Tampa Bay vo svojom prvom zápase zdolala Carolinu 4:1, Černák asistoval

❚❚

New York 12. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Chris O’Meara)

Aktualizované 12. októbra 2024 o 10:04 h.

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v noci na sobotu vo svojom prvom vystúpení v novej sezóne NHL na ľade Caroliny 4:1. Slovenský obranca Erik Černák k triumfu prispel asistenciou. V drese Lightning sa blysol čistým hetrik Nikita Kučerov, ktorý mal v stretnutí bilanciu 3+1. Mark Scheifele dvoma gólmi zariadil triumf Winnipegu nad Chicagom 2:1 po predĺžení. Pri druhom sa tešil zo svojho 300. presného zásahu v základnej časti

Erik Černák
Slovenský hokejista Tampy Bay Lightning Erik Černák sa teší po strelení gólu

Černák odohral 22:00 minút a bol druhým najvyťažovanejším hráčom duelu. Pripísal si dve strely na bránu, dva hity a v štatistike plus-mínus mal na konte +1. Nastúpil v druhej formácii po boku Ryana McDonagha, ktorý sa vrátil do Tampy. Tridsaťpäťročný Američan v uplynulých dvoch sezónach pôsobil v Nashville. Slovenský bek dosiahol asistenciu v 58. minúte, vybojoval puk v obrannom pásme a Kučerov do prázdnej brány upravil na 3:1 pre hostí.

.

Hrdinom duelu bol štvorbodový ruský útočník. V klubovej histórii sa dostal na tretie miesto s 877 bodmi a prekonal Vincenta Lecavaliera (874). Pred ním sú už len Steven Stamkos (1137), ktorý v lete odišiel do Nashvillu a Martin St. Louis, súčasný tréner Montrealu (953). Kučerov dosiahol šiesty hetrik v kariére, ale po stretnutí vyzdvihol spoluhráča Braydena Pointa. Kanadský center sa v 23. minúte uvoľnil medzi kruhmi a vyrovnal na 1:1.

“Myslím si, že je to najlepší hráč v lige na tomto mieste. Dokáže spracovať akúkoľvek prihrávku a presadiť, čo sa mu aj podarilo. Som za neho šťastný,” uviedol Kučerov na adresu Pointa.

.

Úspešnú premiéru má za sebou Jake Guentzel, ktorý dosiahol dve asistencie. Švédsky obranca Victor Hedman, ktorý sa stal pred sezónou novým kapitánom Tampy Bay, mal bilanciu 0+3. Oba tímy mali nastúpiť proti sebe aj v noci na nedeľu, Lightning mali hostiť Carolinu. Zápas však museli odložiť pre následky hurikánu Milton.

“Myslím si, že väčšina chlapcov dostala správy o svojich nehnuteľnostiach. Veľmi sa tešíme, že sa vrátime domov a dúfam, že sa nám opäť rozbehne život. Dúfajme, že tento rok už máme búrky za sebou,“ skonštatoval Hedman podľa nhl.com.

Winnipeg nadviazal na triumf s Edmontonom (6:0) a uspel aj v druhom stretnutí sezóny, keď zdolal Chicago. Hrdinom Jets bol kanadský center Scheifele, ktorý 64 sekúnd pred koncom tretej časti vyrovnal na 1:1 a v predĺžení zariadil víťazstvo svojho tímu. Stal sa druhým hráčom, ktorý strelil 300 gólov za klub Jets/Atlanta Thrashers, čím sa pridal k Iľjovi Kovaľčukovi (328 v 594 zápasoch).

“Som veľmi vďačný za chalanov, s ktorými som hral. Mal som šťastie, že som mohol byť v tíme s niekoľkými naozaj skvelými hráčmi. Je to všetko ich zásluha,” uviedol 31-ročný Scheifele.

V predĺžení vyhral vhadzovanie, vymenil si puk so spoluhráčmi a osamotený medzi kruhmi prekonal Arvida Söderbloma. Scheifele dosiahol tento míľnik vo svojom 799. zápase v dlhodobej časti. Blackhawks viedli od 37. minúty zásluhou Ryana Donata, ale ani v druhom stretnutí nedokázali zvíťaziť.

.

Vstup do sezóny nevychádza Vancouveru, ktorý rovnako ako Calgary viedol, no tentokrát nestačil na Philadelphiu. Canucks viedli 1:0 i 2:1, keď sa presadili útočníci zo štvrtého útoku Teodors Blugers a Nils Höglander. Flyers však dokázali odpovedať na oba presné zásahy domácich a v nájazdoch rozhodol Morgan Frost.

“Už som to párkrát takto skúsil, išiel som dosť pomaly a pod čudným uhlom. Našťastie to tam padlo,” uviedol strelec víťazného gólu.

Hráči Vegas sú stopercentní aj po druhom stretnutí. Na triumfe Golden Knights nad St. Louis Blues 4:3 mala opäť veľkú zásluhu prvá formácia domácich. Kapitán Mark Stone mal dve asistencie, Jack Eichel, Ivan Barbašov a Shea Theodore mali bilanciu 1+1.

“Bolo to dobré. Chceme sa naďalej zlepšovať. V zápase sme mali ešte niekoľko šancí, ktoré by sme chceli dotiahnuť do konca. Ale možno to bola dobrá snaha nášho tímu,“ zhodnotil Eichel.

Dvadsaťsedemročný americký center má na konte už 6 bodov, keď v prvom zápase proti Coloradu zaznamenal štyri asistencie. Blues po dvoch víťazstvách dosiahli prvú prehru. Nepomohol im ani trojbodový večer Pavla Bučneviča (2+1).

.

“Musíme hrať 60 minút. To je náš cieľ. Je ťažké vrátiť sa do zápasu, keď prehrávate o dva góly,” skonštatoval ruský útočník.

 

NHL – sumáre:

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Góly: 15. Staal (Carrier) – 23. Point (Kučerov, Hedman), 52. Kučerov (Hedman, Paul), 58. Kučerov (Guentzel, ČERNÁK), 60. Kučerov (Guentzel, Hedman). Brankári: Andersen – Vasilevskij, strely na bránku: 21:23.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)

Góly: 59. Scheifele (Ehlers), 61. Scheifele (Connor, Morrissey) – 37. Donato (Maroon). Brankári: Hellebuyck – Söderblom, strely na bránku: 35:26.

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 2:3 pp a sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 13. Höglander (Garland), 32. Blueger (Forbort, Suter) – 18. Foerster (Farabee, Brink), 43. York (Poehling, Hathaway), rozh. nájazd Frost. Brankári: Lankinen – Ersson, strely na bránku: 26:31.

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Góly: 9. Eichel (Barbašev, Stone), 19. Barbašev (Stone, Eichel), 23. Theodore (Schwindt), 53. Roy (Theodore, Pietrangelo) – 7. Bučnevič (Kyrou, Broberg), 28. Bučnevič (Kyrou, Faulk), 56. Thomas (Bučnevič, Parayko). Brankári: Hill – Binnington, strely na bránku: 28:22.

.

 

Slovák v akcii:

Erik Černák (Tampa Bay)        22:00 0 1 1 +1 2 0

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:49

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová, ktorá je kandidátkou Demokratickej strany do nadchádzajúcich prezidentských volieb zverejní informácie o svojom zdravotnom stave. V sobotu o tom informoval jeden z jej poradcov, podľa ktorého sa Harrisová týmto krokom snaží upriamiť pozornosť na jej protikandidáta Donalda Trumpa. Ten zverejnenie detailnejších informácií o svojom zdraví odmieta.

12:21

Biometrické overovanie, cez odtlačok prsta alebo skenovanie tváre, bolo vlani najpreferovanejšou metódou bezpečnostnej autentifikácie. Nedávno sa však táto technológia stala ďalšou metódou útoku kybernetických zločincov.

12:20

Štátny dlhopis určený pre bežných občanov môže byť pre časť drobných investorov atraktívnou možnosťou, ako zhodnotiť svoje úspory. Okrem toho môže tento projekt pomôcť aj pri zvyšovaní finančnej gramotnosti ľudí. Otázny je zatiaľ jeho výnos, ktorý bude závisieť od aktuálnej situácie na jar budúceho roka.

12:19

Najväčšie rozdiely v mzdách žien a mužov sú v stavebníctve a realitách, najmenšie vo výrobe a administratíve. Najvýraznejšie je to v Trenčianskom a Žilinskom kraji, naopak, najmenej sú viditeľné rozdiely v Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Rovnakú sumu bez ohľadu na rodové rozdiely zarobia na Slovensku operátori výroby a administratívni pracovníci.

12:18

Izraelská armáda nariadila obyvateľom 22 dedín na juhu Libanonu evakuáciu do dvoch oblastí severne od rieky Awalí.

12:17

 Nemeckí hasiči uhasili požiar, ktorý vypukol na tankeri s vykurovacím olejom pri pobreží Baltského mora. Privolaní experti zatiaľ nemohli začať s vyšetrovaním príčiny požiaru pre nahromadenie nebezpečných plynov v priestoroch plavidla.

11:05

Popri miliardových škodách na infraštruktúre hrozí Bosne a Hercegovine po nedávnych rozsiahlych povodniach aj ekologická katastrofa na rieke Neretva.

10:37

Šesť ľudí vrátane 18-ročného chodca utrpelo zranenia po zrážke policajného auta s ďalším vozidlom v meste Halle na východe Nemecka, oznámila tamojšia polícia.

10:29

Libanonské militantné hnutie Hizballáh raketami útočilo na izraelskú vojenskú základňu južne od pobrežného mesta Haifa.

09:18

Ukrajinské jednotky zasiahli sklad paliva v Ruskom okupovanej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Vyplýva to z vyhlásenia ukrajinskej armády.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke objekt Zuzana a starci počas Festivalu Biela noc 2024 v rámci Festivalu súčasného umenia v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali