Taraba: Národné parky sa musia vedieť ekonomicky postaviť na vlastné nohy

❚❚

Bratislava 5. januára  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Pavel Neubauer)

 

Národné parky sa musia vedieť postaviť ekonomicky čo najviac na vlastné nohy. Na sociálnej sieti to uviedol minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Deklaruje, že tomu bude v tomto roku venovať čas a úsilie. Začne rokovania s predstaviteľmi obcí, turizmu, ochrany prírody a ostatnými, aby našli zhodu. “Týmto otvoríme skutočnú diskusiu o zonácii,” povedal Taraba

Tomáš Taraba
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba

Slovenské národné parky prešli takou reformou, že sú podľa ministra odrezané od všetkých príjmov. “Z Envirofondu, ktorý má príjmy z emisných povoleniek priemyslu a primárne sa majú peniaze vracať do zelenej transformácie ekonomiky, odkanalizovania obcí a podobne, sa nalievajú desiatky miliónov do národných parkov, lebo zbabraná reforma ich obrala o všetky peniaze,” skonštatoval.

.

Taraba je podľa vlastných slov za transparentnosť. Budúci týždeň preto plánuje ísť do Tatranského národného parku a informovať verejnosť, “v akom ekonomickom marazme sú národné parky”. “Vystavím reálny účet, pozostávajúci z rôznych skrytých dotácií cez eurofondy a podobne,” poznamenal.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:25

Poslanci začínajú štvrtý rokovací týždeň aktuálnej 19. schôdze Národnej rady SR diskusiou o konsolidačnom balíku v druhom čítaní. Rokujú o ňom v skrátenom legislatívnom konaní, hlasovanie sa očakáva vo štvrtok.

09:23

Militantné hnutie Hizballáh zaútočilo na izraelské jednotky v severoizaleskom meste Metula pri hraniciach s Libanonom a Sýriou. Izraelská armáda oznámila, že na juhu Libanonu prebiehajú intenzívne boje a varovala občanov, aby sa vo vozidlách nepresúvali zo severu na juh v oblasti rieky Lítání.

09:10

Ukrajinský minister obrany Rustem Umerov vláde predložil návrh na odvolanie troch svojich námestníkov a štátnej tajomníčky ministerstva.

09:08

Čína si pripomína 75 rokov vlády Komunistickej strany, pri príležitosti výročia však neoznámili žiadne slávnostné podujatia okrem vztyčovania vlajky a slávnostného pochodu na Námestí nebeského pokoja (Tchien-an-men).

08:48

Severokórejský vodca Kim Čong-un by v prípade použitia jadrových zbraní proti Južnej Kórei čelil koncu svojho režimu. Vyhlásil to juhokórejský prezident Jun Sok-jol.

08:47

V Moskve zadržali troch novinárov pracujúcich pre nezávislé médiá, ktorí pokrývali koncert pri príležitosti výročia ruskej anexie štyroch ukrajinských oblastí.

08:27

Čínska armáda pokračovala vo vojenskom cvičení v niektorých častiach Juhočínskeho mora. Podľa čínskych štátnych médií ide o predĺženie zriedkavých vojenských manévrov v oblasti, ktoré sa začali už počas víkendu.

08:26

Na Taiwane pred očakávaným príchodom supertajfúnu Krathon uzavreli školy a evakuovali tisíce ľudí na juhu ostrova. Prezident Laj Čching-te varoval, že tajfún pravdepodobne spôsobí “katastrofálne škody”.

08:25

Novým premiérom Japonska bude Šigeru Išiba. Lídra Liberálnodemokratickej strany a bývalého ministra obrany do tejto funkcie zvolila Snemovňa reprezentantov japonského parlamentu.

Líder Liberálnodemokratickej strany (LDP) a bývalý minister obrany Šigeru Išiba (uprostred) ďakuje poslancom, ktorý ho zvolili za nového japonského premiéra na mimoriadnom zasadnutí dolnej komory parlamentu
Na snímke líder Liberálnodemokratickej strany (LDP) a bývalý minister obrany Šigeru Išiba (uprostred) ďakuje poslancom, ktorý ho zvolili za nového japonského premiéra na mimoriadnom zasadnutí dolnej komory parlamentu
08:19

Španielska tenistka Paula Badosová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu. Pätnásta nasadená premožiteľka Slovenky Rebeccy Šramkovej vyradila v 4. kole dvojku “pavúka” Američanku Jessicu Pegulovú hladko 6:4, 6:0.

Paula Badosová (Šp.-15) - Jessica Pegulová (USA-2)
Na snímke španielska tenistka Paula Badosová sa teší z výhry nad Američankou Jessicou Pegulovou v osemfinále ženskej dvojhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vrana a čajka bojujú o korisť v Tallinnskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: TASR/AP-Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali