Ten Haga remíza sklamala, Mourinho kritizoval rozhodcu

❚❚

Istanbul 25. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Francisco Seco,Martin Rickett/PA via AP)

 

Futbalisti Manchestru United remizovali v ligovej fáze Európskej ligy tretíkrát za sebou a po štvrtkovom stretnutí s Fenerbahce Istanbul (1:1) neskrývali sklamanie. Ich bývalý kouč a v súčasnosti tréner tureckého klubu Jose Mourinho bol naopak s výkonom svojho mužstva spokojný, aj keď sa nezdržal kritiky hlavného rozhodcu Clementa Turpina

Fenerbahce Istanbul - Manchester United
Futbalista Fenerbahce Istanbul Alexander Djiku (uprostred) a hráč Manchestru United Alejandro Garnacho bojujú o loptu počas zápasu 3. kola ligovej fázy Európskej ligy (EL) Fenerbahce Istanbul – Manchester United

“Červení diabli” v Istanbule viedli od 15. minúty zásluhou Christiana Eriksena, krátko po zmene strán vyrovnal Youssef En Nesyri. Domáci si v 56. minúte pýtali penaltu po faule na Brighta Osayia-Samuela, Turpin však pokutový kop neodpískal. Mourinho najskôr gestikuloval smerom k hlavnému arbitrovi, potom niečo povedal štvrtému rozhodcovi stojacemu pri striedačkách a od Turpina si napokon vyslúžil červenú kartu. Francúzskemu rozhodcovi po zápase ironicky zagratuloval k skvelému výkonu. “Rozhodca mi povedal niečo neuveriteľné. Povedal, že zároveň videl dianie v pokutovom území aj moje správanie pri postrannej čiare. Blahoželám mu, pretože je absolútne neuveriteľný,” citovala Mourinha agentúra Reuters.

.
José Mourinho
Na snímke tréner Fenerbahce Istanbul José Mourinho

Portugalský kouč svojich zverencov chválil. “Hrali sme úžasne. Ak budeme takto hrať aj v tureckej lige, zničíme všetkých, pretože teraz sme, samozrejme, hrali proti tímu na vyššej úrovni. Viem, že anglické médiá povedia, že United nehrali dobre, ale myslím si, že by bolo fér povedať, že sme odohrali mimoriadny zápas a boli sme lepší ako oni. Pre Manchester United je to dobrý výsledok,” dodal 61-ročný Mourinho, s ktorým Manchester ukončil spoluprácu v decembri 2018.

Erik ten Hag
Na snímke tréner Manchestru United Erik ten Hag

United vyhrali z posledných jedenástich stretnutí v európskych klubových súťažiach len jeden zápas. Tréner tímu Erik ten Hag bol zo štvrtkového výsledku sklamaný. “Samozrejme, keď idete do vedenia, remíza by sa nemala stať. Mali sme šance na druhý gól a som sklamaný, že sme nevyhrali,” povedal Holanďan. Na adresu súpera sa vyjadril pozitívne: “Fenerbahce je veľmi dobrý klub s veľmi dobrými fanúšikmi a niekoľkými dobrými hráčmi. Bolo by to veľmi pekné finále. Je to dobrý tím s dobrým trénerom. Nie je to zlý bod, ale chceme vyhrávať.”

.

Anglický tím v dueli podržal brankár Andre Onana. “Je to hráč, ktorý mal rozhodujúci vplyv na konečné skóre. Nemal dvadsať zákrokov, ale predviedol dva, ktoré boli neuveriteľné,” konštatoval Mourinho. Samotný Kamerunčan svoj výkon do popredia nedával. “Najdôležitejšie je víťazstvo tímu. Vždy je pekné previesť dobré zákroky, ale my sme Manchester United, takže výsledok je veľkým sklamaním pre mňa, fanúšikov aj klub,” uviedol Onana, no dodal, že sa treba posunúť ďalej. Manchester figuruje po 3. kole na 21. mieste tabuľky s tromi bodmi, Fenerbahce ich má päť a patrí mu 14. priečka.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:34

Slovensko v programovom období 2021 – 2027 zatiaľ vyčerpalo v rámci piatich programov 149,62 milióna eur zo zdrojov EÚ. Predstavuje to čerpanie na úrovni 1,17 %. Pre Program Slovensko boli vyčerpané prostriedky vo výške 144,59 milióna eur, čo predstavuje čerpanie na úrovni 1,15 %.

12:33

Sociálna poisťovňa vyplatí dôchodky počas blížiaceho sa Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých v posunutých termínoch. K zmenám termínov dôjde pri výplate poštou aj bankovým prevodom.

12:32

Nový typ podvodu cieli na seniorov, podvodníci sa pritom v SMS vydávajú za ich rodinných príslušníkov. Rozvinutím konverzácie si následne od seniorov pýtajú finančné prostriedky a iné citlivé údaje.

12:31

Traja americkí astronauti a ruský kozmonaut sa vrátili na Zem po takmer ôsmich mesiacoch strávených na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Modul Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX nesúci štvoricu po 30-hodinovej ceste ráno pristál do Mexického zálivu pri pobreží Floridy.

12:29

Európsky integračný projekt založený na zmierení a spoločnej vízii budúcnosti je prítomný už pre tretiu generáciu Európanov a nesmie stratiť podporu občanov. 

12:29

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že vstup Turecka do BRICS je veľmi dôležitý pre všetky členské krajiny tejto skupiny.

12:28

Brusel sa snaží dosadiť v Maďarsku bábkovú vládu. Ak sa mu to podarí, potom prídu pokyny, ktoré taká vláda bude musieť zrealizovať, varoval predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió.

12:23

Najmenej štyria ľudia vrátane dvoch vojakov zahynuli po útoku militantov na vojenské vozidlo v indickej provincii Kašmír. Ďalší traja vojaci utrpeli pri incidente zranenia, uviedli miestne úrady. Ide už o štvrtý útok v priebehu dvoch týždňov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke namiešané alkoholické a nealkoholické nápoje počas 29. ročníka medzinárodnej súťaže pre mladých barmanov EUROCUP 2024 v Prešove

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali