Tatran začal prehrou v Limoges, Djurkovič: “Potrebujeme viac rutiny”

❚❚

Limoges 9. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Veronika Mihaliková)

 

Hádzanári Tatrana Prešov síce v utorňajšom zápase nezaskočili francúzsky Limoges, no podľa trénera Ratka Djurkoviča si zaslúžili miernejšiu prehru než rozdielom siedmich gólov. Do C-skupiny Európskej ligy EHF vstúpili výsledkom 24:31, pričom až na sľubný úvod (3:1) po celý čas iba doťahovali náskok súpera. Kormidelník slovenského majstra ocenil snahu tímu o maximálny výkon a priznal, že jeho mužstvu chýbalo v niektorých situáciách “viac rutiny”

Ratko Djurkovič
Na snímke tréner Ratko Djurkovič

Domáci odpovedali na vedenia Tatrana 3:1 štyrmi gólmi v rade. Ich náskok narástol v úvodnom dejstve aj na päť gólov, no tímy odišli do šatní za stavu 15:12, ktorý dával Prešovu šancu na bodový zisk. Tie sa síce zvýšili stiahnutím skóre na 16:14, menší než dvojgólový rozdiel už Tatran nevybojoval. Limoges sa následne štyrmi gólmi za sebou dostalo do vedenia 20:14 a ťažilo z neho do konca duelu. “Prehrali sme o sedem gólov, no myslím si, že zápasu by zodpovedala výhra Limoges maximálne o päť gólov. V niektorých situáciách sa ukázalo, že potrebujeme viac rutiny. Myslím si, že chlapci si vstúpili do svojho vnútra a snažili sa odovzdať maximálny výkon. Bola to pre nás prvá skúška v Európe. Už pred zápasom som povedal, že Limoges je jasný favorit. Ten tím má väčšiu rotáciu a môže bez zmeny rytmu a kvality meniť viacerých hráčov. Zvíťazil lepší tím, ale nemusíme byť sklamaní,” konštatoval Djurkovič.

.

Najlepším strelcom prešovského tímu, ale aj celého zápasu, bol Pavel Hernandez. Ani jeho deväť gólov však hosťom nepomohlo k úspešnému vstupu do pohárovej Európy. “Nebol to z našej strany zlý zápas. Netvrdím, že bol výborný, ale nebol ani zlý. Nastúpili sme bez niektorých zranených hráčov a v takejto súťaži je ťažké odohrať 60 minút so štyrmi spojkami a prakticky bez striedania,” uviedol Hernandez.

Hostí viackrát podržali brankári Igor Čupryna a Matúš Mitošinka, no jednou z príčin prehry Tatrana bola iba 50-percentná úspešnosť streľby. “Zoberieme si z toho ponaučenie a uvidíme čo nás čaká v nasledujúcich zápasoch. Zatiaľ sme stále na začiatku. Je to prvá prehra. Áno, každá prehra zabolí, ale musíme sa z toho otriasť, dať hlavy hore a ísť ďalej. Budeme pokračovať, aby sme doma potrápili Kadetten, Benficu alebo aj Limoges,” poznamenal Mitošinka. Aj jeho spoluhráč Josef Hozman verí, že domáce prostredie bude pre Tatran výhoda. Predstavia sa v ňom už na budúci utorok 15. októbra, keď privítajú švajčiarsky Kadetten Schaffhausen. “Doma máme podľa mňa väčšiu šancu vyhrať. Budeme sa spoliehať aj na podporu fanúšikov,” uviedol Hozman.

.

 

Ďalší program Tatrana Prešov v C-skupine EL EHF:

utorok, 15. októbra: Tatran – Kadetten Schaffhausen /18.45/

utorok, 22. októbra: Tatran – Benfica /20.45/

utorok, 29. októbra: Benfica – Prešov /18.45/

.

utorok, 19. novembra: Prešov – Limoges Handball /18.45/

utorok, 26. novembra: Kadetten Schaffhausen – Prešov /18.45/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:34

Mimoriadny stav vyhlásili miestne úrady v časti západoruskej Brianskej oblasti po explóziách výbušného materiálu. Oznámila to ruská štátna tlačová agentúra TASS.

11:24

Vláda schválila viac ako 1,55 milióna eur na projekty obcí a miest okresov Malacky, Pezinok a iných právnických osôb. Urobila tak na svojom výjazdovom rokovaní v Modre.

Výjazdové rokovanie vlády v Modre
Na snímke vpravo predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), tretia vpravo vicepremiérka a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD), štvrtý vpravo podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS), štvrtý vľavo minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD), tretia vľavo štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská, druhý vľavo minister práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Erik Tomáš (Hlas-SD) a vľavo zľava minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker
11:14

Viaceré americké médiá spochybnili tvrdenia republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, že niekedy navštívil palestínske Pásmo Gazy. Podľa nich o takejto návšteve neexistuje žiadny verejný záznam.

10:34

Slovensko získalo grant vo výške päť miliónov dolárov (4,55 milióna eur) na podporu aktivít k rozhodnutiu výstavby malých modulárnych reaktorov v rámci projektu NEXT. Ide o projekt iniciatívy USA na podporu a zavádzanie jadrových programov, inovácií a výmenu skúseností prostredníctvom spolupráce s akademickým sektorom.

10:32

Najbohatší ľudia na Slovensku predstavujú 45 milionárov a milionárok, pričom majetok každého z prvej pätice presiahol jednu miliardu eur. Celková hodnota ich majetku je vo výške takmer 19 miliárd eur, čo predstavuje rast oproti minuloročnej sume 15 miliárd eur. Najbohatší sú čoraz bohatší a je ich čoraz viac.

10:31

Európska únia potrebuje zmenu, vyhlásil na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu v Štrasburgu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Ako dodal, aktuálne polročné predsedníctvo Maďarska v Rade EÚ by chcelo byť v procese zmien katalyzátorom.

Orbán v Štrasburgu
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán
10:15

Žoldnieri z ruskej Wagnerovej skupiny údajne v Mali získali telá svojich spolubojovníkov. Tí v júli v tejto africkej krajine zahynuli počas bitky s tuarégskymi a islamistickými povstalcami, ktorú sprevádzala piesočná búrka. Oznámila to samotná Wagnerova skupina.

10:13

Proiránske libanonské hnutie Hizballáh odrazilo dva pokusy izraelských síl o prienik do južného Libanonu. Izraelská armáda sa k tomu bezprostredne nevyjadrila.

09:54

Európska centrálna banka na budúci týždeň “veľmi pravdepodobne” zníži úrokové sadzby, uviedol šéf francúzskej centrálnej banky Francois Villeroy de Galhau.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na Veľký čínsky múr v Pekingu

Autor: TASR/AP-Achmad Ibrahim

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali