Brusel nemá byť otrokár a Bratislava nesmie byť jeho rab

❚❚

Bratislava 14. júla 2024 (HSP/Foto:Pixabay, TASR – Pavel Neubauer)

 

V rámci populárnej kultúry, ktorá vzišla z USA, je stelesnením Spojených štátov postava Supermana. „Muž z ocele“ je akýsi poloboh a pôvodom mimozemšťan, ktorý ako nemluvňa pristál na našej planéte. Samozrejme, na šírych, amerických žitných poliach…

televizia
Ilustračné foto

Superman je sila, ktorá dá svet do poriadku. Odkiaľ berie mandát k svojim zásahom? Nuž, jednoducho, on vždy vie, čo je dobré a správne. Hádam ani na parkovacom mieste pre ZŤP by za žiadnych okolností nezastal – taká čistá duša to je…

.

Presne ako Spojené štáty americké, či presnejšie – ich vedenie.

Začal som podobenstvom s komiksovým superhrdinom preto, že ukážkovo vykresľuje, čo sú globalisti so svojím ideologickým centrom vo Washingtone zač. USA ako „svetový policajt“ si sami udelili právomoc exportovať liberálnu demokraciu aj do najodľahlejších končín sveta.

.

Čo na tom, že ľudia ich tam nechcú! Čo na tom, že po sebe zanechávajú mocenské vákuum a občianske vojny! Čo na tom, že ich aktivity dali vzniknúť fundamentalistickej militantnej grupe s názvom Islamský štát!

Tento „export demokratických hodnôt“ prebieha dnes na dvoch frontoch: ako reálna vojna, povedzme v Iraku či v Afganistane; a potom ako marketingové nonstop „bombardovanie“ našich hláv prostredníctvom rozličných mediálnych kanálov. Takto globalizmus pchá svoje chápadlá všade možne, pod maskou, povedzme, „nezávislej“ a „apolitickej“ hollywoodskej kinematografie alebo TV kanálov typu Netflix.

 

 

Ja sa pýtam: Ako je možné, že moslimská krajina ako Alžírsko, môže odoberať tieto progresivistické stanice? Mám tam známu, ktorá je hlboko veriaca, a tak pri „zakázaných scénach“ pozerá iným smerom…

.

Myslí si, že tým sa ochráni?

Nie, na to sú programy na týchto staniciach vytvorené príliš rafinovane a invazívne. Človek z konzervatívnej kultúrnej oblasti začína odrazu „dostávať krídla“, a premýšľa, že ten život na západe vlastne musí byť celkom fajn, aj s jeho nikde nekončiacou slobodou, feminizmom, egocentrizmom… Že možno tradičné rodinné hodnoty nie sú až také dôležité, a odhaľovať svoje telo na verejnosti zvyšuje sebavedomie…

Čistá cesta do Pekla.

U nás môžeme už roky pozorovať, že niektorí, aj mienkotvorní konzervativisti prepadli čiernej mágii liberalizmu. Stačí spomenúť teológa Havrana alebo farárku Polckovú. Obaja otvorene podporujú LGBTi agendu. To je však úplne za čiarou toho, čo im Boh odkázal v Biblii.

Michal Havran prednes
Na snímke teológ a spisovateľ Michal Havran

Spomínané siete splietajú globalistické hlavy a think-tanky. Cieľom nie je vytvoriť jeden veľký národ – národy sú pre nich škaredé slovo! – cieľom je vytvoriť jednoliatu masu konzumentov. Kdekoľvek na svete ste, nájdete „svoj“ McDonalds alebo Starbucks, to sú mi veci!

.

Vzniká nová, homogénna masa, ktorá proklamuje, že vyzdvihuje inakosť, avšak pripúšťa ju iba v tých smeroch, ktoré jej vyhovujú – ak ste „nebinárny“, budete „in“, ale ak ste hlboko veriaci, budete na smiech.

Lebo svetom hýbu technológie, prísna vedecká exaktnosť, či sexuálne „oslobodenie sa“ od akýchkoľvek noriem. Nech nie som poslom zlých správ, ale myslíte, že pri toaletách pre „tretie pohlavie“ sa zastavia?

Ale no tak!

Na druhej strane pomyselnej frontovej línie máme protiváhu; skupinu, ktorú možno – z hľadiska, ktoré tu sledujeme – pracovne označiť ako suverenisti. Ide o ľudí so silným národným cítením, teda patriotov a vlastencov, ktorí rozumejú tomu, že EÚ je náš partner, ale nie pán.

Brusel nemá byť otrokár a Bratislava nesmie byť jeho rab.

V súčasnej dobe sme svedkami – našťastie len mediálnej – zrážky týchto protichodných síl. Kým vláda a nadpolovičná väčšina Slovákov zastáva pozíciu, že naša vlasť má ostať zvrchovaná (nakoľko sa to ešte v dnešnej dobe dá…), tak opozícia v súhre liberálnymi médiami sa snažia narúšať pronárodné cítenie konzervatívnych recipientov, a formovať ich na svoj obraz.

Stále pritom zabúdajú na fakt daný Ústavou SR: Slovenská republika nepodlieha žiadnej ideológii, teda ani liberalizmu! Preto je nesprávne hovoriť, že naše zriadenie je „liberálna demokracia“. No nie, naše zriadenie je demokracia bez prívlastkov.

A keď už veľmi chcú, tak potom demokracia zastupiteľská, parlamentná.

Ak poznáte niekoho, kto stále neporozumel týmto veciam, alebo nemá čas urobiť si vlastný prieskum, môžete mu preposlať tento článok – nech otvoríme oči čo najväčšiemu množstvu našich spoluobčanov.

Pretože na každom jednom človeku záleží.

.

 

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:57

Izraelský nálet na školu v Pásme Gazy, ktorá slúžila na ubytovanie palestínskych presídlencov, si vo štvrtok vyžiadal najmenej 15 obetí na životoch vrátane piatich detí.

15:34

Ukrajinská polícia rozbila drogový kartel, ktorého členovia vyrábali psychofarmaká a predávali ich prostredníctvom internetu, oznámil ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

15:34

Izraelská armáda preveruje možnosť, že jedným z troch militantov zabitých nedávno v Pásme Gazy bol vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár. “Momentálne nie je možné potvrdiť totožnosť týchto teroristov,” spresnila vo svojom vyhlásení izraelská armáda.

15:33

Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová vo štvrtok v Bruseli lídrom členských štátov Európskej únie zopakovala, že europarlament vytrvá v podpore Ukrajiny. Vyzvala taktiež na koordinovaný európsky prístup s cieľom zabezpečiť integritu schengenského priestoru.

15:21

Americkí predstavitelia pre New York Times: Izrael nás informoval, že šéf Hamasu Sinwar bol pravdepodobne zlikvidovaný.

Podľa izraelských zdrojov je jeho telo v Izraeli na identifikáciu.

15:05

Moldavská polícia vo štvrtok uviedla, že odhalila mechanizmus, v rámci ktorého sú skupiny Moldavcov posielané do Ruska na výcvik. Tam ich školia o tom ako sa zúčastňovať a správať na protestoch, a tým prispievať k vyvolávaniu občianskych nepokojov. V Moldavsku sa v nedeľu uskutočnia prezidentské voľby spojené s referendom o vstupe krajiny od EÚ.

14:49

Podmienky, v akých Irán zadržiava troch francúzskych občanov, sú neprijateľné. Paríž pracuje na ich okamžitom prepustení. Uviedlo to vo štvrtok francúzske ministerstvo zahraničných vecí.

14:49

Dolná komora ruského parlamentu vo štvrtok v prvom z troch čítaní jednohlasne schválila návrh legislatívy, ktorá by postavila mimo zákon “propagandu” odrádzajúcu Rusov od toho, aby mali deti.

14:48

Niektorí z migrantov, ktorých zachytili v talianskych vodách a následne previezli do migračných centier v Albánsku, dostali povolenie na návrat do Talianska, uviedli vo štvrtok talianske úrady.

14:44

Európska centrálna banka (ECB) v súlade s očakávaniami opäť uvoľnila menovú politiku. Rada guvernérov sa vo štvrtok rozhodla znížiť tri kľúčové úrokové sadzby ECB o 25 bázických bodov. Úrokové sadzby jednodňových sterilizačných operácií, hlavných refinančných operácií a jednodňových refinančných operácií sa tak s účinnosťou od 23. októbra znížia na 3,25 %, 3,40 % a 3,65 %.

14:44

Spotreba zemného plynu v 3. štvrťroku vzrástla medziročne takmer o štvrtinu a postupne sa vracia na hodnoty pred pandémiou. Domácnosti, inštitúcie a firmy odobrali od júla do septembra tohto roku spolu 6,66 terawatthodiny (TWh) plynu, z čoho mali najvyšší podiel na úrovni 5,56 TWh veľkoodberatelia. Vyplýva to z aktuálnych údajov zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali