Šramková prehrala v 1. kole dvojhry s Kosťukovou

Šramková prehrala v 1. kole dvojhry s Kosťukovou

Londýn 1. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Kirsty Wigglesworth)

 

Slovenskej tenistke Rebecce Šramkovej nevyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 1. kole dvojhry prehrala s osemnástou nasadenou Ukrajinkou Martou Kosťukovou 3:6, 2:6. Jediným slovenským želiezkom v singli na tráve All England Clubu tak zostala Anna Karolína Schmiedlová, ktorú v pondelok čakal duel proti Číňanke Wang Ja-fan

Rebecca Šramková
Na snímke Rebecca Šramková

Šramková odvrátila vo štvrtom geme tri brejkbaly, za stavu 2:3 však stratila servis a Kosťuková už dotiahla prvý set do úspešného konca. Ukrajinka ťažila z kvalitného podania, vo výmenách sa snažila udierať do loptičiek tesne po odskoku a dostávať súperku pod tlak. V druhom sete Šramková držala s Kosťukovou krok iba do stavu 2:2. V piatom geme neuhrala pri vlastnom podaní ani fiftín a Ukrajinka si už nenechala ujsť postup do 2. kola.

Reklama

ženy – dvojhra – 1. kolo:
Marta Kosťuková (Ukr.-18) – Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) 6:3, 6:2

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:37

V minulom roku podali finanční spotrebitelia 1720 podaní, čo predstavovalo medziročný nárast o 8 %. Najviac, 770 podaní alebo 45 % z celkového počtu sa týkalo sektora bankovníctva. Opodstatnená bola necelá štvrtina, konštatovala vo svojej Výročnej správe za rok 2023 Národná banka Slovenska (NBS), ktorá má okrem iného na starosti ochranu spotrebiteľov na finančnom trhu.

16:36

Ukrajina rokuje o dodávkach zemného plynu z Azerbajdžanu do Európskej únie (EÚ). TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Kyjev si chce totiž zachovať úlohu tranzitnej krajiny a pomôcť západným susedom zaistiť ich energetickú bezpečnosť, uviedol v stredu v rozhovore pre Bloomberg ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

16:35

Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA minulý týždeň vzrástol výraznejšie, než sa očakávalo. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na v stredu zverejnené údaje amerického ministerstva práce.

16:35

Obchodný deficit Spojených štátov sa v máji prehĺbil druhý mesiac po sebe. Dôvodom bolo, že vývoz klesol prudšie ako dovoz. To signalizuje, že zahraničný obchod bol zrejme aj v druhom štvrťroku brzdou rastu ekonomiky.

16:34

Tempo rastu súkromného sektora v eurozóne sa v júni prudko spomalilo. Expanzia v dominantnom sektore služieb totiž nedokázala vykompenzovať ďalšie zhoršenie vo výrobe.

16:33

Po dlhšom období stagnácie a poklesu sa slovenská ekonomika opäť približuje k priemeru Európskej únie (EÚ). Pomer slovenského hrubého domáceho produktu (HDP) meraného v stálych cenách sa za uplynulý rok a pol zvýšil z 55,1 % na 56,9 % európskeho priemeru. Toto dobiehanie bolo najvyššie spomedzi okolitých krajín, poukázal vo svojom aktuálnom týždňovom ekonomickom prehľade Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

16:33

Poľská centrálna banka aj na svojom júlovom zasadnutí ponechala menovú politiku nezmenenú, už deviaty raz po sebe.

16:32

Krátko pred očakávaným nadobudnutím platnosti predbežných sankčných ciel Európskej únie (EÚ) na čínske elektromobily nemecké automobilky upozorňujú na riziká pre domáce hospodárstvo. Prípadné protiopatrenia zo strany Pekingu by mohli spôsobiť obrovské škody, vyhlásilo v stredu nemecké Združenie automobilového priemyslu (VDA).

16:32

V americkom súkromnom sektore vzniklo v júni o niečo menej pracovných miest, ako sa očakávalo. Údaje, ktoré zverejnil v stredu inštitút ADP, prinášajú ďalší signál o spomaľujúcej sa dynamike na trhu práce.

16:18

Predaj áut v Rusku bude v tomto roku pravdepodobne vyšší, než sa pôvodne predpokladalo. Uviedla to v stredu Asociácia európskych podnikov (AEB). Reagovala tak na výrazný rast predaja za prvých šesť mesiacov roka.

16:17

Do 15. júla musia dôchodcovia žijúci mimo EÚ, respektíve Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) a Švajčiarska poslať do Sociálnej poisťovne (SP) Potvrdenie o žití. V stredu o tom informoval hovorca SP Martin Kontúr.

16:16

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa získala súhlas Európskej komisie na prevzatie viac než 40-percentného podielu v talianskych aerolíniách ITA Airways. Brusel tak urobil po tom, ako Lufthansa ponúkla ústupky s cieľom zmierniť obavy EK z možného narušenia hospodárskej súťaže.

16:15

Bratislava má prvú mestskú čerpaciu stanicu, kde si môžu ľudia nabíjať svoje elektromobily. Na Landererovej ulici je k dispozícii šesť nabíjacích bodov, každý s výkonom až do 400 kilowattov (kW). V stredu o tom na tlačovej konferencii informovali zástupcovia Západoslovenskej energetiky (ZSE).

16:14

Reakcia Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR na zámer obmedzovať dávky ľuďom, ktorí odmietnu vhodnú pracovnú ponuku, svedčí o jeho nepochopení. Nejde o žiaden mýtus, ale realitu, ktorá už dlhodobo trápi viaceré regióny Slovenska. Uviedol to v stredu minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD) v reakcii na vyjadrenie KOZ SR.

“Nikto nehovoril o ‘vysokých sociálnych dávkach, ktoré odrádzajú ľudí od práce’, ale o nespochybniteľnom fakte, že medzi nezamestnanými je mnoho ľudí, ktorí môžu pracovať, ale nechcú pracovať, pričom im sociálne dávky na tento spôsob života stačia. Takto nastavený systém absolútne nemotivuje túto skupinu ľudí hľadať si zamestnanie,” uviedol Tomáš.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Muž fotí ženu pred rozkvitnutými divokými kvetmi a slnečnicami v Olympijskom lesoparku v Pekingu v Číne

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali