Taraba k sérii premiérových statusov: Chystá na nás niečo vraj veľkolepé. Atómová bomba nevyšla, treba prísť s niečím veľkolepejším

❚❚

Bratislava 3. februára 2021 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian/SITA-Marián Peiger, Branislav Bibel)

 

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) spustil na svojom profile sériu statusov pod názvom Ľudia Boží v ktorých píše o potrebe pomoci matkám, deťom a rodinám. K uvedeným vyjadreniam a informácií o testovaní rodičov žiakov sa vyjadril poslanec NR SR Tomáš Taraba

Tomáš Taraba
Na snímke poslanec NR SR Tomáš Taraba

“Atomová bomba vybuchla a Slovensko je na tom presne ako sa predpokladalo – zle. Premiér spustil na svojom profile seriál pod názvom Ľudia Boží. Chystá na nás niečo vraj veľkolepé. Atómová bomba nevyšla, treba prísť s niečím veľkolepejším,” okomentoval premiérove statusy opozičný poslanec Tomáš Taraba.

.

Poslanec následne v svojom príspevku zhrnul v číslach, ako zle na tom Slovensko je po roku vlády Igora Matoviča.

“Po roku vládnutia Matovičovej vlády žije pod hranicou chudoby takmer 18 % Slovákov, v číslach takmer 900 000 ľudí. 8% Slovákov si nemôže dovoliť doma kúriť podľa potreby. V štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni bolo vyše 220 000 neplatičov z radov fyzických osôb, v ostatných komerčných poisťovniach sa očakáva, že ten počet je približne rovnaký, ak nie ešte vyšší a v Sociálnej poisťovni je 107 000 dlžník.”

.

 

Testovanie žiakov a ich rodičov

Taraba okomentoval aj informáciu o otvorení materských škôl a prvého stupňa základných. Podmienkou otvorenia by malo byť pretestovanie zamestnancov týchto školských zariadení a aspoň jedného z rodičov dieťaťa.

“Podmieňovať povinnú školskú dochádzku, ktorá je ústavným právom dieťaťa, medicínskymi zákrokmi na tretích osobách, bude ďalším protiprávnym nápadom tejto nekompetentnej vlády, ktorá si sebe a kamošom dodnes udelila vyše 8000 výnimiek, ale národ sekírujú,” myslí si Taraba.

 

Belousovová: Pán premiér sa začal hrať s prorodinnou politikou

K sérii premiérových statusov sa vyjadril aj bývala poslankyňa Anna Belousovová. Matovičovi odkázala, aby so zmenami začal od seba.

.
Anna Belousovová
Na snímke z roku 2012 Anna Belousovová

“Nasťahujte do svojej obrovskej luxusnej vily v Trnave sociálne odkázané rodiny s deťmi a odhláste svoje dcéry zo súkromnej školy pre deti zbohatlíkov! Povedzte svojim ministrom, aby prestali sponzorovať tretí sektor a zasahovanie do vnútorných záležitostí Bieloruska z našich peňazí, aby prestali dávať prácu americkým výrobcom zbraní cez ohromné zákazky vojenskej techniky. Potom vám neostáva ani len na obedy pre všetky deti. A určite by ste mali prestať menežovať všetko, čo súvisí s pandémiou.”

Podľa Belousovovej opatrenia, ktoré vláda prijíma, ničia ľudské osudy a rodiny.

“Kde vaše opatrenia prejdú, tam totiž tráva nerastie a ostávajú zničené ľudské osudy, ľudia – živitelia rodín, ktorí stratili svoju obživu a ich deti, ktoré sa môžu len závistlivo “cez plot” pozerať na prepychový život vašich detí a detí vám podobných zbohatlíkov.”

 

Hipš: Pán premiér, je čas začať hlavne konať

Predseda mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš Matovičovi odkázal, že namiesto pokladania rečníckych otázok,  je čas nabrať odvahu urobiť zo Slovenska prorodinný štát.

.
Juraj Hipš
Na snímke predseda strany Spolu Juraj Hipš

“Teraz skutočne nie je čas písať statusy o Jankovi, Aničke a klásť rečnícke otázky o prorodinnej politike. Anička možno bude mať ešte ťažší život ako jej mama. A nebude to kvôli tomu, že nemá hodinky. Tej Aničke ste od jari nepomohli, aby aj ona mohla chodiť aspoň na nejaké online hodiny. Toto je vaša úloha spolu s ministrom školstva. Toto čakáme od predsedu vlády.”

Ak chce premiér skutočne pomôcť deťom, mal by podľa Hipša začať tým, že všetkým zabezpečí prístup k vzdelávaniu. Premiérovi a ministrovi školstva ponúka aj pomoc.

“Poďme skutočne pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Máte na to jeden z najvyšších mandátov v tejto krajine,” dodal Hipš na záver.

Tatiana Stará

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:48

Nezamestnanosť meraná podielom disponibilných uchádzačov o zamestnanie v produktívnom veku v auguste dosiahla úroveň 3,87 percenta. Medzimesačne klesla o 0,01 percentuálneho bodu (p. b.), medziročne ide o zníženie o 0,13 p. b. Najviac klesol počet nezamestnaných v Prešovskom kraji a starších ľudí nad 50 rokov. V piatok o tom informovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR).

18:47

Nálada tureckých spotrebiteľov sa v septembri zlepšila druhý mesiac po sebe.

18:45

Nová francúzska vláda ešte pred svojím predstavením zožala kritiku ľavice, ktorá ako víťaz volieb nebude v budúcom kabinete zohrávať významnú úlohu.

Krajne ľavicová strana Nepoddajné Francúzsko, odbory a ďalšie organizácie zvolali na sobotu celoštátne demonštrácie proti budúcej vláde nového premiéra Michela Barniera.

18:45

Žena, ktorej spoločnosť spájali s tisíckami pagerov, ktoré tento týždeň vybuchli v Libanone a Sýrii, je pod ochranou maďarských tajných služieb. Povedala to jej matka v piatok pre agentúru AP, píše TASR.

Cristiana Bársonyová-Arcidiaconová, výkonná riaditeľka spoločnosti BAC Consulting, sa na verejnosti neobjavila od koordinovaného utorkového útoku na Hizballáh, ktorý sa pripisuje Izraelu.

18:42

V trojici amerických štátov – Virgínia, Minnesota a Južná Dakota – sa v piatok začalo predčasné hlasovanie v prezidentských voľbách vypísaných na 5. novembra, informovala agentúra AFP.

USA voľby prezidentské
Voliči z Minneapolisu hlasujú v centre pre predčasné hlasovanie v prezidentských voľbách 20. septembra 2024 v Minneapolise
18:41

Trest smrti na Taiwane je v súlade ústavou, môže sa však ukladať len za najzávažnejšie zločiny. Rozhodol o tom v piatok tamojší ústavný súd na základe žiadostí 37 väzňov, ktorí vyčerpali svoje možnosti na odvolanie a požiadali súd o výklad, či je trest smrti ústavný.

18:36

Jediný spôsob, ako riešiť problémy a zmeniť veci, s ktorými ľudia nie sú spokojní, je podľa českého prezidenta Petra Pavla účasť vo voľbách. Povedal to v piatok po tom, ako odovzdal hlas v krajských a senátnych voľbách.

18:36

Na holandskej vojenskej základni Lieutenant General Best Barracks sa vo štvrtok skončilo 11-dňové vojenské cvičenie Severoatlantickej aliancie (NATO) zamerané na boj proti bezpilotným lietadlám. Do manévrov sa zapojilo vyše 20 krajín vrátane Ukrajiny a zhruba 50 spoločností.

18:29

Nórsko predĺži svoj program pomoci Ukrajine o ďalšie tri roky, teda do roku 2030, a rozšíri ho o 60 miliárd nórskych korún (5,1 miliardy eur). Oznámila to v piatok tamojšia vláda.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali