Tak takto sme si tu včera protestovali

❚❚

Bratislava 13. decembra 2023 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Včera opozícia zorganizovala protesty pred Úradom vlády, na ktoré prišlo okolo 5000 ľudí. Organizátori uviedli 15 000 účastníkov, proopozičný mainstream 10 000

Druhý spoločný opozičný protest PS, SaS a KDH proti rušenie ÚŠP
Na snímke ľudia sa účastnia na druhom spoločnom proteste opozície – hnutia Progresívne Slovensko (PS), strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratického hnutia proti rušeniu Úradu Špeciálnej prokuratúry (ÚPŠ) pred Úradom vlády SR v Bratislave

Aktuálna opozícia, ktorá vedie protesty a to si treba uvedomiť predovšetkým, je, ako sa to už v novodobých dejinách Slovenska niekoľkokrát stalo, v prvom rade protislovenská a protinárodná. Títo ľudia sú nositeľmi cudzích záujmov, hlavne amerických a to treba mať vždy na zreteli. Myslieť na to pri všetkom čo robia a hovoria.

.

Tak ako plnili túto úlohu Dzurinda s Miklošom, keď im zahraničie pomohlo vyhrať voľby a následne sa mu odvďačili odpredajom všetkého zaujímavejšieho majetku tak aj momentálni mopslíci ambasády za plotom sa odvďačia, ak sa im podarí chopiť moc, najskôr asi bezbrehou podporou Ukrajiny. To je téma, ktorú USA riešia teraz v Európe, okrem jej ekonomického zničenia, najviac.

Veď si len pozrite, aké „osobnosti“ tieto protesty riešia.

.

Prvá na protestoch vystúpila Magda Vašáryová. Zaspomínala si na rok 68 a poplakala si ako pod hlavňami tankov sa cítila slabá a bezmocná.

Je zaujímavé, že takýchto ľudí nefackuje hanba. Magda Vašáryová sa pod hlavňami tankov cítila až taká slabá, že podpísala Antichartu, teda komunistický dokument, ktorý podpísali umelci a známe osobnosti poplatné režimu, proti tým, ktorí podpísali Chartu 77.

A zaspomínala si na rok 98 keď podľa nej ľudia rozhodli kam má ísť Slovensko a kam má smerovať.

Podľa Vašáryovej boj ktorý včera začali je o tom na ktorej strane dejín bude stáť Slovensko.

Vašáryová bola poplatná zatiaľ každému režimu, ktorý tu bol. Dnes bojuje na námestí za americké záujmy, ale ak by sme sa znova dostali pod vplyv Ruska, myslím si, že bez najmenších problémov by otočila kabát a vychvaľovala by Putina, aby sa zase mohla mať dobre.

.

Ďalším vystupujúcim bol Richard Sulík. Richarda Sulíka netreba predstavovať. Ale pri ňom treba poznamenať, že to nie je americký človek v pravom zmysle slova. Richard Sulík rieši v politike vždy na prvom mieste svoje záujmy a záujmy svojich kamarátov. Tentokrát však využil príležitosť na dehonestáciu Pellegriniho a vyzdvihnutie proamerického kandidáta na prezidenta Ivana Korčoka. Z protestov sa tak stala aj predvolebná kortešačka v prospech kandidáta opozície, ktorým bude zjavne Korčok.

Podľa Sulíka Pellegrini, Danko a Fico rušia dôležitú zložku právneho štátu Špeciálnu prokuratúru. Vlastne rušenie ÚŠP je hlavnou oficiálnou témou protestov. Pritom v skutočnosti nejde o špeciálnu prokuratúru, tá je iba zástupnou témou.

Trestné spisy, ktoré momentálne vyšetruje ÚŠP sa predsa po zrušení špeciálnej prokuratúry nikam nevyparia. Budú rozdelené medzi prokurátorov bežnej prokuratúry a budú ďalej vyšetrované. Prokurátori ÚŠP sa zaradia medzi ostatných prokurátorov a budú ďalej dozorovať trestné veci, ktoré im budú pridelené.

Ani inštitút ÚŠP nie je v EÚ bežný a väčšina štátov takýto špecializovaný orgán nemá.

Fico však nemôže nechať tých prokurátorov, ktorí v prípadoch prenasledovania členov Smeru páchali trestnú činnosť, aby vyšetrovali sami seba. Z Ficovej strany ide samozrejme aj o osobnú pomstu, zas netreba sa tváriť, že nie. A zjavne chce, aby títo prokurátori ochutnali zo svojej medicíny a boli vyšetrovaní orgánmi OČTK. Samozrejme, nie len prokurátori ale aj ich šéf Daniel Lipšic a politici, ktorí ich riadili.

.

Táto téma je však opozíciou využitá, aby im pomohla povaliť Ficovu vládu a dostať sa znova k moci. Téma ÚŠP je vhodná aj preto, že jej voliči opozície nerozumejú, je preto možné použiť skratky a vytvoriť u nich pocit ohrozenia demokracie.

Protesty už raz proti Ficovi fungovali. Fico by však mal byť poučený… Na protestoch proti Matovičovi videl, že je úplne jedno koľko ľudí chodí demonštrovať. Protesty jednoducho treba odignorovať a nič sa nestane. Ešte aj môže protestujúcich kľudne nechať postriekať vodným delom, alebo do nich strieľať gumené projektily. Nič to nezmení.. Fico si môže zapáliť fajku a z okna Úradu vlády sa prizerať divadielku. A môže kľudne zrealizovať všetko čo chce.

A my si prajme, aby keď sa bude ukazovať, že tieto protesty na túto vládu nefungujú a postupne vyhnívajú, aby tu znova násilnou smrťou nezomreli nejakí ľudia. Je to príliš veľká cena za zmenu politickej moci v štáte.

Následne Milan Majerský všetkých pozdravil od Františka Mikloška. Neviem, či môže niečo ešte smutnejšie odrážať stav dnešného KDH. Majerský tiež odovzdal pozdrav z protestu v Košiciach, kde bolo podľa neho plné námestie. To je inak veľmi dôležitá informácia, ku ktorej sa neskôr vrátim.

Následne, ako hlavná hviezda vystúpil predseda PS Michal Šimečka mladší. Ako je to už u neho zvykom, dramatické pauzy poprekladal dávkou klišé. Protestujúcim sľúbil, že hodí Ficovi pod nohy všetky polená. Na námestiach v parlamente na Ústavnom súde a spolu ho zastavia.

Šimečka sa podobne ako Sulík pousiloval vraziť klin medzi Pellegriniho a Fica.

Vystúpil aj Patrik Dubovský, ktorý sa preslávil v podstate iba tým, že na Blahu podal trestné oznámenie za vyvesenie obrazu Che Guevaru vo svojej kancelárii.

Dubovský pravdepodobne nechtiac povedal jednu veľkú pravdu. Doslovne uviedol: „Vieme, že počas posledných rokov alebo aj mesiacov sme svedkami nárastu prejavov ale aj politickej praxe, ktoré nám začínajú pripomínať roky totalitných režimov.“ Dubovský má úplnú pravdu, ešte nikdy nebola demokracia tak ohrozená, ako počas Matovičovo-Hegero-Ódorových vlád. Za celú existenciu samostatného Slovenska nedošlo k takým excesom voči ľudským právam, ako za posledné roky. A teraz sa títo ľudia kľudne postavia na tribúnu a vykladajú o demokracii a dav pod nimi im to žerie. Veľmi zaujímavá situácia.

Samozrejme seansu zakončil kedysi biskup, dnes už všade vystupujúci skôr LGBTI tragéd Róbert Bezák. Takpovediac, tragická osobnosť voľného životného pádu na koniec. Dobrá bodka za celým protestom, kde všetko je naruby. Kde antidemokrati bojujú za demokraciu a protislovenské živly zachraňujú Slovensko.

Ozajstná tragédia bola však dole pod tribúnou.

.

PS, teda ultra extrémistický neomarximus s totalitnou príchuťou, vyhralo iba v dvoch mestách na Slovensku. Tradične v Bratislave a čo je veľmi zlá správa, tiež v Košiciach.

Je veľmi zaujímavé, že mestský človek stráca z nejakého dôvodu schopnosť sám posudzovať a hodnotiť veci. Dá sa konštatovať, že mestský volič je práve kvôli absencii normálneho uvažovania a sedliackeho rozumu tou najhlúpejšou časťou voličského lektorátu. V podstate stačí ak mu povedia, že slušný a múdry je vtedy ak volí tých alebo oných a on ide a volí a ide a protestuje. Veľmi smutné.

Čiže nechajme najľahšie manipulovateľných voličov v dvoch mestách protestovať, lebo inde na Slovensku tieto protesty, tak ako celá opozícia nemajú podporu a zároveň nechajme, aby vláda urobila opatrenia, ktoré znemožnia, aby sa ľudia zatvárali do vyšetrovačky na základe vymyslených obvinení, ktoré zabránia, aby sa vypínali nepohodlné noviny a ktoré povedú k tomu, že Slovensko bude robiť politické kroky, ktoré sú výhodné pre neho a nie pre záujmy iných štátov, a je jedno či z východu alebo západu.

A až potom, ak toto aktuálna vláda robiť nebude, kritizujme ju a poďme proti nej protestovať.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali