Téma “lebo Fico” aktuálna už aj v ČR. Slovenský politik vraj zjednocuje všetkých dezolátov

❚❚

Bratislava/Praha 6. októbra 2023 (HSP/Foto:Faebook)

 

Predčasné parlamentné voľby na Slovensku, v ktorých aj napriek masívnej mediálnej a mimovládnej podpore nevyhralo liberálne Progresívne Slovensko, ale strana Smer-SSD trojnásobného premiéra Roberta Fica rezonujú aj u našich západných susedov. V Česku sa začínajú zamýšľať nad tým, aký vplyv má alebo môže mať víťazstvo Fica na tamojšiu politiku

Robert Fico
Na snímke Robert Fico

Komentátor Jiří Doležel sa na stránkach magazínu Forum24 vyjadril, že téma víťazstva slovenského politického matadora Roberta Fica zjednotila všetkých “dezinformátorov”, ktorí sú inak nesúrodí a príliš medzi sebou nespolupracujú.

.

Pripomína, že mnoho českých osobností a politikov, ktorých mainstream označuje za konšpirátorov, vyjadrilo pred voľbami podporu strane Smer-SSD. Ide trebárs o Zuzanu Majerovú, poprednú tvár Trikolóry. “Zajtra sú na Slovensku voľby. Musíme progresívcami zdegenerovaný svet vrátiť do koľají štandardnej politiky”.

Takisto aktivista Jindřich Rajchl doplnil: “Slovenská vláda by sa (v prípade zvolenia Fica) namiesto prozápadného smeru vydala smerom proslovenským. Takže namiesto slepého plnenia rozkazov z Bruselu, Berlína a Washingtonu by konečne začali presadzovať vlastnú sebavedomú politiku a už by neboli iba bábkou. Na Západe nie je nič, po čom by sme túžili. Jediný smer, ktorý som ochotný podporovať, je ten slovenský, ale píše sa s veľkým “S”. V zahraničnej politike, ako aj vo vzťahu k EÚ, NATO a ukrajinskému konfliktu, sa úplne dokonale zhodujeme.”

.

Autor komentára tiež spomenul, že Fico a Smer dostali podporu od viacerých predstaviteľov hnutia ANO lídra Andreja Babiša. Česká poslankyňa Berenika Peštová zdieľala na sociálnej sieti video Fica s ostrou kritikou prezidenta Pavla: “Prezident Petr Pavel hrubo zasiahol do predvolebného boja na Slovensku. A tu je odpoveď Roberta Fica.” Publikovala na sociálnej sieti Peštová.

Tomio Okamura z SPD sa pridáva: “Zufalé vedenie EU priamo zasahovalo do predvolebného boja na Slovensku, aby obmedzilo prípadný úspech protiúnijnych a pronárodných strán. Európska komisia vydala varovanie pre veľkú sociálnu sieť pred blížiacimi sa voľbami v susednom Slovensku, kde ľudia už tento víkend zvolia nové zloženie parlamentu. Brusel sa obáva šírenia “dezinformačnej a proruskej propagandy“. Cenzúra v priamom prenose.“ Myslí si Okamura.

Následne krátko po voľbách známy český podnikateľ a politický komentátor Ladislav Vrabel už v nedeľu konštatoval: “Vážená pani prezidentka Čaputová, rád by som vás upozornil, že pokiaľ nebudete rešpektovať výsledok volieb a nenecháte zostaviť vládu víťazovi volieb, budete mať v uliciach nie len Slovákov ale aj bratov Čechov.“

Spisovateľ a scenárista Igor Chaun: “Slováci sami rozhodli a ukázali, že už toho majú plné zuby, že radšej risknú voľbu “známeho zla” než probruselskú servilitu, experimenty s pohlaviami, s migráciou a nezmyslnou vojnovou rétorikou. Dnes už pre nich mám, po skúsenostiach s českým vládnutím päťkoalície, úplné pochopenie.”

 

.

A čo opozičné nezávislé médiá?

Autor článku Jiří Doležel pripomína, že médiá, ktoré nie sú pod kontrolou vládnej moci, ktoré on označuje ako “dezinformačné” taktiež písali pozitívne o Ficovom víťazstve.

Kontroverzný Aeronet jasal a varoval pred zločinnou americkou CIA: “Robert Fico vyhral slovenské voľby pred Progresívnym Slovákom a má šancu zostavovať vládu! Slovensko sa podľa ruskej rozviedky SVR stalo terčom americkej CiPSO dezinformačnej operácie, ktorá vyvrcholila chybným exitom pollom ako v roku 2016 po skončení referenda o brexite!”

Web nespokojeny.cz píše: “Fenomén Fico opäť víťazí! Proti médiám, Sorosovým financiám a libtardom. Slováci si vybrali. Ani hystéria liberálnych pseudodemokratov podporovaná verejnoprávnymi dezinformáciami nepomohla odraziť návrat Roberta Fica sľubujúceho pronárodnú politiku, ukončenie bezbrehej podpory Ukrajiny a zastavenie nekontrolovanej migrácie.“

AC24.cz dodáva: “Bola to veľká dráma do poslednej možné sekundy, ale nakoniec sme sa ako národ dočkali vytúžených výsledkov slovenského parlamentného hlasovania v roku 2023.”

Komentátor Doležel doplnil, že za najhrozivejší považuje povolebný jasot Bereniky Peštovej, pretože to nie je “radová dezolátka”, ale predstaviteľka hnutia ANO: „Gratulujem, pánovi poslancovi Robertovi Ficovi k víťazstvu vo voľbách! Gratulujem ku skvelému výsledku aj Petrovi Pellegrinimu.”

.

Podľa Doležela sa tak postupne Andrej Babiš aj s využitím politikov ako je Peštová snaží oslovovať čoraz viac “dezolátov”. “Kombinácia ekonomického potenciálu Andreja Babiša a jeho záujmu získať hlasy opustenej proruskej dezinformačnej scény však predstavuje zásadnú hrozbu pre českú demokraciu.” Obáva sa, že ak totiž majiteľ Agrofertu začne presadzovať nálady ľudí, ktorí nechcú patriť na Západ, svojou gigantickou ekonomickou mocou, môže to vraj po najbližších voľbách vrátiť Česko do náručia Ruska.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:03

Americký republikánsky kandidát na post prezidenta Donald Trump vylúčil možnosť opätovnej kandidatúry v prezidentských voľbách v roku 2028, ak v nadchádzajúcich novembrových voľbách neuspeje, vyplýva z rozhovoru, ktorý bol odvysielaný v nedeľu.

Včera 19:23

Sociálni demokrati kancelára Olafa Scholza v nedeľu vo voľbách v spolkovej krajine Brandenbursko tesne predbehli Alternatívu pre Nemecko (AfD). Vyplýva to z volebných odhadov (exit polls) zverejnených krátko po uzavretí volebných miestností.

Včera 19:21

Stovky Tunisanov v nedeľu protestovali proti prezidentovi Kajsovi Saídovi, ktorého obvinili z prehlbovania autoritárskej vlády a potláčania politickej súťaže dva týždne pred prezidentskými voľbami.

Včera 19:01

Britský premiér Keir Starmer v nedeľu sľúbil, že bude chrániť verejné služby a vylúčil úsporné opatrenia. Povedal to pred výročnou konferenciou Labouristickej strany, ktorá sa po 15 rokoch v opozícii v júli ujala vlády.

Včera 18:12

V nedeľňajších voľbách do krajinského parlamentu vo východonemeckej spolkovej krajine Brandenbursko sa očakáva vysoká volebná účasť, uviedli úrady. Do 14.00 h sa podľa administrátora volebných miestností zúčastnilo na voľbách 46,1 percenta oprávnených voličov.

Včera 17:41

Regionálna vojenská eskalácia nie je v najlepšom záujme Izraela. Vyhlásil to v nedeľu hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby po tom, čo rastúce napätie a prestrelky medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh vyvolali obavy z vypuknutia vojny na libanonsko-izraelských hraniciach. Znepokojenie v tejto súvislosti vyjadrila v nedeľu aj Európska únia.

Včera 17:39

Volebná komisia na Srí Lanke v nedeľu oficiálne oznámila, že víťazom prezidentských volieb sa stal Anura Kumara Dissanajake.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Tibor Danáč

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali