úradník

Burzalová verí, že by jej to mohlo pomôcť posunúť sa v tabuľkách a ku štartu na dvadsiatke na olympijských hrách v Paríži. Istú účasť už má v miešanej maratónskej štafete spolu s Dominikom Černým. Medzi mužmi zvíťazil Miroslav Úradník, ktorý si časom 1:22:06 hodiny vytvoril osobné maximum.

Reklama

Pôvodne pri jeho mene svietilo osobné maximum 1:22:06,0 h. Pri kontrole údajov z čipov sa však ukázalo, že absolvoval o dve kolá menej. Zlato mu zostalo, ale napokon bez uznaného času. Druhý mimo M-SR bol Ind Sebasthiyan Servin (takisto bez času – pochodoval o jeden okruh menej) a v šampionátovom zmysle bral striebro Michal Duda (1:32:17,9) pred obhajcom titulu Dominikom Černým (1:32:45,3).

 

Reklama

chôdza na 20 km:
muži: 1. Miroslav Úradník (ŠK Dukla o.z. Banská Bystrica) – bez uznaného času, 2. Michal Duda (ŠK BCF Dukla Banská Bystrica) 1:32:17,9, 3. Dominik Černý (ŠK Dukla o.z. Banská Bystrica) 1:32:45,3
ženy: 1. Hana Burzalová (ŠK Dukla o.z. Banská Bystrica) 1:32:44,3 h, 2. Ema Hačundová (ŠK Dukla o.z. Banská Bystrica) 1:37:53,5

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:54

Viac ako 300.000 detí na Haiti muselo opustiť svoje domovy v dôsledku pretrvávajúcich násilností v krajine, ktoré páchajú miestne gangy. Uviedol to v utorok Detský fond OSN (UNICEF).

09:45

Valné zhromaždenie (VZ) OSN v pondelok prijalo rezolúciu zameranú na problematiku umelej inteligencie (AI) a prístupu k nej. Text prijatej rezolúcie vyzýva na odstránenie rozdielov medzi krajinami a zabezpečenie rovnakých príležitostí na využívanie AI. Dokument iniciovala Čína s podporou USA a väčšina štátov ho podporila.

09:42

Opozičné KDH apeluje na vládu SR, aby podporila a čo najrýchlejšie zriadila Fond dopravnej infraštruktúry. Pri aktuálnom život ohrozujúcom stave cestnej či železničnej infraštruktúry na Slovensku je to podľa hnutia nevyhnutné. Informovala o tom v utorok hovorkyňa KDH Lenka Kovár.

09:23

Osem ľudí zahynulo a viac ako 30 ďalších ich utrpelo zranenia pri izraelskom útoku na juhu Pásma Gazy, uviedla v utorok humanitárna organizácia Červený polmesiac. K útoku došlo už po tom, ako izraelská armáda nariadila evakuáciu južných oblastí Pásma Gazy.

09:23

Kazašský opozičný aktivista, bloger a šéf informačného kanála BASE Ajdos Sadykov v utorok podľahol zraneniam, ktoré utrpel pred dvomi týždňami, keď naňho v Kyjeve zaútočili dve osoby. Sadykovova manželka viní zo zodpovednosti za útok kazašského prezidenta Kasyma-Žomarta Tokajeva, informovala agentúra Reuters.

09:16

Vlani absolvovali obyvatelia Slovenska takmer 11 miliónov súkromných ciest spojených s prenocovaním. Medziročne počet ciest narástol o 13 %, stále sa však nedostal na hodnoty z čias pred pandémiou COVID-19. Do hodnôt z roku 2019 tak chýbal ešte jeden milión, teda takmer 9 % ciest. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:15

Rusko dosahuje v tomto roku výrazne silnejší hospodársky rast ako takmer stagnujúce eurozóna. Výkon ruskej ekonomiky je napriek západným sankciám lepší aj v porovnaní s členskými štátmi Európskej únie z východnej a strednej Európy, oznámil v utorok Viedenský inštitút pre medzinárodné ekonomické štúdie (Wiener Institut für Internationale Wirtschaftsvergleiche, WIIW).

09:15

Letné mesiace sú obdobím oddychu a zábavy, ale aj skúškou pre rodinný rozpočet. Počas dovolenky sa ľudia zvyčajne menej strážia a viac míňajú. Ak pritom skončia na účte v mínuse alebo siahnu po peniazoch z kreditnej karty, mali by dávať pozor na to, koľko minú a kedy ich banke dokážu vrátiť, upozornili odborníci zo spoločnosti Fingo.sk.

08:54

Čínsky výrobca elektrických áut BYD predal v druhom štvrťroku 426.039 vozidiel. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená nárast o 21 %.

08:28

Venezuela chce v stredu obnoviť rokovania s vládou USA o zmiernení sankcií. Oznámil to v pondelok prezident Nicolás Maduro. Urobil tak necelý mesiac pred prezidentskými voľbami, v ktorých sa uchádza o tretie funkčné obdobie, informovala agentúra AP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žatva pšenice v katastri obce Bátorove Kosihy v okrese Komárno

Autor: TASR-Milan Drozd

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali