Stret civilizácií. V čom spočíva

❚❚

Bratislava 21. januára 2024 (HSP/Ria/Foto:Pixabay)

 

Tí, ktorí nás ostrakizujú, stigmatizujú, karhajú nás, poučujú nás o živote a ktorým prekáža už samotný fakt našej existencie, privítali správu, že tento rok sa budú najdôležitejšie hodnoty nielen presadzovať, ale aj brániť, s podráždenosťou typickou pre večných porazených. Konštatuje to komentátorka Ria Novosti Elena Karajeva

lgbt
Ilustračné foto

Vo svete, ktorému vládne postpravda a jej samozvaní lokaji, je kľúčové pomenovať to, čo sa nedá kúpiť, vymeniť ani zničiť.

.

Dekrét o Roku rodiny v Rusku bol vydaný vlani v novembri. A o tri týždne neskôr, akoby v reakcii, ale v skutočnosti, samozrejme, sotva, Vatikán prichádza s nasledujúcou iniciatívou: katolícki kňazi sú vyzvaní – zatiaľ len vyzvaní – udeľovať cirkevné požehnanie párom rovnakého pohlavia (bežný názov pre akékoľvek zloženie takejto ľudskej dvojice). Áno, objasňuje Svätá stolica, nejde o svadbu, či skôr nie celkom o svadbu, ale na druhej strane “sme za začlenenie všetkých do lona Cirkvi”.

To, čo sa stalo s odstupom štyroch týždňov, je najúplnejšou možnou ilustráciou slovného spojenia “stret civilizácií”.

.

Vidíme porážku tých, ktorí mlčky sledujú, ako sa známy svet vzťahov a spoločenských konštrukcií rúti do priepasti, rovnako ako si uvedomujeme, že nebyť zákonného zákazu hnutia LGBT (v Rusku je LGBT hnutie zakázané – pozn. red.) a bezostyšnej propagandy na mediálnych platformách, za peniaze alebo v záujme, všetkého toho, čo vedie k deštrukcii úcty k základným hodnotám našej spoločnosti, mohli by sme sa pomerne rýchlo ocitnúť v podobnom systéme morálnych súradníc.

Víťazný liberalizmus západného typu, ktorému sa nekladú žiadne prekážky, viedol k tomu, že nielen telo sa stalo predmetom spotreby, ale aj city, nielen celkom prirodzená túžba milovať a byť spolu s tým, koho milujete a kto miluje vás, sú dnes už len tovarom vo veľkom, veľkom supermarkete, kde sa predávajú emócie. A samotná fyziológia oboch pohlaví sa stala obchodným artiklom.

Keď človek podľahne hlúposti, propagande alebo momentálnemu rozmaru, môže si zmeniť pohlavie. A navyše, s pomocou justície (eufemizmus pre slovo “represívny aparát”) možno ľudí túto voľbu pod hrozbou trestu prinútiť, povedzme, “tolerovať”. To znamená byť tolerantný, ale proti svojej vôli.

Rozmar, alebo opojenie, alebo propaganda – ale výsledkom je, že všetko, čo predtým tvorilo západnú civilizáciu, ktorá bola na seba taká hrdá, sa teraz stalo odpadom.

Pred desiatimi rokmi, keď francúzsky prezident Hollande pretláčal v parlamente zákon, ktorý legalizoval manželstvá osôb rovnakého pohlavia, sa do odporu voči tomu zapojili státisíce ľudí, ktorí pochopili, ako sa všetky tieto hry na “toleranciu” a falošne chápanú “inklúziu” skončia.

.

Dnes správa z Vatikánu, ktorá láme základy civilizácie, prešla prakticky bez povšimnutia.

Títo hluční nespokojenci to pochopili správne. Hry agresívnej, životom urazenej, šťastím obklopenej menšiny viedli (tam, kde je otázka “Má svet zlyhať, alebo nemám piť čaj? – zodpovedaná: “svet nech ide do pekla, len nech ja môžem vždy piť čaj”) k odstráneniu všetkých obmedzení a limitov.

Tam, na rozkaz, ako na vojne, boli zrušené ženy, muži a, samozrejme, aj deti. Pretože deti (kedysi plod radosti mamy a otca, ich spoločné šťastie a v istom zmysle záruka nesmrteľnosti, pretože rodina bude pokračovať) sa stali aj predmetom spotreby. A ak sa deti zmenili na tovar, ktorý sa dá kúpiť v supermarkete globalistov, potom sa rodičovstvo stalo právom, ktoré si vymysleli propagátori tohto príbehu.

Ak sa propagátorom podarilo zviesť aj najvyšších prelátov Katolíckej cirkvi, ktorí – doslova – vymenili prvopočiatok (biblické dogmy) za “šošovicovú polievku” (pozitívne PR), potom je nám úplne jasné, s čím a s kým sa ruská civilizácia dostala do ideologickej konfrontácie.

My, samozrejme, vidíme tú západnú liberálno-globalistickú paradigmu. Áno, dnes sa odporúča, aby “dúhové” páry boli požehnané, nie zosobášené, a nie v hlavnej lodi chrámu, ale v bočnej. Ale dajte tomu len čas – a uvidíte, že požehnanie sa stane povinným, zmení sa na plnohodnotnú svadbu, že tento vektor o “rodovej rozmanitosti” sa stane ústredným, že takéto vzťahy sa stanú nielen bežnými, ale zväčša takmer jedinými spoločensky schválenými. Len tento druh vzťahu bude finančne podporovaný štátom a politicky úradmi. Kto nevie, ako to funguje, môže sa opýtať na posledné menovania do kabinetu ministrov toho istého Francúzska.

.

Ak sa v našom tradičnom ponímaní všetko začína láskou muža a ženy, na Západe sa všetko začína “inklúziou”, ktorej nemožno netlieskať pod hrozbou trestného stíhania. A to v žiadnom prípade nie je pokračovanie Orwellovej utópie “1984”, ale veľmi reálny liberálno-globalistický rok 2024.

Ochranou tradičnej rodiny, príbuzných, blízkych, žien, mužov vlastne chránime nielen našu krajinu a seba, ale aj naše deti. A to nie pred vymyslenými “právami” a rovnakými chimérickými “slobodami”, ale pred chaosom, strachom, hrôzou a peklom, keď “všetko je dovolené” a všetko je prípustné. Bránime právo na normálnosť, na život v rámci kritérií normálnosti a na právo byť skutočnými. Mužmi a ženami.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:25

Voliči v Litve v nedeľu hlasujú v druhom kole parlamentných volieb. Po prvom kole volieb vedú opoziční sociálni demokrati (LSDP).

08:43

Chameneí: „Zlo sionistického režimu spred dvoch nocí by sa nemalo podceňovať. Nesprávne výpočty sionistického režimu by sa mali brať do úvahy, musia pochopiť silu, túžbu a iniciatívu iránskeho národa a mládeže krajiny.“

08:25

Ruské systémy protivzdušnej obrany zachytili 51 dronov vypustených v noci na nedeľu z Ukrajiny.

08:09

Izrael si ciele svojich útokov v Iráne vybral na základe svojich národných záujmov, a nie podľa toho, čo mu diktovali Spojené štáty, uviedla v sobotu kancelária izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

08:07

Čína v sobotu večer ostro skritizovala najnovší predaj amerických zbraní Taiwanu. Tvrdí, že to narúša jej “suverenitu a bezpečnostné záujmy” a ohrozuje “mier a stabilitu” v Taiwanskom prielive.

08:02

V Bulharsku sa v nedeľu konajú siedme predčasné parlamentné voľby za menej než štyri roky, no podľa prieskumov verejnej mienky je nepravdepodobné, že sa podarí prelomiť politickú patovú situáciu.

07:37

Nehoda nákladného vozidla a autobusu v Mexiku si v sobotu vyžiadala 19 obetí na životoch, ďalších šesť osôb je zranených, uviedli miestne úrady.

07:35

Druhé zasadanie XVI. riadneho generálneho zhromaždenia vo Vatikáne sa v sobotu večer po takmer štyroch týždňoch debát skončilo bez vyhliadok na konkrétne reformy. Predstavitelia prijali odporúčania, ktoré vyzývajú, aby sa ženám dostalo viac vedúcich úloh v cirkvi, no nepriniesli ich očakávanú väčšiu rovnoprávnosť.

07:32

Pri nehode vrtuľníka v ruskej Kirovskej oblasti v sobotu zahynuli štyria ľudia, uviedlo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

07:31

Gruzínske prozápadné opozičné strany odmietli uznať výsledky sobotňajších parlamentných volieb, podľa ktorých zvíťazila vládnuca strana Gruzínsky sen.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke slony Kimba (v popredí) a Lucky v zoo v americkom meste Colorado Springs v štáte Colorado

Autor: TASR/AP/Cheyenne Mountain Zoo

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali