Šramková sa chce etablovať v elitnej svetovej päťdesiatke

❚❚

Bratislava 2. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Jakub Kotian)

 

Po úspešnej ázijskej turnajovej šnúre klope na bránu prvej svetovej päťdesiatky. Slovenská tenistka Rebecca Šramková si však ešte nestihla naplno uvedomiť, čo dosiahla v uplynulých troch týždňoch. Po finálovej účasti v tuniskom Monastire získala v thajskom stredisku Hua Hin prvý titul na okruhu WTA. Na tisícke v Pekingu následne postúpila z kvalifikácie až do 3. kola

Rebecca Šramková na TK po premiérovom titule na okruhu WTA
Na snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková pózuje s trofejami za premiérový titul vo dvojhre na okruhu WTA v Thajsku a finálovú účasť v Tunisku na tlačovej konferencii v Bratislave

“Bola to skvelá trojtýždňová cesta. Ešte stále mi nedošlo, čo som dosiahla. Chcela by som sa poďakovať môjmu tenisovému trénerovi Milanovi Martincovi, kondičnému koučovi Davidovi Olaszovi. Vďaka patrí i Slovenskému tenisovému zväzu a Národnému tenisovému centru za to, že v nás verili. Medzi turnajmi som absolvovala veľmi veľa cestovania, nestihla som si vôbec oddýchnuť. Bolo to veľmi náročné psychicky aj fyzicky,” priznala Šramková na stredajšej tlačovej konferencii STZ.

.

Na turnaji v Monastire ju postihli kŕče, no dokázala postúpiť až do finále a spanilú jazdu v Hua Hin zakončila ziskom prvej trofeje na WTA Tour.

“Finále proti Nemke Laure Siegemundovej bolo veľmi emotívne. S trénerom Martincom sme si po jeho skončení dosť poplakali. Slzy ma premohli už počas slávnostného ceremoniálu, keď som venovala titul môjmu dedkovi, ktorý bojuje s rakovinou. Bolo to veľmi silné, pre takéto momenty hrám tenis. Veľa zápasov na ázijskej šnúre som dokázala otočiť vďaka hlave. Na tom sme s trénerom najviac popracovali.”

.

 

Šramková dúfa, že jej vydrží forma

Šramková sa chce čo najskôr dostať do svetovej Top 50. Uvedomuje si, že udržať sa v najlepšej päťdesiatke nebude jednoduché. “Budem na základe pravidiel môcť hrávať už iba 250-ky, 500-ky a tisícky a stretávať sa s najlepšími hráčkami na svete. Čaká ma náročné cestovanie. O dva týždne sa vrátim do Číny, kde budem štartovať na dvoch 250-kách. Dúfam, že mi forma vydrží a opäť sa mi podarí dosiahnuť nejaký dobrý výsledok.”

Martinec mal pôvodne cestovať so Šramkovou iba do Monastiru, napokon však bol aj pri jej životnom úspechu v Thajsku. “Mal som so sebou iba štyri tenisové tričká, štyri tréningové, dvoje šortky a jedny plavky. Cítil som však, že musím podporiť Rebeccu aj na ďalších turnajoch. Do Hua Hin sme cestovali 19 hodín, no zvládli sme to. Som hrdý na to, čo dosiahla. Veril som, že vo finále dá aj Siegemundovú, ktorá v minulosti dvakrát zdolala moju bývalú zverenku Annu Karolínu Schmiedlovú. Rebecca zlepšila podanie i voleje, v ťažkých chvíľach preukázala mentálnu silu.”

 

Prečítajte si tiež

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:49

Americký súkromný sektor vytvoril v septembri podstatne viac pracovných miest, než sa očakávalo. Podľa analytikov to znamená ďalší dôkaz, že situácia na trhu práce sa nezhoršuje.

15:49

Nemecký kancelár Olaf Scholz prisľúbil podnikom úľavy v oblasti cien elektrickej energie. Cieľom je zabezpečiť, aby poplatky za prenosovú sieť ďalej nerástli, povedal v stredu na konferencii, ktorú zorganizoval Spolkový zväz zahraničného obchodu (BGA).

15:30

V Británii zaznamenali v uplynulých 12 mesiacov, od vlaňajšieho útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael, rekordný počet antisemitských incidentov. Oznámila to v stredu mimovládna organizácia The Community Security Trust (CST).

15:29

Operácia izraelskej armády proti proiránskemu hnutiu Hizballáh v Libanone si vyžiadala prvú obeť z radov izraelských vojakov. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

15:28

Švédska polícia potvrdila, že v blízkosti izraelského veľvyslanectva v Štokholme sa v utorok strieľalo. S odvolaním sa na tlačovú agentúru TT o tom v stredu informovala agentúra DPA.

15:27

Európska únia by sa mala podieľať na nákladoch krajiny v oblasti ochrany hraníc pred nelegálnou migráciou. Podľa prieskumu verejnej mienky si to myslí 76 percent maďarských voličov. Jeho výsledky v stredu zverejnilo maďarské Centrum pre základné práva.

15:27

Stovky hasičov s pomocou lietadiel a dobrovoľníkov dosiahli výrazný pokrok v boji proti rozsiahlemu lesnému požiaru, ktorý už štyri dni horí na juhu Grécka. Uviedli to v stredu tamojšie úrady.

15:25

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján v stredu vyhlásil, že Irán bude tvrdo reagovať, ak Izrael neprestane “páchať zločiny”. Povedal to deň po raketovom útoku Iránu na Izrael, informovali v stredu štátne médiá.

15:24

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v stredu vyhlásil, že Rusko je znepokojené z aktuálnej “alarmujúcej” situácie na Blízkom východe. Rusko preto volá po zdržanlivosti všetkých strán zapojených do konfliktu.

15:12

Banky pôsobiace na Slovensku budú novou daňou z finančných transakcií významne zaťažené a zasiahnuté hneď viacnásobne. Ako každý podnikateľský subjekt budú z transakcií odvádzať daň, zároveň ako platitelia majú náročnú implementačnú povinnosť. Nad rámec aktuálnych funkcionalít budú musieť upraviť svoje informačné systémy a prispôsobiť procesy novej legislatíve. Upozornila na to v aktuálnom stanovisku Slovenská banková asociácia (SBA).

15:11

Švédsky výrobca batérií Northvolt v stredu ubezpečoval, že napriek súčasným problémom postaví továreň na batérie pre elektromobily v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko na severe Nemecka. Továreň v meste Heide potrebujeme, zdôraznil pred hospodárskym výborom krajinského parlamentu šéf nemeckej divízie spoločnosti Christofer Haux.

15:11

Do 15. októbra musia dôchodcovia žijúci mimo EÚ poslať Sociálnej poisťovni (SP) potvrdenie o žití, a to z dôvodu vyplatenia dôchodku. Týka sa to seniorov, ktorí žijú mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP), teda aj vo Švajčiarsku, Veľkej Británii a Severnom Írsku. V stredu o tom informovala SP.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke otvorenie výstavy Tvar ducha, sila a krása afrického umenia v Bratislave

Autor: TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali