Štvrté kolo neprinieslo prekvapenie na úkor favoritov

❚❚

Bratislava 16. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Stredajšie súboje 4. kola futbalového Slovnaft Cupu nepriniesli žiadne prekvapenie na úkor favoritov. Hladký postup do ďalšej fázy zaznamenal priebežný líder Niké ligy MŠK Žilina. “Šošoni” deklasovali TJ Partizán Osrblie 8:0, na čom mal najväčšiu zásluhu český útočník Denis Alijagič, ktorý sa blysol hetrikom

futbal
Ilustračné foto

Bez výraznejších problémov postúpil aj Spartak Trnava na ihrisku MFK Bytča (4:1). Naopak, hráči AS Trenčín strhli víťazstvo 2:1 na svoju stranu proti OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom až v 81. minúte zásluhou Rahima Ibrahima. Blízko k prekvapeniu boli aj hráči TJ Baník Kalinovo, ktorí držali remízový stav s MFK Dukla Banská Bystrica, no výsledok 2:1 zabezpečil v 77. minúte Adam Hanes.

.

MFK Bytča – FC Spartak Trnava 1:4 (1:2)
Góly: 43. Pavlík – 4. Ďuriš, 37. Pich, 75. Trello, 77. Corryn

RSC Hamsik Academy Banská Bystrica – KFC Komárno 0:4 (0:2)
Góly: 23. Tóth, 30. Šmehyl, 49. Sliacky, 90. Kmeťo

.

MŠK Púchov – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:1)
Góly: 16. Galčík, 76. Juritka

FC Petržalka – FC Košice 0:3 (0:0)
Góly: 55. Faško, 80. Gorosito, 90.+2 Gallovič

TJ Partizán Osrblie – MŠK Žilina 0:8 (0:6)
Góly: 8.,33., 79. Alijagič, 4., 43. Iľko, 14. Bile, 39. Gidi, 83. Ďuriš

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom – AS Trenčín 1:2 (0:1)
Góly: 72. Tatra – 45. Emeka, 81. Ibrahim

TJ Baník Kalinovo – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:1)
Góly: 45. Abubu – 40. Rymarenko, 77. Hanes

.

FC ŠTK 1914 Šamorín – MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)
Góly: 47. Leščynskij – 15. Ramos, 69. Marič-Bjekič (vl.)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:18

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu vyzvala na ochranu zdravotníckych zariadení v Libanone, kde Izrael v uplynulých týždňoch zintenzívnil vojenskú kampaň proti proiránskemu hnutiu Hizballáh. V dôsledku pokračujúcich bojov je znefunkčnených 100 zdravotníckych zariadení na juhu krajiny.

19:11

Politika EÚ na prispôsobenie sa zmenám klímy nemusí udržať krok so zmenou klímy. Vlny horúčav, suchá a záplavy sú pritom čoraz závažnejšie a častejšie, s veľkými ekonomickými dôsledkami.

18:45

Prvé stretnutie na najvyššej úrovni medzi krajinami EÚ a krajinami Perzského zálivu otvára novú a ambicióznejšiu kapitolu vzájomnej spolupráce a pomôže obom stranám lepšie vnímať mnohé zo spoločných výziev. Uviedol to predseda Európskej rady Charles Michel v rámci úvodného príhovoru na summite Rady pre spoluprácu EÚ a Perzského zálivu (EÚ-GCC)

Belgicko EÚ summit GCC
Na snímke sprava predseda Európskej rady Charles Michel, saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová pred summitom Rady pre spoluprácu EÚ a Perzského zálivu (EÚ-GCC) v Bruseli 16. októbra 2024
18:44

Viac ako 140 ľudí vrátane detí zahynulo a desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia na severe Nigérie, keď sa v noci na stredu snažili nabrať benzín vytekajúci z havarovaného cisternového auta a na mieste došlo k výbuchu, uviedli miestne záchranné zložky.

18:42

Prvý summit Rady pre spoluprácu EÚ a Perzského zálivu (EÚ-GCC) sa v stredu krátko po 16.00 začal v Bruseli. Zasadnutiu spolupredsedajú šéf Európskej rady Charles Michel a katarský emir šejk Tamím bin Hamad bin Chalífa Ál Thání, súčasný prezident Rady pre spoluprácu arabských štátov Perzského zálivu (GCC).

17:58

Poľsko nemá podľa premiéra Donalda Tuska na svojej východnej hranici do činenia s utečencami, ktorí tam prišli spontánne a náhodou. “Tieto akcie sú organizované na polovojenskom základe a my čoraz viac vidíme, že v Sýrii a Iráne sa organizujú skupiny, ktoré nie sú vycvičené len na nelegálne prekročenie hraníc, ale aj na činnosť, ktorú v NATO musíme označiť za nebezpečnú,” povedal Tusk v rozhovore pre stredajšie vydanie denníka Gazeta Wyborcza.

17:57

Španielska vláda v stredu pred summitom Európskej rady v Bruseli uviedla, že nesúhlasí s návrhom na vytvorenie azylových centier v krajinách mimo Európskej únie. Stretnutie lídrov EÚ sa začína vo štvrtok a práve riadenie migrácie bude jedným z najhlavnejším bodov programu.

17:56

Izraelský minister obrany Joav Galant v stredu kritizoval francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a jeho kroky nazval hanebnými po tom, čo izraelských vystavovateľov organizátori nepustili na námornú výstavu Euronaval v Paríži.

17:27

Americká demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová bude v stredu opätovne viesť svoju kampaň v Pensylvánii, ktorá bude podľa očakávaní jedným z rozhodujúcich štátov v novembrových prezidentských voľbách. Republikán Donald Trump zas zameriava svoju pozornosť na získanie hlasov od hispánskych voličov.

17:26

Veľké egyptské múzeum, nachádzajúce sa neďaleko pyramíd v Gíze, v stredu otvorilo 12 sál vo svojich hlavných galériách v skúšobnej prevádzke. Navštíviť ich bude môcť 4000 návštevníkov denne.

17:13

Česká vláda schválila návrh zmluvy medzi ČR a Svätou stolicou. Ešte ju musí podpísať premiér Petr Fiala a ratifikovať parlament. Ak sa tak stane, Česko po 22 rokoch ukončí proces tvorby tejto dohody. V stredu to oznámil český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.

16:47

Do roku 2030 by mali emisie skleníkových plynov pre sektory mimo obchodovania s emisiami (non-ETS) na Slovensku poklesnúť o 22,7 %. Podiel obnoviteľných zdrojov energie (OZE) na celkovej spotrebe by sa mal zvýšiť o 25 %, pričom pôvodný predpoklad z roku 2019 hovoril o 19-% zvýšení. Vyplýva to z aktualizácie Integrovaného národného energetického a klimatického plánu (INEKP) na roky 2021 – 2030, ktorý v stredu predložilo do medzirezortného pripomienkového konania Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Snímka z otvorenia najväčšieho medzinárodného festivalu dizajnu na Slovensku s názvom Bratislava Design Week v Mirbachovom paláci, Galérii mesta Bratislavy

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali