Striedajúci Yildiz dal dva góly a zachránil Derby d’Italia pre Juventus

❚❚

Miláno 28. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Luca Bruno)

 

Striedajúci útočník Kenan Yildiz strelil vo futbalovom Derby d’Italia na San Sire dva góly a Juventusu zaistiť remízu 4:4 proti Interu Miláno. Potenciálny víťaz nedeľného zápasu sa mohol výrazne priblížiť k vedúcemu Neapolu, ten momentálne vedie o štyri body pred Internazionale

Kenan Yildiz
Na snímke vľavo útočník Kenan Yildiz

Divoký priebeh mal už prvý polčas, v ktorom padlo päť gólov z ôsmich striel na bránu. Dva vsietil z penalty domáci Piotr Zielinski a jeho Inter išiel do šatne s vedením 3:2. Po góle domáceho Denzela Dumfriesa pri rohovom kope vyzeralo byť rozhodnuté, no o necelých desať minút prišiel Yildiz namiesto strelca druhého gólu Juventusu Timothyho Weaha. V priebehu ďalšej dvadsaťminútovky prišli od devätnásťročného reprezentanta Turecka dva góly – najprv zaskočil brankára Yanna Sommera z kraja šestnástky spoza dvoch obrancov a neskôr sa k nemu dostala lopta po nevydarenom centri spoluhráčov. Pre Yildiza to boli prvé góly v tomto ligovom ročníku.

.

“Naozaj ma potešili moje góly, o to viac, že boli proti veľkému tímu ako je Inter. Dúfam, že budem takto pokračovať,” citovala 19-ročného útočníka agentúra AFP. Vyjadril sa aj k boju o titul, ktorý by bol pre “Juve” prvý od roku 2020: “Vždy dúfame, no sezóna je dlhá. Chceme ukázať maximum a dúfame, že na konci to bude stačiť.”

Za Inter skóroval okrem Zielinského a Dumfriesa aj Henrich Mchitarjan a k ďalším gólom boli blízko Federico Dimarco, Nicolo Barella i Lautaro Martinez. “Zaslúžili sme si streliť sedem i osem gólov proti tímu, ktorý inkasoval v posledných ôsmich ligových zápasoch raz. Nemôžete inkasovať štyri góly zo štyroch striel na bránu, bude nám to slúžiť ako lekcia,” povedal domáci tréner Simone Inzaghi. Jeho súperovi pomohli aj nevýrazné výkony pravého obrancu Benjamina Pavarda i jeho náhradníka Yanna Bissecka. “Mali sme správny prístup i nastavenie a na konci sme sa pokúsili o víťazstvo. Musíme zistiť, prečo sme hrali miestami brilantne a inokedy dominoval súper,” zhodnotil tréner hostí Thiago Motta.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:28

Švajčiarska prezidentka Viola Amherdová v pondelok vyjadrila optimizmus, že do konca roka by sa mohla dosiahnuť dohoda s Európskou úniou o aktualizácii vzájomných vzťahov.

14:26

V budúcoročných českých parlamentných voľbách budú ľudia rozhodovať o tom, či krajinu povedú demokrati alebo populisti, ľavica a radikálne sily. V pondelok to vyhlásil český premiér a predseda ODS Petr Fiala. Spoločne s lídrami strán KDU-ČSL a TOP 09 predtým oznámili, že budú opäť kandidovať ako koalícia Spolu. Ak by vládu zostavili populisti a extrémisti, pre ČR by to podľa Fialu bolo najväčšie nebezpečenstvo od roku 1989.

13:58

Dvaja ľudia boli zastrelení v pondelok vo vidieckej oblasti na severe Rakúska, podozrivý strelec je na úteku. Uviedla to miestna polícia.

13:57

Izraelskí vojaci údajne zadržali približne 100 bojovníkov palestínskeho hnutia Hamas počas piatkovej razie v Nemocnici Kamála Adwána na severe Pásme Gazy. V pondelok o tom informovala izraelská armáda.

13:47

Generálny tajomník NATO Mark Rutte v pondelok potvrdil, že do Ruska boli vyslaní severokórejskí vojaci a boli nasadení v Kurskej oblasti. Zapojenie KĽDR označil za významnú eskaláciu konfliktu a znamená to “nebezpečné rozšírenie ruskej vojny”.

13:33

Odborový zväz IG Metall v pondelok odmietol najnovšie plány skupiny Volkswagen na zatváranie závodov a znižovanie počtu pracovných miest.

13:32

Maďarská vláda zatiaľ urobila všetky potrebné kroky v súvislosti s novelou slovenského zákona o štátnom jazyku a bude naďalej pracovať na tom, aby nemala negatívny vplyv na práva maďarskej menšiny žijúcej na Slovensku. Podľa agentúry MTI to vyhlásil v pondelok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

13:26

Japonská hora Fudži zostala aj bez snehu, čo je najneskorší dátum za uplynulých 130 rokov vedenia záznamov, oznámili tamojší meteorológovia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali