Tento týždeň na Slovensku s koncertmi vystúpi „Strieborný hlas“ – známy ruský spevák Oleg Pogudin

❚❚

Bratislava/Nitra 16. mája 2018 (HSP/Foto: Screenshot YouTube)

 

Tento mesiac absolvuje po celej Európe koncertné turné vynikajúci ruský umelec, spevák Oleg Pogudin. Vystúpi aj so svojou sprievodnou hudobnou skupinou. Napríklad, 14. mája bude mať koncert v hlavnom meste Moldavska Kišiňove, 16. mája v metropole Rumunska Bukurešti, ale zavíta aj na Slovensko

Ruský spevák Oleg Pogudin

U nás ho uvidíme na dvoch koncertoch, povedzme, na dvoch dosť odlišných pódiách. Najprv bude mať vystúpenie v hlavnom meste: 18. mája o 19. hodine sa predstaví v bratislavskom Divadle Malá scéna STU /Dostojevského rad 7, Staré mesto/ a potom 19. mája taktiež o 19. hodine vystúpi v kultúrnom dome Zobor v Nitre /Svätourbanská 104/31, Nitra-Zobor/.

.

Oleg Pogudin je národný umelec Ruskej federácie, spevák, televízny herec a interpret tradičných ruských ľudových piesní. V Pogudinovom repertoári je viac ako päťsto pesničiek. Spieva staré, klasické piesne, tradičné ruské romance, vojnové balady a staré vojenské pochody, ale aj moderné piesne, árie z opier, operiet a muzikálov, ľudové piesne, má vyše 20 rôznych tematických programov.

Je to skutočne vynikajúci spevák a nie náhodou už od r. 1995 ho v Rusku nazývajú „Strieborný hlas“ a „Kráľ romance“. Od r. 2012 je členom Rady prezidenta Ruskej federácie pre kultúru a umenie. Novinári a odborníci poukazujú na jeho veľmi skromné “sprievodné” požiadavky, na rozdiel od drvivej väčšiny iných umelcov: počas vystúpenia si vyžiada iba fľašu minerálky, zopár obložených chlebíkov a kávu – ale tú kávu až po vystúpení.

.

Sprievodnú kapelu tvorí 15 kvalitných hudobníkov. Ďalšou pikantériou je, že Oleg Pogudin sa doposiaľ neoženil, nemá deti a býva striedavo v Moskve a v Petrohrade, kde má svoje byty. Na jeho koncert v Nitre divákov pozývajú organizátori: Mesto Nitra a Krajský ruskojazyčný spolok OBČINA na Slovensku. Vstup na tento koncert je voľný.

Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:27

Americké a britské nálety v Jemene, ktoré mali za cieľ ukončiť narúšanie lodnej dopravy zo strany húsíjských povstalcov, výrazne neznížili ich vojenskú spôsobilosť. 

14:25

Polícia v Južnej Kórei zadržala muža, ktorý sa priznal k vražde svojej priateľky spred 16 rokov. Jej telo po vražde ukryl na svojom balkóne pod vrstvou cementu, oznámila tamojšia polícia.

13:35

Združenie miest a obcí Slovenska očakáva, že pripravovaný konsolidačný balíček bude mať dosah na občanov a tým pádom aj na samosprávy cez nižší výber dane z príjmov fyzických osôb. Na tlačovom brífingu počas rokovania Rady Združenia miest a obcí Slovenska v Žiline to uviedol predseda združenia Jozef Božik.

13:34

Extrémne daždivé počasie, ktoré prinieslo na Slovensko silný nárazový vietor a záplavy, spôsobilo škody za viac ako milión eur. Do pondelka (23. 9.) bolo nahlásených vyše 1000 poistných udalostí, pričom najviac, až 85 %, prípadov je na západnom Slovensku. 

13:33

Rozloha amazonského dažďového pralesa sa za posledné štyri desaťročia zmenšila o plochu veľkú ako Nemecko a Francúzsko dohromady. V Brazílii, Bolívii, Peru, Ekvádore, Kolumbii, Venezuele, Guyane, Suriname a Francúzskej Guyane bolo za tento čas vyrúbaných 88 miliónov hektárov dažďového pralesa. Oznámilo združenie vedcov a mimovládnych organizácií RAISG (Red Amazónica de Información Socioambiental Georreferenciada).

13:31

Český premiér Petr Fiala navrhne prezidentovi Petrovi Pavlovi odvolanie predsedu Pirátov Ivana Bartoša z postu ministra pre miestny rozvoj a vicepremiéra pre digitalizáciu. Nie je podľa neho schopný dotiahnuť digitalizáciu stavebného konania do úspešného konca. Fiala sa tak podľa svojich slov rozhodol po rozhovore s Bartošom.

13:26

Budúcnosť dopravy a elektromobilita, ale aj smart domácnosti, udržateľnosť a digitalizácia sú témami 6. ročníka inovačnej a technickej konferencie s veľtrhom SlovakiaTech Fórum-Expo 2024. V košickom Kulturparku sa na nej počas utorka a stredy (25. 9.) predstaví dokopy viac ako 120 spíkrov a vyše 40 vystavovateľov. Organizátori očakávajú rekordnú účasť okolo 4000 návštevníkov.

SlovakiaTech
Snímka zo 6. ročníka SlovakiaTech Fórum-Expo 2024, Festivalu inovácií a nových technológií v Košiciach 24. septembra 2024
13:23

Opozícia a predstavitelia vlády SR sa zhodli len na tom, že konsolidácia je nevyhnutná. Majú však rozdielny pohľad na spôsob, akým sa má šetriť. Opozícia pritom nevie, kde by získala potrebných 2,7 miliardy eur. Vyhlásil to v utorok premiér Robert Fico (Smer-SD) po stretnutí s predstaviteľmi opozície na tlačovej konferencii.

Fico Opozícia
Na snímke premiér Robert Fico (Smer-SD) gestikuluje na tlačovej konferencii po rokovaní s predsedami opozičných strán a predstaviteľmi Ministerstva financií SR o konsolidácii na Úrade vlády SR v Bratislave v utorok 24. septembra 2024
13:18

Taiwanský minister obrany Wellington Koo označil Čínu za hlavný zdroj kybernetických útokov na Taiwan. Vládne agentúry podľa taiwanských úradov odhadom čelia až piatim miliónom kyberútokom denne. 

13:15

Nálety izraelskej armády, ktoré podniká od pondelka rána, si doteraz vyžiadali 558 obetí a 1835 zranených, informoval v utorok libanonský minister zdravotníctva Firás Abiad. Medzi obeťami je aj 50 detí.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia sedia na morskej promenáde na trajektovom termináli Kadikoy v tureckom Istanbule

Autor: TASR/AP-Francisco Seco

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali