Sulík sa obul do súčasnej vlády: “Renta Ficovi, palác Pellegrinimu, ministerstvo Dankovi…”

Sulík sa obul do súčasnej vlády: “Renta Ficovi, palác Pellegrinimu, ministerstvo Dankovi…”

Bratislava 29. júna 2024 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Bývalý šéf liberálov zo SaS Richard Sulík na sociálnej sieti komentuje aktuálnu politickú situáciu s tým, že sa mu nepozdáva nič z dielne súčasnej vládnej koalície v zložení Smer-SSD, Hlas-SD, SNS

Novým predsedom SaS je Branislav Gröhling
Na snímke bývalý predseda Sloboda a solidarita (SaS) Richard Sulík

Sulík, ktorému začiatkom júna nevyšla ambícia stať sa poslancom Európskeho parlamentu, skritizoval vládny návrh zákona lex atentát i zriadenie Ministerstva cestovného ruchu a športu, ktoré vzniklo v tomto roku.

Reklama

“Renta pre Fica, ministerstvo pre Danka, prezidentský palác pre Pellegriniho, beztrestnosť pre “našich ľudí”. Zatiaľ čo Jozef Mak stále čaká na lacné potraviny, lacný benzín, svetový mier a modré z neba,” napísal bývalý predseda SaS Sulík vo svojom piatkovom statuse na Facebooku.

Na Sulíka sa viacero komentujúcich obrátilo s tým, že za vznik trojkoalície Smeru, Hlasu a SNS do určitej miery môže aj on sám, keď sa postaral o pád predchádzajúcej vlády Igora Matoviča. Richard Sulík na to zareagoval s tým, že neschopnosť Matovičovej vlády dlho znášal, no prišlo to až do bodu, keď už spoločné fungovanie nebolo možné. “Dlho sme znášali to všetko. A nie, že by toho bolo málo. Mali sme strčiť hlavu do piesku a tváriť sa, že takýto spôsob vládnutia je v poriadku? Mali sme čakať, kým sa Smer vráti s ústavnou väčšinou?” Pýta sa Sulík.

Reklama

Liberálny politik sa nedávno na sociálnej sieti vyjadril aj ku skupine opatrení, ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica predstavila súčasna koalícia. “Lex atentát je figový list,” myslí si Richard Sulík. “Zakrýva luxusný dôchodok pre Roberta Fica či možnosti zasiahnuť do slobodného zhromažďovania. Preto som hlasoval protiy,” vysvetlil.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:27

Tréner slovenských futbalistov Francesco Calzona je na hráčov hrdý napriek vypadnutiu v osemfinále ME. “Sokoli” prehrali s Anglickom 1:2 pp, pričom ešte v nadstavení viedli 1:0. Postup medzi najlepšiu osmičku by bol historický úspech a jedno z najväčších prekvapení na turnaji.

Slovákov poslal do vedenia v 25. minúte Ivan Schranz. Brankára Jordana Pickforda prekonal strelou zblízka a zaznamenal tretí gól na podujatí. V druhom polčase mohol v podstate rozhodnúť David Strelec, keď takmer trafil z polovice ihriska odkrytú bránu. Vyrovnávajúci gól nakoniec padol z poslednej akcie zápasu, keď Jude Bellingham predviedol výstavné nožničky. Ďalší presný zásah prišiel hneď na začiatku predĺženia – po štandardnej situácii sa lopta dostala k Harrymu Kaneovi. “Je hrdosť vidieť, keď tím ako náš podá takýto výkon. Môžem len povedať, že pre mňa je veľká hrdosť trénovať ho. Fantastická skupina, jedinečné nasadenie a prístup. Mal som to šťastie, že som sa s týmito chlapcami mohol stretnúť a priniesli mi obrovskú radosť,” povedal na tlačovej konferencii Calzona.

Francesco Calzona
Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona
11:11

Podiel nákupov v udržateľných e-shopoch neustále rastie a aktuálne dosahuje 11 % tržieb. Informoval o tom v pondelok nákupný poradca Heureka na základe jeho certifikačného programu Udržateľný e-shop. Po roku fungovania ho získalo už 190 e-shopov.

11:11

Slovenská sporiteľňa (SLSP) po mesiaci opäť znižuje úrokové sadzby hypoték fixovaných na tri a päť rokov. Zmena bude platiť od stredy 3. júla. Ostatné typy hypoték zostávajú bez zmeny, informovala v pondelok banka.

11:11

Americký výrobca lietadiel Boeing spätne odkúpi svojho dodávateľa Spirit Aerosystems za takmer 5 miliárd USD. Navyše, aktivity firmy zamerané na Európu prevezme európsky výrobca Airbus. Rozhodnutie padlo po tom, ako sa Spirit Aerosystems dostal do pozornosti regulačných úradov za kvalitu dodávaných dielov.

11:08

V druhom kole predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku by mohli rozhodnúť hlasy mladých voličov. V rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Deutschlandfunk citovanom agentúrou DPA to uviedla nemecká politička a expertka na Francúzsko Franziska Brantnerová, informuje TASR.

Francúzsko Voľby
Ľudia sa zhromažďujú na Námestí Republiky počas protestu proti vzostupu krajnej pravice po tom, čo v prvom kole predčasných parlamentných volieb na základe predbežných výsledkov vedie strana Národné združenie (RN) Marine Le Penovej, 30. júna 2024 v Paríži
11:01

Európska únia sa nebude ponáhľať s obnovením rokovaní o brexite s Britániou ani v prípade, že po nadchádzajúcich voľbách sa k moci dostane Labouristická strana. S odvolaním sa na zdroje v Bruseli o tom napísal denník The Guardian, uvádza TASR.

Briti pôjdu k volebným urnám 4. júla, keď si budú voliť 650 poslancov Dolnej snemovne parlamentu. Rishi Sunak je premiérom od októbra 2022 a konzervatívci sú pri moci od roku 2010. Na základe výsledkov predvolebných prieskumov sa však očakáva výrazné víťazstvo labouristov.

10:56

Maďarsko sa v pondelok ujalo polročného rotujúceho predsedníctva v Rade Európskej únie. Medzi jeho deklarované priority patrí zlepšenie konkurencieschopnosti EÚ, zastavenie nelegálnej migrácie a priblíženie krajín západného Balkánu k členstvu v EÚ, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

10:56

Vo veku 88 rokov zomrel v pondelok v Tirane známy albánsky spisovateľ Ismail Kadare. Podľa agentúry AFP o tom informoval jeho vydavateľ Bujar Hudhri, ktorý dodal, že Kadare podľahol infarktu, uvádza TASR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Veľký Kolpašský tajch, ktorý návštevníci využívajú na kúpanie, opaľovanie a trávenie voľného času v obci Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica

Autor: TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali