Tesla sťahuje Cybertruck z trhu – už po štvrtýkrát

Tesla sťahuje Cybertruck z trhu – už po štvrtýkrát

Bratislava 27. júna 2024 (HSP/ The Associated Press/ The Independent/ Foto: X @cybertruck)

 

 

 Tesla, sťahuje z trhu USA svoj futuristický nový pick-up Cybertruck. Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky v USA odhalil na modeli nedostatky už po štvrtýkrát, informuje The Associated Press

Tesla Cybertruck
Ilustračné foto

Reklama

Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky USA nariadil nadnárodnému výrobcovi elektromobilov odstrániť problémy s uvoľneným obložením a so stieračmi predného skla.

Tesla stiahla model Cybertruck, ktorý má povrch z nehrdzavejúcej ocele, už štyrikrát od jeho uvedenia do predaja 30. Novembra 2023. Úrad v správe nariadil Tesle stiahnuť z trhu celkom 11 000 vozidiel.

Reklama

V dokumentoch sa uvádza, že stierače predného skla môžu prestať fungovať, pretože do riadiacej jednotky motor dodáva príliš silný elektrický prúd. Zlyhávajúci stierač môže obmedziť viditeľnosť, čím sa zvyšuje riziko nehody.

Spoločnosť Tesla sídliaca v Austine v Texase sa ohradila a tvrdí, že nemá vedomie o žiadnych nehodách alebo zraneniach spôsobených týmto problémom.

Tesla prisľúbila, že riadiacu jednotku motora stieračov vymení všetkým majiteľom bezplatne. Majitelia budú do 18. Augusta informovaní písomne.

Úrad ďalej modelu vytkol, že počas jazdy sa môže uvoľniť a následne odpadnúť a odletieť časť obloženia pozdĺž spodnej časti vozidla, čo predstavuje nebezpečenstvo pre ostatných motoristov.

Tesla vo svojich dokumentoch uvádza, že obloženie je namontované pomocou špeciálneho lepidla, avšak jeho aplikácia nemusela byť vo výrobe vykonaná správne.

Reklama

Spoločnosť Tesla sľúbila, že nahradí alebo prepracuje obloženie tak, aby zostalo pripevnené na svojom mieste. Aj v tomto prípade budú majitelia vozidiel informovaní písomne do 18. augusta.

 

“Obrnený osobný transportér z budúcnosti”

The Independent pripomína, že generálny riaditeľ spoločnosti, miliardár Elon Musk, pri uvedení Cybertrucku na trh označil elektrický pickup za “najunikátnejšiu vec na cestách”. Cybertruck bol označovaný za “obrnený osobný transportér z budúcnosti”.

Medzitým polícia vo floridskom Fort Lauderdale rieši prípad vandalizmu. Vozidlá Cybertruck na parkovisku prenajatom spoločnosťou Tesla boli postriekané vandalmi, čo si údajne všimol okoloidúci pri prechádzke so psom a upovedomil príslušné orgány. Polícia pre miestnu spravodajskú stanicu WPLG potvrdila, že bolo poškodených najmenej 34 vozidiel, každé v hodnote najmenej 80 000 dolárov. Vandali na zadné časti vozidiel nasprejovali nápis “F*** You Elon”.

Prečítajte si tiež :

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:18

Estónska reformná strana premiérky Kaje Kallasovej nominovala ministra pre klímu Kristena Michala, ktorý Kallasovú nahradí v prípade jej vymenovania do funkcie šéfky zahraničnej politiky Európskej únie.

18:34

Dočasný haitský premiér Garry Conille pricestoval na návštevu Spojených štátov, ktorá bude zahŕňať stretnutia s medzinárodnými finančnými inštitúciami, ako aj s predstaviteľom Bieleho domu, uviedol jeho úrad.

17:43

Dve osoby prišli o život pri páde malého lietadla v španielskom autonómnom spoločenstve Andalúzia na juhozápade krajiny. 

17:30

Varšavská okresná prokuratúra začala vyšetrovanie kybernetického útoku na Poľskú tlačovú agentúru. V sobotu to povedal hovorca prokuratúry.

17:28

Speváčku a modelku Carlu Bruniovú-Sarkozyovú úrady predvolali v súvislosti s vyšetrovaním financovania prezidentskej kampane jej manžela Nicolasa Sarkozyho v roku 2007.

17:28

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba upozornil, že v spojitosti s konfliktom na Ukrajine by mal byť cieľom spravodlivý a trváci mier. Mier bez spravodlivosti podľa neho povedie k ďalšej vojne.

17:24

Nový fotografický portrét britského kráľa Karola III. vo vojenskej uniforme zverejnili pri príležitosti Dňa ozbrojených síl. 

Británia: Predstavili nový portrét kráľa Karola III. v uniforme poľného maršala
Na snímke britský kráľ Karol III. a britská kráľovná Kamila
17:23

Tisíce osôb vrátane Iráncov žijúcich v exile vyšli do ulíc nemeckého hlavného mesta Berlín, aby vyjadrili nespokojnosť s režimom v Iráne. 

16:47

Poľská vláda má podľa verdiktu Európskeho súdu pre ľudské práva povinnosť legalizovať občianske zväzky párov rovnakého pohlavia. Uviedol to ombudsman Marcin Wiacek.

16:46

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri dvoch rôznych vážnych dopravných nehodách v okolí Brna v Juhomoravskom kraji. Z každej z nich previezol do brnianskej nemocnice jednu osobu.

16:32

Ruská tenistka Daria Kasatkinová sa stala víťazkou trávnatého turnaja WTA v Eastbourne. Vo finále dvojhry zdolala v pozícii nasadenej šestky Kanaďanku Leylah Fernandezovú 6:3, 6:4.

Darja Kasatkinová - Leylah Fernandezová
Na snímke ruská tenistka Daria Kasatkinová pózuje s trofejou nad hlavou po zisku titulu v ženskej dvojhre na trávnatom turnaji WTA v anglickom Eastbourne
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vynovený Park Legionárska v bratislavskom Starom Meste

Autor: FOTO TASR-Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali