Tenis-US Open: Hantuchová po postupe do štvrťfinále: "Dala som do toho srdce"(2)

Tenis-US Open: Hantuchová po postupe do štvrťfinále: "Dala som do toho srdce"(2)

New York 3. septembra (TASR) – Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa druhýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále na hlavnom dvorci štadióna Arthura Ashea po výbornom koncentrovanom výkone zdolala domácu Američanku Alison Riskeovú za 2:01 h v troch setoch 6:3, 5:7 a 6:2 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 3:0. V dueli o postup do semifinále nastúpi v stredu proti víťazke utorňajšieho duelu medzi druhou nasadenou Bieloruskou Victoriou Azarenkovou a Srbkou Anou Ivanovičovou.’

Hantuchová po piaty raz postúpila v singli do grandslamového štvrťfinále. Na US Open sa jej to prvýkrát podarilo ešte v roku 2002, jej maximom vo dvojhre na podujatiach veľkej štvorky je semifinále na Australian Open z roku 2008. Vďaka postupu medzi elitnú osmičku vo Flushing Meadows má už teraz istú prémiu 237.500 dolárov a 500 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala vrátiť do najlepšej svetovej tridsiatky a opäť sa stane slovenskou dvojkou, keď predstihne Magdalénu Rybárikovú. Pre Hantuchovú je tohtoročný US Open jubilejným 50. grandslamovým turnajom, v New Yorku štartuje trinástykrát.

Hantuchová od začiatku duelu s Riskeovou skvele servovala i returnovala a americkú držiteľku voľnej karty ničila drvivým forhendom. Víťazstvo v 3. kole nad Izraelčankou Juliou Gluškovou v zápase, v ktorom Slovenka otočila z 3:6, 2:5 a odvrátila štyri mečbaly, jej dodalo veľa sebavedomia. Hneď v úvodnom geme zahrala Hantuchová pri esá. Za stavu 2:3 síce nevyužila brejkbal, no v ôsmom geme po sérii kvalitných returnov prelomila podanie Riskeovej a set dotiahla do úspešného konca.

Hantuchová veľmi dobre čítala súperkin servis a pri dlhých výmenách od základnej čiary bola takmer neomylná. Hneď na začiatku druhého dejstva bývalá svetová päťka opäť zobrala Riskeovej servis a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Američanka v ďalších minútach pridala na razancii, v ôsmom geme využila hneď prvý brejkbal v zápase a vyrovnala na 4:4. Zápas následne na niekoľko hodín prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec Riskeová za stavu 6:5 čistou hrou prelomila Hantuchovej podanie a vynútila si tretí set. V ňom však ťahala za kratší koniec. Hantuchová si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:2 a pri vlastnom podaní premenila hneď prvý mečbal. Prvýkrát od januára 2008 si zahrá singlové grandslamové štvrťfinále

Reklama

Hantuchová po triumfe nad Riskeovou žiarila spokojnosťou. "Som veľmi šťastná, byť opäť vo štvrťfinále grandslamu je neskutočný pocit. Dávam do každého zápasu srdce a veľmi veľa to pre mňa znamená. Som vďačná za všetku robotu, ktorú tu odviedol môj tím. Dnešný zápas bol náročný v tom, že som to mohla rozhodnúť už v dvoch setoch, ale potom prišiel dážď a čakanie. Druhý set vyhrala súperka zaslúžene, išla do toho, nemala inú možnosť, no v treťom som dala do toho všetko a vyplatilo sa. Snažila som sa ju schladiť, vedela som, že level z konca druhého setu nemôže udržať. Usilovala som sa, aby sa hrali výmeny, v ktorých som bola lepšia. Dnes mi v dôležitých momentoch neskutočne pomohol servis," povedala Hantuchová v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

V dueli s Gluškovou si Hantuchová nechala ošetriť rameno, proti Riskeovej sa však cítila zdravotne úplne v poriadku. "Bola som milo prekvapená, že po maratóne s Gluškovou som sa pohybovo cítila fantasticky. Veľká vďaka patrí mojej kondičnej trénerke. Od konca druhého setu sa súperka aj pri mojom prvom podaní snažila byť viac v dvorci, čo mi vyhovovalo. Veľmi si vážim, že po 11 rokoch som opäť vo štvrťfinále US Open. Už nemám čo stratiť, pozriem si duel medzi Azarenkovou a Ivanovičovou. V tomto štádiu turnaja je jedno, proti ktorej súperke budem hrať. Obe vedia hrať skvelý tenis, sú to veľké šampiónky a bývalé svetové jednotky."

Reklama

ženy – dvojhra – osemfinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) – Alison Riskeová (USA) 6:3, 5:7, 6:2

najväčšie singlové úspechy Daniely Hantuchovej na grandslamových turnajoch:

Reklama

2008 semifinále Australian Open

2013 štvrťfinále US Open

2003 štvrťfinále Australian Open

2002 štvrťfinále US Open a Wimbledonu

Reklama

/k dispozícii sú zvukové záznamy/

la

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:16

Moskovská polícia zadržala za uplynulých 24 hodín piatich nezávislých novinárov, pričom jeden z nich tvrdí, že ho aj zbili. Vo štvrtok to oznámila ľudskoprávna monitorovacia organizácia OVD-Info.

13:07

Ruský prezident Vladimir Putin sa zrejme neplánuje stretnúť s rodinami obetí minulotýždňového teroristického útoku na predmestí Moskvy, pri ktorom zahynulo 143 ľudí. Kremeľ vo štvrtok takúto schôdzku nenaznačil.

13:00

Rusko nemá v úmysle napadnúť žiadnu krajinu NATO a nezaútočí na Poľsko, pobaltské štáty ani Českú republiku, ale ak Západ dodá Ukrajine stíhačky F-16, ruské sily ich zostrelia, vyhlásil v stredu večer ruský prezident Vladimir Putin.

12:47

Pakistanská polícia zadržala otca a syna po tom, čo sa na internete začalo šíriť video, na ktorom muž škrtí svoju sestru. Oznámili to vo štvrtok pakistanskí policajní predstavitelia.

12:39

Dovedna už štyri úmrtia preveruje japonská farmaceutická spoločnosť Kobayashi Pharmaceutical v súvislosti s ich možným prepojením na užitie výživových doplnkov, ktoré minulý týždeň stiahla z predaja. Prípadom sa zaoberá aj japonské ministerstvo zdravotníctva.

12:05

Jeden zo šoférov autobusu, ktorý v stredu havaroval pri nemeckom Lipsku, bol 53-ročný Slovák. V čase nehody, ktorá si vyžiadala štyri obete na životoch, však šoféroval jeho 62-ročný český kolega. Vodiči medzi obeťami nie sú.

11:50

Neďaleko pamätníka padlých vojakov Červenej armády vo Viedni vznikli dva veľké portréty nedávno zosnulého ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného. Nasprejované sú na múre patriacemu k pozemku, ktorý vlastní šľachtická rodina bývalého a tiež už zosnulého ministra zahraničných vecí ČR Karla Schwarzenberga.

Navalny
Na snímke obraz Alexeja Navaľného na múre
11:23

Ceny benzínov a nafty pred veľkonočnými sviatkami zdraželi o tri centy za liter. Spotrebiteľské ceny oboch benzínov dosiahli najvyššie hodnoty za posledných 20 týždňov.

11:13

Ekvádorským úradom sa podarilo potlačiť vzburu vo väznici v meste Guayaquil, odkiaľ v januári ušiel jeden z najobávanejších šéfov zločineckých gangov. Informovala agentúra AFP.

11:03

Jednu obeť si vyžiadal požiar v domove dôchodcov, ktorý vypukol vo štvrtok nadránom vo východomaďarskej obci Ököritófülpös.

Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že do hasenia požiaru v jednoposchodovej budove nasadili 19 hasičov s piatimi vozidlami.

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali