Tenis: Challenger v Trnave aj s obhajcom, v dražbe rakety s podpismi jednotiek-2

Tenis: Challenger v Trnave aj s obhajcom, v dražbe rakety s podpismi jednotiek-2

Bratislava 4. septembra (TASR) – Obhajca titulu z vlaňajška Rus Andrej Kuznecov bude jednotkou ATP Arimex Challenger Trophy 2013, ktorý v areáli TC Empire v Trnave odštartuje 16. septembra. Priamo v hlavnej súťaži 7. ročníka najväčšieho medzinárodného antukového turnaja tenistov na Slovensku má isté miesto pätica domácich hráčov – Andrej Martin, Miloslav Mečíř ml., Jozef Kovalík, Norbert Gombos a na základe voľnej karty jeden z dvojice Adrian Sikora, Pavol Červenák.

Kuznecov v čase uzávierky prihlášok na trnavský challenger figuroval na 83. priečke vo svetovom rebríčku. "Do poslednej chvíle zvažoval, či príde. Mal ponuky aj z iných turnajov, ale párkrát som sa s ním osobne stretol a napokon sa rozhodol, že v Trnave hrať opäť bude," povedal bývalý skvelý slovenský tenista Dominik Hrbatý, ktorý už druhý rok pôsobí vo funkcii riaditeľa turnaja. Za Kuznecovom nasledujú renkingovo najvyššie Čech Jan Hájek (103.), Rumun Adrian Ungur (105.), Slovinec Aljaž Bedene (106.) a Nemec Julian Reister (117.). Ozdobou turnaja bude aj Steve Darcis z Belgicka (164.), ktorý na tohtoročnom Wimbledone senzačne v 1. kole vyradil Španiela Rafaela Nadala. Kuznecov vlani vo finále zdolal Ungura 6:3 a 6:3.

Turnaj má dotáciu 42.500 eur, čo je v porovnaní s vlaňajškom (64.000) výrazne menej, pribudlo však hospitality pre hráčov. Hradené im tak bude ubytovanie a čiastočne aj strava. "Náklady pre nás sa prakticky nezmenili, rozhodli sme sa však skúsiť takýto model, pretože hráči si často vyberajú turnaje aj na základe poskytovania takéhoto servisu. Dotácia síce išla dole, ale bodovo sme zostali na rovnakej úrovni. Aj vďaka Dominikovi sme pritiahli viacero zvučných mien a je super, že hráči z okolia stovky si vybrali náš turnaj, hoci sa v tom istom čase hrajú aj veľké turnaje v Métach a Petrohrade. Je to aj preto, že si náš turnaj už vybudoval kredit a meno," vysvetlil manažér turnaja Roman Šmotlák. Pre víťaza vo dvojhre je pripravená prémia 6150 eur a 90 bodov do rebríčka ATP, pre zdolaného finalistu 3600 eur a 55 bodov. Semifinalisti obdržia 2130 eur, štvrťfinalisti 1245 eur, účastníci 2. kola 730 a prvého kola 440 eur. Vstup pre divákov je na všetky dni voľný, finále je na programe v nedeľu 22. septembra o 11.00 a v priamom prenose ho rovnako ako sobotňajšie semifinále odvysiela Slovak Sport TV.

V areáli TC Empire budú počas turnaja vystavené aj rakety s podpismi štyroch svetových jednotiek – Novaka Djokoviča, Rafaela Nadala, Rogera Federera a Lleytona Hewitta, ktoré vlastní Dominik Hrbatý. "Dve z nich, s podpismi Djokoviča a Nadala, pôjdu v sobotu do charitatívnej dražby s vyvolávacou cenou 1000 eur. Polovica z výťažku pôjde do nadácie Stars for Stars, druhá polovica na detskú ambulanciu na poliklinike na Mýtnej ulici v Bratislave. Ide o dobrú vec, takže dúfam, že sa ľudia zapoja. Raketu Rogera Federera s venovaním špeciálne pre mňa si zatiaľ nechám, pretože mi trvalo tri roky, kým som sa k nej dostal. Podarilo sa mi to až s pomocou jeho manželky, ktorá mu ju vybrala z tašky a on to zistil až vtedy, keď som mu ju dával podpísať," dodal s úsmevom Hrbatý, ktorý ešte pred challengerom bude mať povinnosti aj pri slovenskom daviscupovom družstve. V ňom sa premiérovo predstaví v realizačnom tíme ako asistent trénera.

Reklama

Organizátori pripravili aj viaceré ďalšie sprievodné akcie – Fun Day v stredu 18.9. od 15.00 h na Trojičnom námestí v Trnave, spojený s autogramiádou, spoločným fotením a možnosťou zahrať si tenis s hráčmi na zmenšenom kurte uprostred námestia, Detský deň s atrakciami pre najmenších v piatok 20.9. od 14.30 h v areáli turnaja a o deň neskôr na rovnakom mieste už od predpoludnia Family Day.

Reklama

Prihlásení hráči na turnaj ATP Arimex Challenger Trophy 2013 v Trnave (16.- 22. septembra): Andrej Kuznecov (Rus.), Jan Hájek (ČR), Adrian Ungur (Rum.), Aljaž Bedene (Slovin.), Julian Reister (Nem.), Andrej Martin (SR), Dušan Lajovič (Srb.), Stephane Robert (Fr.), Steve Darcis (Belg.), Damir Džumhur (Bosna a Herc.), Maxime Teixeira (Fr.), Miloslav Mečíř ml. (SR), Jonathan Eysseric (Fr.), Jozef Kovalík (SR), Thomas Schoorel (Hol.), Simone Vagnozzi (Tal.), Norbert Gombos (SR), Enrique López-Pérez (Šp.), Boy Westerhof (Hol.), Julio Campozano (Ekv.), Kristijan Mesaroš (Chor.), Lorenzo Giustino (Tal.)

Prehľad víťazov challengeru v Trnave:

2012: Andrej Kuznecov (Rus.)

2011: Inigo Cervantes Huegun (Šp.)

Reklama

2010: Jaroslav Pospíšil (ČR)

2009: Alexander Dolgopolov (Ukr.)

2008: Alberto Martin (Šp.)

2007: Jan Hernych (ČR)

Reklama

UPOZORNENIE: Správa je doplnená v 2. a 3. odseku a rozšírená o 4. a 5. odsek

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:08

Globálnej ekonomike hrozí tento rok ďalšie spomalenie. Dôvodom sú klesajúce investície a utlmená dynamika obchodu. Upozornila na to v utorok Konferencia Spojených národov pre obchod a rozvoj pred jarným zasadnutím Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky tento týždeň.

14:07

Rusko dokázalo zničiť dôležitú elektráreň dodávajúcu elektrickú energiu do Kyjeva, pretože sa Ukrajine minuli obranné rakety. Vyhlásil to v utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

13:58

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí sa v utorok 30. apríla a umožní tisíckam mladých ľudí cestovať po Európe vlakom zadarmo.

13:38

Najdrahšie obedy majú v Trnavskom kraji, kde sa priemerná suma jedného obeda v prvom štvrťroku tohto roka vyšplhala až na 9,60 eura. Najlacnejšie obedy mali naopak v Trenčianskom kraji, kde zákazníci zaplatili v priemere 7,69 eura. V utorok o tom informoval poskytovateľ stravných lístkov a stravovacích kariet, spoločnosť Edenred.

13:38

Napredovanie výstavby diaľničného úseku Ivachnová – Hubová označil v utorok ružomberský primátor Ľubomír Kubáň za dobrú správu. Pripomenul však, že prioritou je aj dopravné prepojenie diaľnice a rýchlostnej cesty R1. Trvalé dopravné zaťaženie totiž podľa Kubáňa trápi Ružomberok každý deň.

13:37

Spomalenie inflácie v eurozóne otvorilo Európskej centrálnej banke (ECB) dvere, aby začala toto leto znižovať úrokové sadzby. Uviedol to v utorok člen Rady guvernérov ECB a guvernér fínskej centrálnej banky Olli Rehn. Zároveň však upozornil, že nepriaznivá geopolitická situácia môže takéto plány zmariť.

13:36

Prebytok zahraničnoobchodnej bilancie eurozóny aj celej Európskej únie (EÚ) vo februári 2024 vzrástol, keďže export sa zvýšil a import klesol.

13:36

Čína a Nemecko majú obrovský potenciál pre obojstranne výhodnú spoluprácu. Povedal to v utorok čínsky prezident Si Ťin-pching nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi, ktorý je na návšteve v ázijskej krajine.

13:35

Hodnota bodu úrazových dávok sa zvýšila o 9,6 % na 28,60 eura. Oproti minulému roku ide o nárast o 2,52 eura. Informovala o tom v utorok Sociálna poisťovňa (SP).

13:34

Európske banky vyzývajú Európsku úniu (EÚ), aby ich označila za kriticky dôležitý “strategický” sektor. Upozornili pritom, že v stávke je ich konkurencieschopnosť a budúcnosť bloku.

13:34

Finančná správa (FS) prvý aprílový týždeň po celom Slovensku zrealizovala akciu LOTUS, zameranú na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autičkárov. V rámci nej bolo zaistených deväť áut, dom, chata, ako aj finančné prostriedky na bankových účtoch v objeme viac ako 260.000 eur. Celková výška rizikovej dane presahuje 4 milióny eur.

13:33

Britská vláda v utorok oznámila, že prijme návrh zákona, ktorý bude kriminalizovať vytváranie sexuálne explicitných deepfake materiálov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali