Švédska prokuratúra vyšetruje znásilnenie, zdroje podozrievajú Mbappeho

❚❚

Štokholm 15. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Laurent Cipriani)

 

Švédska prokuratúra v utorok potvrdila vyšetrovanie znásilnenia v jednom z hotelov v Štokholme. Incident sa mal odohrať v ubytovacom zariadení, v ktorom podľa švédskeho denníka Aftonbladet býval v inkriminovanú noc zo štvrtka na piatok francúzsky futbalista Kylian Mbappe. Prokuratúra nemenovala podozrivého, zatiaľ čo útočník Realu Madrid označil tvrdenie za nepravdivé a voči švédskemu periodiku podnikne právne kroky

Kylian Mbappe
Na snímke futbalista Kylian Mbappe

Mbappe nefiguroval v nominácii “Les Bleus” pre októbrové zápasy Ligy národov, a tak so skupinou priateľov zamieril na sever Európy. Podľa Aftonbladet obedovali v reštaurácii a následne sa vybrali do nočného klubu. Rovnaký zdroj uviedol, že vyšetrovanie začalo v sobotu po tom, čo údajná obeť vyhľadala lekársku pomoc. Denník Expressen v pondelok označil Mbappeho za podozrivého, pričom sa odvolával na anonymné zdroje. Aftonbladet mal v utorok uviesť, že takisto získal informácie potvrdzujúce, že podozrivým je Mbappe. Podľa Expressen je Francúz “dôvodne podozrivý” zo znásilnenia a sexuálneho útoku, čo je vo švédskom právnom systéme nižší z dvoch stupňov podozrenia.

.

Dvadsaťpäťročný zakončovateľ “bieleho baletu” tvrdí, že správy sa nezakladajú na pravde a ich pôvod spája so súdnym sporom, v ktorom žiada od bývalého zamestnávateľa Paríža Saint-Germain vyplatenie údajne dlhujúcej čiastky 55 miliónov eur. “Fake news! Začína to byť predvídateľne, v predvečer pojednávania, akoby náhodou,” napísal Mbappe na sociálnej sieti X. K celej záležitosti sa vyjadrili aj zástupcovia majstra sveta z roku 2018: “Aftonbladet šíri fámu. Na ukončenie ničenia imidžu Kyliana Mbappeho podnikneme všetky nevyhnutné právne kroky k objasneniu pravdy.”

Mbappe si minulý mesiac privodil svalové zranenie a Deschamps ho preto nenominoval do reprezentácie. Oznámil, že jeho hráčovi chýba príprava, keďže odohral príliš málo zápasov. Hviezdny útočník však potom nastúpil na ligový duel proti Villarrealu.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:50

Španielska polícia v utorok oznámila rozbitie ťažko ozbrojeného združenia podobného sekte. V tejto súvislosti zadržala troch ľudí a ďalších osem osôb je predmetom vyšetrovania. Podľa polície existujú podozrenia z organizovaného zločinu, podvodu, nátlaku a spôsobenia škody.

14:49

Väčšina poľských voličov vníma rok po parlamentných voľbách vládu premiéra Donalda Tuska pozitívne. Menej spokojní sú už s tempom plnenia predvolebných sľubov, ktoré väčšina oslovených považuje za nedostatočné. Vyplýva to z prieskumu agentúry United Surveys pre denník Gazeta Prawna a rádio RMF FM.

14:46

Ozbrojené sily Spojených štátov a Filipín začali v utorok rozsiahle spoločné cvičenia, ktoré budú trvať až do 25. októbra.

14:45

Vedenie Alternatívy pre Nemecko (AfD) sa ohradilo proti tomu, že poslanec tejto strany prijal čestný profesorský titul na moskovskej hudobnej akadémii. Matthias Moosdorf je poslancom nemeckého parlamentu a pôsobí ako hovorca AfD pre zahraničnú politiku.

14:25

Srílanská polícia zadržala v spolupráci s čínskym veľvyslanectvom v Kolombe viac ako 230 Číňanov obvinených z kybernetických podvodov zameraných na medzinárodné banky. Oznámil to v utorok srílanský minister zahraničných vecí.

14:21

Český tenista Jiří Lehečka postúpil do druhého kola na turnaji v Antverpách. Piaty najvyššie nasadený hráč zdolal v utorkovom 1. kole Španiela Jaumea Munara 6:1, 6:4.

14:13

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková s Britkou Oliviou Nichollsovou neuspeli v 1. kole štvorhry na turnaji WTA 500 v čínskom Ning-po. V utorkovom stretnutí prehrali s najvyššie nasadeným americko-austrálskym párom Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová 6:3, 6:7 (3), 7:10.

14:12

Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump kritizoval televíziu Fox News, ktorá pripravuje rozhovor s jeho demokratickou protikandidátkou a viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Táto konzervatívna televízna stanica je podľa Trumpa “slabá a zmäkla voči demokratom”.

13:47

Na maďarskej leteckej základni Kecskemét môžu byť rozmiestnené bojové lietadlá schopné prepravovať zbrane s jadrovou hlavicou. Základňu mienia podľa britského denníka Telegraph zmodernizovať Spojené štáty pod hlavičkou Severoatlantickej aliancie. Projekt je už v pokročilej fáze, verejné obstarávanie je uzatvorené.

13:47

Francúzsko v utorok zvýšilo stupeň ohrozenia v prípade vtáčej chrípky zo zanedbateľný na stredný. V dôsledku toho sa sprísnia bezpečnostné opatrenia v okolí hydinárskych fariem, uviedla vyhláška zverejnená v úradnom vestníku.

13:46

Médiá pod kontrolou afganského vládneho hnutia Taliban prestali zverejňovať fotografie a obrázky živých bytostí. Nariaďujú im to nové zákony o morálke, ktoré v utorok úrady začali uplatňovať. Opatrenie zatiaľ uplatňujú iba v niektorých provinciách krajiny. V utorok to uviedol jeden z predstaviteľov islamistického hnutia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke huby rastú na pni stromu v lese v pohorí Tribeč pri obci Podhorany v okrese Nitra

Autor: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali